19 Kasım 2008

(anadoluhaber) Kurdistan'da Fethullah Gulen tarikatı protesto edildi!

Hewler'de öğrenciler Gülen tarikatını protesto etti
 
HEWLER / Federal Kürdistan Bölgesi'nin Hewler kentinde öğrenciler, tarikat lideri Fetullah Gülen'e bağlı Işık Koleji ve Cihan Üniversitesi'nin kapanması için parlamento önünde eylem yaptı.
 
Hewler Koleji ve Selahattin Üniversitesi'nde okuyan yaklaşık 400 öğrenci, Fethullah Gülen tarikatına bağlı Işık Koleji ve Cihan Üniversitesi'nin kapanması amacıyla Federal Kürdistan Parlamentosu önünde oturma eylemi yaparak yolu trafiğe kapattı. Parlamento Başkan Yardımcısı Kemal Kerküki, öğrencilerden 8 kişilik bir heyeti kabul edebileceğini belirtti. Ancak öğrenciler, Kerküki'nin ya öğrencilerin tamamını kabul etmesini ye da eylem yerine gelmesi talebinde bulundu. Bu sırada polis, öğrencilerden yolu trafiğe açmalarını istedi. Öğrenciler ise bu talebi reddederek eyleme devam etti. Daha sonra yasama çalışmalarında yer alan Parlamenter Kerim Bahri, eylem yerine gelerek öğrencilerle görüştü. Bahri, öğrencilere "Yapmış olduğunuz eylemler yasaldır, demokratik taleplerinizdir, destekliyoruz. Sorunun çözümü için biraz sabretmeniz gerekiyor. Bunun için sizden yolu trafiğe açmanızı talep ediyorum" dedi.
 
Işık Koleji ve Cihan Üniversitesi'nin Yüksek Öğretim Bakanlığı'nın izni dahilinde kurulduğunu ifade eden Bahri, öğrencilerin "Paralı ve özel okulların açılması için parlamentoda bir yasanın çıkarılması gerekmiyor mu?" sorusuna, "Doğru, özel ve paralı okulların açılabilmesi için parlamentonun yasal izni gerekiyor. Fakat bugüne kadar bu yasa çıkarılmamıştır" yanıtını verdi.
 
Duhok, Süleymaniye ve Hewler'de 4 Ekim'den itibaren başlayan eylem ve protestolar ise sürüyor. Yaklaşık 4 bin öğrencinin derslere girmediği eylemlerin yanı sıra tıp fakültelerinden mezun olmuş 700 öğrenci de atamaları yapılmadığı için eyleme destek veriyor.

ANF NEWS AGENCY


Yahoo! Türkiye açıldı!
İnternet üzerindeki en iyi içeriği Yahoo! Türkiye sizlere sunuyor!
http://yahoo.com.tr --~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.