13 Kasım 2008

(anadoluhaber) Kenanoğlu, Büyük Alevi Yürüyüşü ve Mitingini Su Tv de değerlendirdi

Kenanoğlu, Büyük Alevi Yürüyüşü ve Mitingini Su Tv de değerlendirdi
Kenanoğlu, Büyük Alevi Yürüyüşü ve Mitingini Su Tv de değerlendirdi


Ali Kenanğlu Su TV de Önder Aktürk’ ün yönettiği Çözüm Noktası programına konuk oldu. Berhan Şimşek ve Yalçın Özdemir’ in de katıldığı programa Ali Balkız ve Ferhat Tunç’ da telefonla katıldı.

Programda 9 Kasım Mitingi ve Tepkiler değerlendirildi. Kenanğlu şu görüşleri ifade etti;

— 9 Kasım Mitingi ve Büyük Alevi yürüyüşü Alevilerin içinde ve dışında birçok kişiye ve kuruma cevap olmuş ve kendisini toplumun, kurumların önünde görenlere iyi bir ders olmuştur

9 Kasım mitingi öncesinde katılımı etkilemek, engellemek amacıyla yayın yapanları cevaplarını almıştır.

Kendilerini Alevilerin tek temsilcisi, ruhani lideri, vazgeçilmez önderi olarak görenler cevabını almıştır.

Kimileri TV ekranlarından bu miting sipariş bir mitingdir, bu miting güç denemesidir, şeklinde değerlendirmeler yaparak mitingi küçümsemişler ve dar kapsamlı olarak göstermeye çalışmışlardır.

Miting afişinde ismi olan bazı sanatçıların katılımını engellemeye çalışmışlardır. Üzerinde söz söyleme hakkı gördükleri sanatçıları ise mitinge göndermemişlerdir.

Diğer taraftan da bu mitinge katılanların Alevi olmadığını söyleyenler, olay çıkacağını ifade edenler, Kürt Alevilerinin toplanacağını söyleyenler, Fetullahçı gazetelere demeç vermekten çekinmeyenler 9 Kasımda cevaplarını almıştır dedi.

— Ayrıca bu mitingin Demokrasi için bir kazanım olduğunu, Türkiye de Miting anlayışına farklılık getirdiğini ifade eti.

Bu mitingin kalabalık olması yönüne öncesinde ve sonrasında yoğun bir ilgiyle karşılaşması ve basında kamuoyunda büyük etki yaratması da bu mitingin amacına ulaştığını göstermektedir.

Bu mitingin seçimler öncesinde siyasi amaçlı olması şeklindeki açıklamalara da cevap veren Kenanoğlu; diyelim ki seçimler için yapıldı, bu neyi değiştirir, orada ifade edilen ve afişlerde yazılı olan talepleri yok saymayı mı gerektirir dedi. Onların doğru talepler olmadığını mı gösterir dedi.

Sait Yazıcıoğlu’ nun daha evvelce kendisinin Alevilere bir tanım belirlediklerini ve bunun Alevilere uymadığını söylediğini, itiraf ettiğini belirten kenanoğlu, kendinize naylon muhataplar yaratarak Alevilerin sorunlarını çözemezsiniz. Alevilerin sorunlarını çözmek isteyenler buyursunlar gerçek muhatapları bellidir, çözüm masasına oturmaya hazırız dedi.

CHP ye de mesaj gönderen kenanoğlu; CHP nin Cumhuriyet değerlerini savunurken Cumhuriyet döneminde yok sayılan Alevilerin haklarını görmemezlikten gelmemelerini, statükonun savunuculuğuna son vermeleri gerektiğini ifade eti. Cumhuriyetin bazı yanlışlıklarını eleştirmenin ve onları düzeltmenin Cumhuriyete zarar vermeyeceğini aksine daha da güçlendireceğini söyledi.

Alevilerin Demokratik ve Laik bir Sosyal Hukuk Devletinden yana olduğunu söyleyen kenanoğlu, Yaşadığımız ülkede, Kürtler, Aleviler, Sünniler, Türkler, tüm azınlıklar mutlu olmadan, kimsen mutlu olamayacağını, ülkenin huzura kavuşamayacağını belirtti.

Bunun için herkesin eşit yurttaşlık hakkının verilmesi gerektiğini, ortak bir yaşam projesi içerisinde Anayasanın değiştirilmesi gerektiğini söyledi.

Hubyar.org
Hubyar Haber Merkezi
13 Kasım 2008
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."

*Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.