21 Kasım 2008

(anadoluhaber) Komünist Katliamlar Serisi: Dakikada 17 ölü

Stalin katliamı: Dakikada 17 ölü
Milyonlarca insanın açlık ve sefaletten öldüğü 1932-1933 yıllarında her geçen dakika içinde 17 kişi her geçen gün içindeyse 25 bin insan hayatını kaybetti.

Milyonlarca insanın açlık ve sefaletten öldüğü 1932-1933 yıllarında her geçen dakika içinde 17 kişi her geçen gün içindeyse 25 bin insan hayatını kaybetti.

Ukrayna'da Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği ( SSCB) döneminde yaşanan açlık yıllarında hayatını kaybeden milyonlarca kişi için anma törenleri yapılıyor. Anma etkinlikleri kapsamında ülkenin bütün kiliselerinde 1932-1933 yılında açlıktan ölen insanlar için ayinler düzenleniyor Başkent Kiev'in en önemli kiliselerinden Sofiskiy Kilisesi'nde yarın düzenlenecek büyük ayine; Cumhurbaşkanı Viktor Yuşçenko üst düzey yöneticiler ve açlık yıllarında yaşayan tanıklar katılacak. 1932 yılında ürününü merkezi yönetime vermekte direnen Ukraynalılara karşı bir komisyon kuruldu.

Ukrayna'da Stalin Hükümeti'nin kararlarını uygulamaya koyan komisyon çiftçiler tarafından üretilen ürünlerin merkezi yönetimden saklandığı gerekçesiyle harekete geçti. Halkın elinde bulunan un buğday et patates ekilecek tohum dahil olmak üzere bütün tarım ürünleri toplandı. İnsan eliyle sürdürülen iki yıllık kıtlık sürecinde tarlalar ekilemedi. Milyonlarca insanın açlık ve sefaletten öldüğü 1932-1933 yıllarında her geçen dakika içinde 17 kişi her geçen gün içindeyse 25 bin insan hayatını kaybetti. Stalin'in bu politikası sadece Ukrayna'da değil bütün SSCB Kafkaslar ve Kazakistan gibi birçok bölgesinde uygulandı. Başta Ukrayna ve Kazakistan'da olmak üzere milyonlarca kişi açlıktan hayatını kaybetti.

Tarihçiler bu konuda ikiye bölünmüş durumda. Bir kısmı; olaylardan o dönemki Stalin yönetimini sorumlu tutarken bir kısmı ise açlığın sadece Ukrayna'da değil SSCB'nin genelinde yaşandığını savunuyor.

Rusya'da Oleg Orlov ile TV ekibi üyeleri kaçırılarak dövüldü

Rusya'nın Kuzey Kafkasya bölgesindeki Nazran kentinde insan hakları savunucusu Oleg Orlov ve beraberindeki bir TV ekibinin üyeleri kaçırılarak bir süre rehin tutuldu ve dövülerek şehir dışına bırakıldı. Orlov olayla ilgili bugün Reuters'a yaptığı açıklamada "Kar maskeli kişiler güvenlik güçlerinden olduklarını söyleyerek bizi otelden aldılar ve bir kamyonla şehir dışına götürdüler. Burada bizi uzun süre tuttuktan sonra dövdüler ve kırsal arazide bizi terk ederek gittiler" dedi. Ren TV'den olan televizyon ekibinin üyelerinden birinin durumunun ciddi olduğu bildirildi. Orlov kendilerini kaçıranların güvenlik güçlerine bağlı resmi görevliler olduğunu savunurken yerel polis kaynakları olayın güvenlik görevlilerini karalamayı amaçlayan bir provokasyon olduğunu ileri sürdüle

Putin karşıtı yürüyüşe polis müdahale etti Kasparov gözaltına alındı

Devlet Başkanı Vladimir Putin'in karşıtı muhalif 'Öteki Rusya Hareketi'nin bugünkü Moskova yürüyüşü olaylı geçti. Polis yürüyüş yapan muhalif gruba müdahale etti. Polisin güç kullanması sonucu Öteki Rusya Hareketi'nin lideri Garry Kasparov ve çok sayıda muhalefet taraftarı gözaltına alındı. Öteki Rusya Hareketi'nin bu tür girişimleri çoğu zaman polisin sert müdahalesiyle karşılanıyor. Nisan ayında Rusya'nın iki büyük kenti Moskova ve St. Petersburg'ta düzenlenen muhalefet gösterileri polis tarafından bastırılmıştı. St. Petersburg'da izinsiz gösteriye katılan 500 civarında 'Öteki Rusya' taraftarından 120 kişi gözaltına alınmıştı. Moskova'da gerçekleşen yürüyüşlerde de 250 gösterici gözaltına alınmıştı.


--
Blog Adresim
http://sivilinisiyatif.blogspot.com
(www.vtunnel.com adresinden girebilirsiniz. Yasak yok.)
Bu Sitede Yer Almayan İletiler Bana Ait Değildir.
-------------------------------------------------------------------------
Şimşekleri üstüne en çok "oyunları bozanlar" çeker!
Zulüm, kısmak istediği sesi nârâ yapar!
Ve bazı ölüler, yaşayanlardan çok daha yüksek sesle konuşur...
Malcolm X onlardandı.


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.