3 Kasım 2008

(anadoluhaber) Re: Derin Sol ve Doğu Perinçek hakkında ilginç iddialar !

DOĞU PERİNCEĞİ ÜLKÜCÜ bir yazar tarafından yazılması çok garip ??????? rahmetli MEHMET GÜLÜN 12 eylülden evvel ABD bizi ülkücüleri çok kullandı öğrencilerin üzerinne öğretmenlerin üzerine saldı bizi pnları öldürttü dedğini ve yakalan 3 TIR DOLUSU EGEMAN TIR'LARINDAN ÜLKÜCÜLERE GELEN SİLAHLAR UNUTULMADI YAHNİCİ OĞLUNUN MİLLİYETTEKİ ROPORTAJI AYNEN ŞU: ABD BİZİ ÇOK KULLANDI 


Date: Mon, 3 Nov 2008 12:04:52 +0200
From: malik.sahbaz@gmail.com
Subject: (anadoluhaber) Derin Sol ve Doğu Perinçek hakkında ilginç iddialar !

Doğu Perinçek hakkında ilginç iddialar !

"Derin Sol" kitabının yazarı araştırmacı yazar Hakkı Öznur, İşçi Partisi lideri Doğu Perinçek'le ilgili ilginç iddialarda bulundu.    
Hakkı Öznur, kitabı ve Türk solunu Cihan Haber Ajansı muhabirine değerlendirdi. "Derin Sol" solu derinden sarstı" diyen Öznur, kitap yayınlandıktan Aydınlık dergisinin 14 Kasım tarihli kapağıyla kendisini hedef gösterdiğini, terör örgütlerince tehtid edildiğini de açıkladı.

Öznur, "Derin sol" dediği sol grupların Türkiye'yi karıştırmak ve toplumsal kutuplaşma yaratmak için çalıştığını savundu. DHKP-C'nin Türk Alevileri üzerinde, TKP/ML, MKP ve bazı örgütlerinde, Kürt Alevileri üzerinde çalıştığını söyleyen Öznur, bu grupların, özellikle Türk-Kürt, Alevi-Sünni çatışması çıkarmaya çalışarak, iç savaş tahrikçiliği yaptığını vurguladı.

Öznur, "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım'ın kahvehane taramasıyla başladığı ileri sürülen Gazi olaylarının da sol gruplarca tezgahlandığı görüşünde.

"PERİNÇEK MİLLİYETÇİ GÖRÜNÜP MİLLİ DİRENİŞİ KIRMAK İSTİYOR"


Hakkı Öznur, Doğu Perinçek'in toplumda yükselen milli direnişi kırmak için milliyetçi gözüktüğünü söyledi.

Öznur, Perinçek'in milliyetçilerle aynı karede yer alarak toplumda milliyetçiliğe karşı şüphe oluşturmak amacını taşıdığını savundu. Perinçek'in hiç bir zaman milli hassasiyet taşımadığını söyleyen Öznur, Perinçek'in "Kavimler Kapısı" başlıklı yazısıyla şimdi karşı çıktığı azınlık tartışmalarını da ilk başlatan kişi olduğunu ileri sürdü.

Öznur, azınlık raporuna yazan Prof.Dr. Baskın Oran'ın 3 yıl öncesine kadar Aydınlık Dergisi'nde yazdığını hatırlattı. Öznur, 12 Eylül öncesi Apocular ile kanlı bıçaklı olan ve bir çok yöneticisi ile üyesi Apocular tarafından öldürülen Aydınlık Hareketi'nin lideri Doğu Perinçek'in PKK'nın lideri Abdullah Öcalan'la 23-25 Eylül 1989'da Bekaa'da görüştüğünü hatırlattı. Öznur, bu görüşmenin ardından PKK'nın kontrolündeki Halkın Emek Partisi (HEP) ile Perinçek'in partisi Sosyalist Parti (SP) arasında, seçim işbirliği ve örgütsel ittifak girişimlerinin başladığını ifade etti.

Perinçek'in PKK'yı destekleyen grupların desteğini alarak barajı aşmayı hedeflediğini aktaran Öznur, HEP'in 20 Ekim 1991 genel seçimlerinde SHP ile ittifak yapmasıyla bu planın suya düştüğünü vurguladı.

Aydınlık hareketin yayın organı 2000'e Doğru Dergisi de 1987-1992 yılları arasında PKK'nın yayın organı gibi hareket ettiğini ve TSK düşmanlığı yaptığını öne süren Öznur, siyasi ittifakın gerçekleşmesi üzerine tarafların birbirlerini geçmişte olduğu gibi ajan, provokatörlükle karşı devrimci olmakla suçlamaya kaldıkları yerden devam ettiklerini belirtti.

Öznur, 12 Eylül öncesinde Sovyet tehtidine karşı ABD'yi göreve çağıran ve NATO ile ilişkilerin daha fazla geliştirilmesini iseyenlerin başında da şimdi ABD karşıtı gözüken Perinçek'in o zamanki partisi Türkiye İşçi Köylü Partisi'nin geldiğini söyledi.

SOLCULARIN İÇ ÇATIŞMALARINDA ÖLENLERDEN DE ÜLKÜCÜLER SORUMLU TUTULDU

Hakkı Öznur'a göre solun iç çatışmalarında 4-5 bin insan öldü ve bu ölümlerden ülkücüler ve devlet sorumlu tutuldu. Öznur, "Solcuların kendi içinde işledikleri birçok cinayetin failleri sağcılar arasında arandı. Bu yüzden birçok kişi mağdur edildi, hapislerde süründürüldü. Fakat daha sonra failler genellikle solcu grupların içinden çıktı." dedi.

Öznur, Moskovacı ve Pekinci gruplar arasındaki çatışmalar ile örgüt içi infazlardaki ölümlerin sayısının ülkücülerle olan çatışmalardakinden daha fazla olduğu görüşünü vurguladı.

Örnek olarak Mustafa Kuseyri cinayetini gösteren Öznur, 1970'te Ankara'da işlenen Mustafa Kuseyri cinayetinde katilin ülkücüler arasında arandığını ve birçok ülkücünün tutuklandığını hatırlattı.

Cinayeti protesto eden sol örgütlerin yürüyüşler yaptığını, solcu öğretim üyelerinin cüppeleriyle katıldığı Anayasa'ya saygı mitingi bile yapıldığını dile getiren Öznur, katilin Aydınlıkçı Türkiye İşçi Köylü Partisi üyesi Nejat Arun çıktığını söyledi.

Hakkı Öznur, DEV-SOL'un ikinci adamı Paşa Güven'in de örgüt lideri Dursun Karataş tarafından örgütün parasına el koymakla suçlanarak 1991'de Paris'te infaz ettirildiğinin altını çizdi. Öznur, tarihe "Kanlı pazar" olarak geçen 34 kişinin öldüğü ve 126 kişinin yaralandığı 1977 yılındaki 1 Mayıs olaylarına da solun iç çatışmasının yol açtığını savundu. Olaylarla ilgili olarak solun hep sağ grupları suçladığına işaret eden Öznur, bunun gerçekle uzaktan yakından ilgisinin olmadığını bildirdi.

Öznur'un verdiği bilgiye göre; 1 Mayıs 1977 Taksim mitinginde 2 sol grup karşı karşıya geldi. Mitingi TKP'nin kontrolündeki Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) düzenliyordu. O zaman TKP'nin birçok üst düzey yöneticisi, DİSK'te de yöneticiydi. Mitinge Maocu gruplar da katılmak istedi. TKP'liler buna karşı çıktı. Organizasyonu yapan gruplar Maocuları miting alanına almak istemeyip, gelenleri de çıkartmaya çalışınca aralarında çatışma çıktı. Sonuçta 34 kişi öldü ve 126 kişi yaralandı. Öznur, Maocuların ABD, TKP'nin ise Sovyetler Birliği kontrolünde olduğunu belirterek, "Bu olaylarda uluslararası provokasyon da var " dedi.

KİTAP HAKKINDA

'Derin Sol' adlı 1766 sayfalık 2 ciltlik eser, eylemci solun 40 yılını mercek altına alıyor. 'Derin Sol', bir 'ülkücü' tarafından kaleme alınmasının yanında, 'solun içyüzünü, solun kaynaklarına' dayanarak ortaya koymasıyla da dikkat çekici.

Yüzlerce kaynak taranarak ortaya çıkarılan eser, derli toplu belge niteliğinde. 'Solun iç çatışmaları, cinayetleri ve infazlarını' detaylarıyla anlatıyor, aynı zamanda. TKP, TİP ve Fikir Kulüpleri Federasyonu'un yanısıra, bunlardan beslenen Dev Genç, Dev-Sol, DHKP-C, TİKKO ve PKK'ya uzanan silahlı örgütleri derinlemesine ortaya koyuyor.

Cuntaların ve istihbarat örgütlerinin sol gençliği nasıl kullandığı, sağcılar tarafından öldürüldüğü iddia edilen çok sayıda solcunun aslında iç çatışmalara kurban gittiği, yine sol önderlerin itiraflarından aktarılıyor.

34 kişinin öldüğü 1977'deki 1 Mayıs olaylarında, sürekli sağ ve devlet suçlandığını hatırlatan Öznur, solun belgelerinden ve karşılıklı suçlamalarından aslında olayların 'sol örgütlerin mitinge damga vurma' yarışından kaynaklandığını ortaya koyuyor.

Bu arada, ilginç bir bilgi de, eylemci solun 2 efsane ismi Deniz Gezmiş ile İbrahim Kaypakkaya'yla ilgili. 2 devrimcinin, cezaevinde yumruk yumruğa kavgaya tutuştuğunu, Kaypakkaya'nın Gezmiş'in elinden zor kurtulduğu da kitapta yer alan bilgiler arısında. Derin Sol'da Hakkı Öznur, Sadun Aren, Behice Boran, Mihri Belli gibi beyinlere, arkadaşları tarafından yöneltilen 'CIA ajanı, muhbir, MİT ajanı' gibi suçlamalarına da yer veriliyor. Kitap, İP Genel Başkanı Doğu Perinçek ve Aydınlıçılara ilişkin de çarpıcı bilgiler içeriyor.




--
Blog Adresim
http://sivilinisiyatif.blogspot.com
(www.vtunnel.com adresinden girebilirsiniz. Yasak yok.)
Bu Sitede Yer Almayan İletiler Bana Ait Değildir.
------------------------------
-------------------------------------------
Şimşekleri üstüne en çok "oyunları bozanlar" çeker!
Zulüm, kısmak istediği sesi nârâ yapar!
Ve bazı ölüler, yaşayanlardan çok daha yüksek sesle konuşur...
Malcolm X onlardandı.

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.