6 Kasım 2008

(anadoluhaber) Vaziyet Deniz Som



 Sili




Cumhuriyet 06.11.2008

.

..Mektup

ERGENEKON adı konan terör örgütü davasının Silivri Cezaevi'nde tutuklu sanıklarından İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'ten mektup geldi. Türkiye'de siyasi partilerin iç düzeni ve yasaklanması konusundaki tek kitap "Anayasa ve Partiler Rejimi"nin yazarı olarak Perinçek, özetle şöyle diyor mektubunda:

"Ergenekon iddianamesinde İşçi Partisi Genel Başkanı, Genel Başkan Yardımcısı, Genel Sekreteri, Merkez Karar Kurulu'nun iki üyesi, partiyi bağlayan merkez organ program, karar, bildiri ve faaliyeti nedeniyle suçlanıyor. Biz, suç örgütü oluşturmak, halkı isyana teşvik etmek, darbe girişiminde bulunmak ve partiyi Ergenekon Terör Örgütü'nce yöneltilen bir suç örgütü haline getirmekle suçlanıyoruz. Bir siyasi parti için suç örgütü oluşturmak, halkı isyana teşvik etmek, darbe girişiminde bulunmak kapatma nedenidir. Bu durumda bir 'öncelik' ve 'bağlayıcılık' sorunu ortaya çıkıyor: İşçi Partisi'ni bağlayan olguların yasallığına Anayasa Mahkemesi mi karar verecek yoksa parti yöneticilerinin yargılandığı İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi mi? Eğer ceza mahkemesi hüküm kuracak olursa, anayasa yargısının alanına girmiş oluyor.

O zaman siyasi partilerin anayasada güvence altına alınmasının bir anlamı kalmıyor. Eğer ceza mahkemesi, partinin organ faaliyetlerini yürütenleri mahkûm ederse, Anayasa Mahkemesi'ne talimat vermiş duruma düşecek.

Anayasa yargısı, aynı faaliyeti 'darbe girişimi', 'suç örgütü kurmak' veya 'halkı isyana teşvik' tanımı içinde görmezse, yargı parçalanmış olacak.

Bir partinin genel başkanı ve diğer merkez yöneticileri Deniz Feneri dolandırıcılığı yapmışsa, Silivri'deki imar durumu değişikliğinden 1 milyon lira rüşvet almışsa bunları ceza mahkemesinde yargıla!

Ama parti tüzelkişiliğini bağlayan ve kapatma nedeni olabilecek faaliyetler yürütmüşlerse o zaman bırak, bu davaya görevli olan Anayasa Mahkemesi baksın!

Ergenekon savcıları Nisan 2008'de İşçi Partisi yöneticileri hakkındaki dosyaları Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na yollamışlar. Kendileri de kabul etmişler, baktıkları davanın, İşçi Partisi hakkında kapatma konusuyla örtüştüğünü. Ama Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı kapatma davası açmıyor. Ortada bir tecavüz var; anayasa yargısına tecavüz!"

Zamlar ve halkı aptal sananlar!

YEMEKTE olduğumuz fahiş zamlar ve bunlara geçirilmek istenen kılıflar üzerine "Ne dersiniz, biz sahiden aptal mıyız?" diye soruyor Sıtkı Ergüney:

"Hükümetin enerji gibi çok önemli bir alandaki yanlış tercihleri ve sosyal devlet ilkeleriyle bağdaşmayan fiyatlandırma politikaları nedeniyle Türk insanının yaşam koşulları giderek zorlaşıyor.

Elektrik ve doğalgaz için ödediğimiz faturaların oluşumuna baktığımız zam gördüğümüz tablo şudur: Zaten yüksek olan maliyet fiyatları sonucu ortaya çıkan tüketim tutarına ilave edilen fon payları ve vergilerle faturalarımız elektrikte yüzde 27, doğalgazda yüzde 18 kabarıyor. Diğer deyişle hükümet, yüksek satış fiyatlarını aldığı fon ve vergilerle daha da yükseltiyor.

Sadaka dağıtmanın 'sosyal devlet'in gereği olduğunu savunanlar, bu yardımları almayan vatandaşları, yükledikleri vergilerle iki kez cezalandırmaktadır!

İlgili bakanlar, uygulanan fiyatlandırma formülü ile doğalgazın 2009 Mart ayında ucuzlayacağı müjdesini vererek yüreklere su serpiyor. Hiç zaman kaybetmeden evlerimize, apartmanlarımıza doğalgaz depoları yaptıralım ki, önümüzdeki yaz biriktireceğimiz 'ucuz' gazı gelecek kış kullanabilelim!

Ne dersiniz, sahiden biz aptal mıyız?"

Kucak

Mustafa Yıldız: "Diyarbakır'da oturma eylemi yapılmış. Zaten ABD'nin kucağında keratalar!"

Yağmur Deniz

Bush'un son meydan okuyuşu: Ulan Barack Obama neden girdin obama!

Aranıyor

Aydın Türkaydın: "Çekimine başlanacak 'Utanmaz Adam' dizisine 76 yaşlarında başrol oyuncusu aranıyor!"

İcazet

İlker Çamkır: "Acayip zamlara, büyük dolandırıcılıklara, küçük kızlara cinsel tacizlere 'maksat istikrar bozulmasın' demek caiz midir?"

Etkisiz

Beşir Dirikol: "Vatandaşın çoğu doğalgaz yerine sadaka kömür ve kaçak elektrik kullandığı için zamlar AKP oylarını etkilemez!"

- Meclis'te AKP'lilerin yumrukları konuşmuş...

"Yakında pompalıları da konuştururlar!"

 

 


www.TurkceKarakter.com
Bozuk görünen Türkçe harfleri düzelten site..

"

 
 
 


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.