4 Kasım 2008

(anadoluhaber) Hüseyin Üzmez konusundaki tutumndan dolayı Vakit Gazetesine tepki

Vakit Gazetesinin, Hüseyin üzmezle ilgili hala net bir açılmama yapmayışı, olay ortadayken hukukun vereceği kararı beklemek gibi söylemler içinde olması, biz inançlı insanları üzmektedir.

 

Çünkü Hüseyin Üzmez gibi islami camiayla alakası olmayan, Vakitte yazdığı süre içindede Türk Milliyetçisi olduğunu sürekli haykıran bu kişinin yaptıklarının faturasın islami camiaya ve biz Müslümanlara çıkartılması çok acıdır.

 

Köşesinde sürekli Deniz Baykal, Oktay Ekşi vs gibi İslam karşıtı şahısların, ne kadar samimi ve iyi insanlar olduklarını,  hakiki birer Atatürkçü olduklarını Vakitin okurlarına anlatmayı misyon edinmiş Hüseyin Üzmez gibi Türk Milliyetçisi olan bir şahıs her ne hikmetse Vakitin söylemiyle uzaktan yakından alakası olmamasına rağmen, uzun yıllar Vakit gazetesinde barındırılmıştır.

 

TV lerde de islami camiayı temsilen özellikle !! çıkartılan bu Türk Milliyetçisi şahıs, abuk sabuk konuşmalarıyla dinleyen Müslümanları rencide etmiştir.Elbetteki islamı temsil etmek Hüseyin Üzmez gibi bir Türk Milliyetçisine kalmamıştır, fakat Vakit gazetesi tarafından baş tacı edildiği için ,bu referansla ! İslam karşıtlarının elinde iyi bir malzeme olarak kullanılmış ve hala kullanılmaya devam etmektedir.

 

Adam vurmaktan başka meziyeti olmayan, köşesinde yazdığı süre içinde, ikide birde bu suikastla, hapishane anılarını ve "ırk davası güden bizden değildir" hadisine rağmen Türk Milliyetçiliğini nasıl yeşerttiklerini ! anlatan, sonrada tüm Atatürkçülere methiyeler düzen zaman zamanda İslamdan bahseden bu şahsın, beyin kimyasının bozuk olduğu ortadadır.

 

Müslüman hiçbir zaman için İslam düşmanlarına sevgisini ilan etmez, Türklükle, islamı, haramla helali bir birine karıştırmaz.Fakat artık bunadığı için mi?, yoksa başka sebeplerden mi * bilinmez, ne yaptığını bilmeyen bu zat  üzülerek söylüyoruz ki uzun yıllar vakit gibi Müslümanların sevdiği bir gazetede barınmıştır.

 

Okuyucuları bu adamla ilgili defalarca Vakit gazetesinin yönetimini telefonla arayıp, eleştiri mailleri atmasına rağmen ne yazık ki, vakit yönetimi buna kulak asmamıştır.Artık ilahi bir ikaz mıdır !! bilinmez, ancak bu olay vuku bulunca bu adamın gazete ile işliği kesilmiştir.

 


Zira önceden beri kendisine isnat edilen suçlarla ilgili şaibeli kişiliği olan bu zatın cezaevinden çıktıktan sonra tv kanallarında yaptığı konuşmalar bu suçu işlediğini ima eden ifadelerle doludur. İşlediği düşünülen suç henüz sabit olmamış bile olsa yaptığı açıklamalar dindar kesimi ve vicdanı olan herkesi rencide etmiştir .

 

Sadece bu açıklamaları dahi bu zatın gazetenizde yazmasını engellemek için yeterlidir. Bizleri ve tüm dindarları bu kadar rencide eden birini diğer gazete patronlarının porno yayınından sabıkalı olmasıyla mukayese etmek vahim bir yaklaşımdır.

 

Biz zina yapmayın değil zinaya yaklaşmayın emrine muhatabız. Başkalarının kusurlarıyla mukayese etmek, kişiyi aklamaya çalışmak demektir.


Bu nedenle sizden; referans verdiğiniz Müslümanca duruşun sorumluluğunu yerine getirmenizi, Müslümanları töhmet altında bırakan bu şahısla tüm irtibatınızı kesmenizi talep ediyoruz.


Gerek gazetenizde gerekse başka bir gazetede bu kişiye verilecek bir köşe, bu ülkenin kadınlarını, dindar insanlarını ve vicdanı olan herkesi üzecek ve bizlerin haysiyetini rencide edecektir.


Bu olayda gerek "kol kırılır, yen içinde kalır" düşüncesiyle sessiz kalanları ve gerekse bizleri "başkalarının kuyruğuna takılmak veya koroya katılmakla suçlayacakları "Haksizlik karşısında susan, dilsiz şeytandır" hadis-i şerifine havale ediyoruz. Başkaları veya koro, farklı niyetlerle de olsa açık bir haksızlığı işaret ediyorsa, onların "kuyruğuna takılmaktan asla rahatsız olmuyoruz.


Hüseyin Üzmez tartışmalı bir raporla dört duvar arasından kurtulmuş olabilir ama anaların, kadınların ve insanlığın vicdanındaki mahkûmiyetinden ömür boyu kurtulamayacaktır.
"Müslüman, elinden ve dilinden emin olunandır."
(Hz. Muhammed –as-)

 

Her kesi  tepkisini ortaya koymak için benimde imzamı yayınlayın diyerek bu maile mail atıp adını soyadını yazmaya davet ediyoru.z


İmzalamak için : vakitetepki@gmail.com

Not: Metin rahatsızlığını belirtmek isteyen kadın-erkek herkesin imzasına açıktır.

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.