T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) Görkem Ateş'in Günlüğü 13-15 Şubat 2005

15 Subat 2005, Sali

Siz hic insanlarin sizi hic anlamadigini hissettiginiz bir duruma dustunuz mu? Ne kadar bagirirsaniz bagirin sesinizi duymadiklari bir duruma... Zaman zaman toplumun siradisi durumlarda -en az sizin kadar- bir sinav verdigin, hakli ile haksizi ayirmada zorluk cektigini dusundunuz mu hic? Hani derler ya, bu konuyu "kimseye anlatamayiz" diye.. Bazen gercekten insanlar boyle durumlara dusebiliyorlar... Peki sinav basariyla veriliyor mu? Cevap: Hayir.

Gecenlerde gazetede vardi: 11 yasindaki cocuklar, ayni yastaki bir arkadaslarini "babasiz" deyip oldurmusler... Yakinda kose baslarini ceteler tutup, sizi ailenizle ilgili sorguya cekmeye baslarlarsa hic sasirmayin! O cocugun olumunden bu ulkede birileri sorumlu... Bakalim bu gidisat nereye varacak..!

Surasi bir gercek ki, Ataturk'un Turkiye'sinde hic kimse bu sekilde asagilanmayi dislanmayi hak etmez!

13 Subat 2005, Pazar

Cumartesi gunu sabahleyin CNN Turk'de Sirin Payzin'in bir konugu vardi. Bilgi Universitesi'nde Internet hukuku uzmani olan sahsa sordu: "Internet uzerinden herkes yayin yapabilir mi? Herkes site acabilir mi? Bu kadar kolay mi?". Ya ne olacakti?! Internet'te de medya tekelleri mi olsaydi? Yoksa sizden icazet mi alinmasi gerekiyordu da bizim mi haberimiz yok? Sozkonusu Internet kullanilarak hakaretse elbette biz de karsiyiz ancak sizin tavriniz fikir ve haber alma ozgurlugune kokten aykiri bir tutum.

Eger medya gercekten demokrasiye, insan haklarina inansaydi her goruse ve bireylerin cevap hakkina saygi gosterir, iste ancak o zaman gercekten Avrupali olurdu... Insanlari haksiz yere suclayip sonra da cevaplarini yayinlamamak... Iste gercekte ayip olan budur. Kimsesizlerin kimsesi elbette bu yapilanlari gormektedir...

http://www.gorkemates.com


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.