T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) Uc Maymun: Yalniz ve guzel ulkeden bir sehir drami

-TPE.org.tr guncellendi !!-
Yazar Ebru Afat** (Konuk)   
     
Siyaset bilimci ve Anlayis dergisi yazari Ebru Afat Nuri Bilge Ceylan'in "Uc Maymun" filmini TPE okurlari icin yorumladi.
Uc Maymun, Ceylan'in filmografisi icerisinde dramatik yapisi ile farklilasan bir eser. Nuri Bilge, bu filmi ile ilk defa girisi, gelismesi ve sonucu belirgin olan, icerisinde sadece deginilmekle yetinilmis yan hikâyeler de barindirsa, bazen bosluklar biraksa da her halukarda bir yerden kalkip baska bir yere varan bir hikaye anlatiyor: Istanbul'un kenar bir semtinde yasayan Eyup, Hacer ve Ismail'in suc-ceza, vicdan-cikar, aile-birey ikilemleri etrafinda gezinen, guclu ama ajite etmeyen bir politik vurgu da iceren huzunlu hikayesini... Karakterlerin bogulmusluklari, caresizlikleri ve hirslari o kadar somut ve yasananlar da o kadar keskin ki, icerdigi aksiyonla tezat teskil eden duragan temposuna ragmen, film akmayi ve izleyicide merak uyandirmayi basariyor.
Yorum yaz!
Devamini oku...

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.