11 Kasım 2008

(anadoluhaber) Gorkem Ates'in Gunlugu - 5 Mart 2005

5 Mart 2005, Cumartesi

Biliyor musunuz Afrika'da 20 milyon AIDS hastasi varmis ve bu rakam surekli artiyormus. Bazi insanlar icin hayat gercekten cok zor. Bu insanlarin acilarini dindirmek icin gereken 200 milyar dolar, gelismis ulkelerin silah harcamalarinin ufak bir kismi sadece... Hayatta kalmak icin oldur felsefesi, ve dusenin dostu olmama anlayisi dunyayi felakete surukluyor. 10 yil icinde eger onlem alinmazsa kuresel isinma geri donulmez bir hal alacak ve Turkiye -dunyanin pek cok yeri gibi- col olacak. Buna Turkiye ve ABD gibi ulkelerin cevreye saygi antlasmasi olan Kyoto protokolunu imzalamamasi yol acacak. Aclik kavrami Turkiye'ye uzak bir kavram olarak bilinir; bizim ulkemiz tahil ambaridir ve aclik Afrika'da gorulur. Ne var ki giderek Turkiye col oldukca, unutulan bu kavramlar ve cok cesitli hastaliklar Turkiye'de de gorulmeye baslanacak! En azinda su anki bilim bunu soyluyor... Tabii belki yarin bilim adamlari yeni bir cozum bulacaklar 10 yil icinde, ancak gene de sansimizi cok fazla zorluyoruz, degil mi? Son yillarda depremlerin eskiye oranla %75 artmis olmasi da doganin dengesinin bozulduguna isaret etmiyor mu sizce de?
 
http://www.gorkemates.com


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.