6 Kasım 2008

(anadoluhaber) Fwd: PROTESTO EDİYORUZ!

yeni bir protesto,umarım katılırsınız,sevgiler.Sili

---------- Forwarded message ----------
From: AKIL CAGI <akilcagi@gmail.com>
Date: 2008/11/5
Subject: PROTESTO EDİYORUZ!
To: akilcagi@googlegroups.com




PROTESTO EDİYORUZ!
 

!

"MUSTAFA"

ADLI FİLMİN YAPIMCILARINI VE DESTEKÇİLERİNİ

PROTESTO EDİYORUZ!

 

Sayın Yurtseverler,

Türkiye Cumhuriyeti'ni yıkmak için Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK'ün bizler için kutsal önemdeki değerini bilinçli biçimde kirletmek isteyenlerin yeni bir manevrasıyla daha karşı karşıyayız.

Bildiğiniz gibi önce kaynaklarımız yağmalandı; fabrikalarımız, bankalarımız, limanlarımız, rafinerilerimiz, otellerimiz, televizyonlarımız, tarımımız, hayvancılığımız bir bir el değiştirmekte…

Sıra geldi direnenlerin sindirilmesine, düşüncelerin, umutların ve geleceğin yağmalanmasına…

Bu direnç noktaları da düştükten sonra ise sıra gelecek vatan topraklarının resmen yağmalanmasına. Daha şimdiden ayrılıkçılar Meclisimizin içinde taleplerini özgürce dillendirmekteler…

Sözde bir insancıllık adına, Ata'mızın da tüm insanlar gibi duyguları, hayalleri, düşleri, korkuları, öfkesi, hırsları, tutkuları ve zaafları olduğunu göstermek adına tüm tarihi gerçekler saptırılarak hazırlanan -ki yapımcıları tarafından belgesel denmektedir, belgeye dayanmayan belgesel nasıl oluyorsa(!)- "Mustafa" adlı bu kurgusal filmde apaçık biçimde Atamız;

Ağlak bir sarhoş, katı yürekli bir duygusuz, zalim, adam asan, arkadaşlarını satan, halkını aşağılayan, zampara, Batı hayranı, intikamcı, megaloman bir psikiyatrik vaka olarak aktarılmakta, özellikle de bir diktatör olduğuna ilişkin mesajlar bilinçaltlarına işlenmektedir.

Tüm tarihi kaynakların içinden özellikle cımbızla seçer gibi bir takım olumsuzluklar seçilmiş ve gerçekler saptırılarak film edilmiştir.

Bu bir senaryodur. Bir Yerli "Gece Yarısı Ekspresi" dir.

Belgesel asla değildir.

Gayet bilinçli bir biçimde uygulanmakta olan büyük bir senaryonun parçasıdır. Dün Üniversitelerinde Ermeni Soykırımı tezlerini işleyen Sabancı Grubu'nu bu filmin maddi destekçisi (sponsoru) olarak görmek bizleri şaşırtmadı. Bu garabetin yapımcısı Can Dündar tarafından kendilerine önerilen sponsorluğu reddetme gerekçesi nedeniyle Turkcell'e teşekkür ediyoruz.

Sizleri, bu toprakların bereketiyle ülkenin en zenginleri arasında yer alan ancak anlaşılmaz bir nankörlükle yediği çanağa pisleyen bu grubun ürettiği tüm mal ve hizmetleri almamaya davet ediyoruz.

Yobazların "Beton Mustafa" söylemlerinin bir anlamda entel boyutta tekrarı olan bu film, otobüslerle topluca seanslara taşınan öğrenciler üzerinde kalıcı hasarlar yapacağından okullarda Atatürkçü öğretmenlerimizi bu menfi propagandaya karşı tavır almaya davet ediyoruz. Gençliğimizi bu karanlık zihniyetten koruyalım.

Atatürk'ü kendisi hakkında ölüm fermanı çıkartmış olan Sultan Vahdettin'in bir subayı boyutuna indirgeyen ve sanki o ferman hiç yokmuş gibi Kurtuluş Savaşı'nı da sanki Vahdettin başlatmış gibi bir izlenim yaratmaya çalışan, sanki İngiliz Zırhlısı'na binip de kaçan Vahdettin değilmiş gibi tarihsel gerçeklerle alay edercesine bir yalan tarih yazma denemesi aynı zamanda bu film.

İster adına Osmanlıcılığı hortlatmaya çalışanlara şirin gözükme deyin, ister Atatürk Cumhuriyetini ve Türk Devrimlerini yok etmek deyin, ister art niyetli, isterse basit ticari kaygılarla yapılmış olsun, ortada bir gerçek var ki bu film her yönüyle Karşı Devrim'e hizmet etmektedir.

Bunu da Türk Toplumunun bilincine derin biçimde kazınmış olan Atatürk algı ve kavramını yok etmeye, aşındırmaya çalışmakla yapmaktadırlar.

İnsanlık tarihine altın harflerle yazılmış dehası ve eseri olan Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Devrimi ile tüm egemen ulusların takdirini kazanmış, mazlum uluslara örnek olmuş bir insanın hem de kendi ülkesinde böyle aşağılanmasını hiç bir Yurtsever Türk kabullenemez.

Bu "oyunun" içinde olan tüm oluşumları, kişi ve kuruluşları

AYAKLARINI DENK ALMAYA ÇAĞIRIYORUZ.

Sabır taşı çatlıyor, haddinizi bilin, tüm bunları tarihe not düşüyoruz!

AKIL ÇAĞI

Sizde bu protesto metnine katılıyorsanız bu bağlantıya tıkladıktan sonra alttaki yorum kısmına "katılıyorum" yazmanız yeterli.

İsterseniz yorumunuzu da yazabilirsiniz…




--
www.akilcagi.com


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.