24 Kasım 2008

(anadoluhaber) İlk Alevi çocuk dergisi yayına başladı

İlk Alevi çocuk dergisi yayına başladı
 
İSTANBUL / Yerel seçimler yaklaşırken AKP ve MHP'nin Alevi oyları için yeni açılım politikaları belirlemeye çalışırken Türkiye'nin ilk ve tek Alevi çocuk dergisi Cemçocuk internetten yayına başladı.

Zorunlu din dersinin kaldırılmasını isteyen Aleviler Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinde  süniliğin çocuklara öğretildiğini belirterek çocuklarının kendi kültürlerini öğrenmesi için harekete geçtiler.
 
İnternet üzeri yayına başlayan Alevi çocuk dergisi Cemçocuk ayda bir site üzerinden pdf formatında yayınlanacak.
 
Derginin ilk sayısında, "Sevgili canlar, sizin büyükleriniz ve bizler Amerika'nın Süpermenleri Ramboları ile ya da başka inançların kültürlerin kahramanları ile büyütülmek zorunda kaldık. Her ne kadar bugünde sizlere aynı düşünceyle Harry Poter, örümcek adamlar tanıtılıyorsa da sizler büyüklerinizden şanslısınız. Çünkü artık cemçocuk var" denildi.
 
Dergide her ay çizgi kahramanlar, ödüllü bilmece bulmacalar, bilgi yarışmaları, hikayeler, fıkralar, masallar, boyama resimleri, yap-boz ve çeşitli bilgisayar oyunları ile çocukların hoş vakit geçirmesi sağlanırken diğer yandan ünlü Alevilerle yapılan röportajlarla ozanları tanıtan, deyişleri türküleri öğreten yazılarla alevi kültür ve tarihi öğretilecek.

"Başımızın taçları" kapağı ile çıkan ilk sayıda, "Allah'ın aslanı" denilerek Hz. Ali tanıtıldı. Kerbela olayı Zeynep ile Cem'in Haydar Dede sohbeti ile anlatıldı. Alevi köylerinden Eskişehir Seyitgazi Aslanbey köyünün tanıtıldığı dergide "bağlama öğreniyorum" ile de Alevilik kültürünün simgesi haline gelen saz dersleri verilmeye başlandı.

Çocukların derslerine yardımcı olacak bilgilerin de verildiği internet sitesinde oluşturulan "müzik dinle" bölümünde ise çocuk şarkıları ve alevi deyişlerini yer alıyor.
 
ANF NEWS AGENCY
 
 


Yahoo! Türkiye açıldı!
Haber, Ekonomi, Videolar, Oyunlar hepsi Yahoo! Türkiye'de!
www.yahoo.com.tr --~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu mesajı şu gruba üye olduğunuz için aldınız: Google Grupları "ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber+unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.