5 Kasım 2008

(anadoluhaber) Fwd: Basbakana hitaben yazilmis cok sert bir yazi (ve bir FIKRA +12)



işimiz allaha kaldıysa yanı gülüm keten helva::::::::::::sevgiler.Sili

 


Gönderenin Notu: Benim bildiğim odur ki, bir kişi hakkında aşağıdaki türde yazılar ve de özellikle fıkralar DOĞUYORSA o insan bitmiştir.. Moda deyimle 'son kullanım tarihi' dolmak üzeredir... İşin acı en acı yanı ise bu işin- çok ağır-bir bedeli vardır ve bu bedeli tüm ülke ve bilmem kaç kuşak ödeyecektir..  Halkımız sahipsiz ve çaresizdir.. Yine diz kapakları, dirsekleri parçalanmış bir vaziyette büyük bir savaşa sürüklenmektedir.. Ne diyelim, Allah yardım etsin.....  etmeli de..
************************************************************************************************************************************************************
Basbakana hitaben yazilmis cok sert bir yazi, Oktay Akbal'dan:

Basbakan'a Baba Ogudu...

Bu yaziyi hic yazmak istemezdim. 60 yili bulan gazetecilik, yazarlik yasamimda ilk kez bir basbakana sesleniyorum...
Basbakan, basbakan oldugunu ne zaman animsayacaksin? Bir ulusun yazgisini elinde tuttugunu, yetmis milyonun yasamindan sorumlu oldugunu...
***
Damdan ya da agactan duserek mi geldin oturdun Basbakanlik koltuguna? Toplumun en alt kesimlerinden cikmadin mi, ailenle, kimliginle bu ulkenin emekci takimindan degil misin? Pasazadeligin yok! Babadan kalma mirasyediligin yok! Kaptirmissin kendini din iman dalgalarina, adim adim ulasmissin simdiki yerine... Ne yaptin da boyle bir yuce goreve ulastin? Gencliginde, daha sonraki yillarinda ne idin? Siradan bir yurttas!.. Ama kafasiyla, dusuncesiyle halkin, emegin, emekcinin gercek cikarlarina ters dusen biri...
***
Kolaylikla engellerden, yasaklardan kurtulup haksiz yenilenen secimle, biraz da CHP liderinin hosgorusuyle milletvekili olabildin, oradan da basbakanliga!..
Alti yil gecti bir turlu ogrenemedin basbakan olmayi! Konusmasini da!.. Ne diyecegini bilemedin, birbirini tutmaz sozlerle, bagirip cagirmalarla yetindin. Milletin bunlari anliyor, begeniyor, seni takdir ediyor sanarak!..
Hortumlari kesmek dedin, sayisiz yeni hortumlar cikti. Daniska cevreciyim dedin, cevrende kim varsa, zengin etmeyi basardin... Alti yedi yil once hangi gecim cizgisindeydin, bugun neredesin? Bunu kimse dusunmez mi sandin?
***
Son gunlerde TV'lerinle, sana kul kole gazetelerinle, yazarciklarinla busbutun isi buyuttun; akli basinda bir kisiye uymayacak sozler, hakaretler, suclamalar yapmaktan kendini alamadin! Hicbir sıkinti duymadan, seni uyaracak bir yakinin, bir gercek dostun da olmadigindan, esip esip kopurdun! Bir kotu sona dogru gittigini fark etmiyor musun?
Iste ac yiginlar, iste issiz yiginlar, iste sadaka bekleyen yiginlar, iste yagmacilar, vurguncular, yobazlar!..
Basin dunyasinin en kidemli yazari olarak, neredeyse oglum yasindaki TC Basbakani'na seslenmek geregini duydum. Altmis yildir cok basbakan gordum! Basbakanlar elestirdim, ama gozu kara, ofkeden ne dedigini bilmez birini daha gormedim!.. Yasimin verdigi deneyimlere dayanarak soyluyorum! Hemen gorevinden ayril!.. Dokunulmazliklarini kendi elinle yok et!.. Gel, adalet onunde hesap ver... Alti yilda yigdigin servet neyse, onlari da ulus onunde acikla!..
Yepyeni ol! Halktan yetismis, Rize'nin, Kasimpasa'nin gercekten 'ak' insani ol!..
***
Iste sana bir baba ogudu
!.
 
 
DAHA NE DESIN, TAKDIR SIZIN …..   
**********************************************************************************************************************
Bence bu Yılın süper fıkrası


Uluslararası Cerrahlar Konferansı bittikten sonra bir Amerikalı, bir Ingiliz bir de Türk cerrah beraber bir şeyler içmeye giderler.

Ingiliz başlar anlatmaya:- 'Geçen gün bir iş kazası geçirmis birini getirdiler. Adam presin içine sıkısmış. Sadece sol küçük parmağı vardı. Bizim elemanlarımız öyle iyi calıstılar ki, önce parmağa bir el, sonra kol, sonra da vücut yaptılar. Adam taburcu olunca o kadar verimli bir işçi oldu ki onun yüzünden 5 işçi işşiz kaldı.

Amerikali söz alir:-'Bana ise gecen gün bir sac getirdiler. Adam nükleer reaktörün icinde kalmış. Sadece saçı vardı. Oldukça iyi bir çalışma ile önce saça bir baş, sonra vücut vs. yaptik. Adam taburcu olduğunda o kadar verimli oldu ki onun yüzünden 20 kişi işşiz kaldı.

Türk söz alir:-'Yillar once, bir gun yolda gidiyordum. Bir osuruk kokusu aldım. Hemen osuruğu bir çantaya doldurdum. Laboratuara gidip o osuruğa uygun bir döt deligi yaptık. Sonra deliğe uygun bir döt yaptık. En sonunda döte uygun bir vücud yaptık. Ortaya bir adam cıktı. Başbakan oldu bütün ülke şimdi onun yüzünden işşiz.

 


.

__,_._,___


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.