8 Kasım 2008

(anadoluhaber) Hayir AKP deyisimi önlemek artik onun elinde de deyil.. Kürt Halkinin kimligi bellidir , yerel secimlerde halkin kimligini bilen halkindan gözükenleri cikartmak gerekir. Selam

AKP'nin Kürt politikasının değişmesinin altındaki neden nedir? Başbakan Erdoğan, 'Kürt sorunu' söylemini kullanarak bu konuda farklı adımlar atılacağının işaretlerini vermişti. Ancak geçtiğimiz günlerde Doğu ve Güneydoğu illerine yaptığı gezilerde yaptığı açıklamalarla hem DTP'nin hem de MHP'nin de aralarında olduğu muhalefet partilerinin bile tepkisini çekecek kadar milliyetçi bir söylem kullandı. Erdoğan'ın yerel seçimlerde bölgede DTP'li belediye başkanlarının görevde olduğu illeri de kazanmak gibi bir hedefi olduğu halde, böyle bir dil kullanması ise politik açıdan bakıldığında tutarlı görünmüyor. Ancak, son günlerde özellikle DTP'nin de desteklediği bölgedeki olayların ardından, Kürt sorununun 'demokratikleşme' adımları ile çözülemeyeceği ve büyük bir kalkışma provası yapıldığını bölgeye yaptığı gezilerde yerinde gözlemledi. İşte bu noktada parti içinde yapılan bu görev değişimi ile, AKP'nin artık bu konuda 'resmi söyleme' daha yakın bir politika izleyeceğinin ilk sinyalini de vermiş oldu.
Tierisch gut! KOSTENLOSE E-Mail-Animationen - von IncrediMail! Hier Klicken!
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.