12 Kasım 2008

(anadoluhaber) Vaziyet Deniz Som



 Sili


Cumhuriyet 12.11.2008 - Haber:c1502


Cumhuriyet 12.11.2008

Değişiklik

Değişiklik
ANAYASA Mahkemesi'nin iktisatçı başkanı Haşim Kılıç anayasanın değiştirilemez ilkelerini tartışmaya açma mesajı vermiş.
Mesajı alıp tartışalım:
Devletin şeklini "Cumhuriyet" olmaktan çıkaralım! Cumhuriyetin niteliklerinden ulusal dayanışmayı, adalet anlayışını, insan haklarına saygıyı ve temel ilkelerinden demokratik, laik ve sosyal hukuk devletini atalım! Bölünmez bütünlüğü kaldıralım! İngilizceyi resmi dil yapalım! Bayrağı ve ulusal marşı değiştirelim!
Değiştirilemez ilkeleri tartışmaya açarak ne yapmak istiyorsanız açıkça söyleyin biz de anlayalım.
Amerika'daki küresel efendiler tarafından Türkiye Cumhuriyeti'ne giydirilmek istenen "Ilımlı İslam" gömleğinin önündeki tek engel laiklik ilkesinin altını biraz daha mı oymak istiyorsunuz?
Açıkça söyleyin rahatlayın Açılan davalarda üstlendiği görev üzerine türbanı ve İslamcı AKP'yi savunan Anayasa Mahkemesi'nin akademisyen sıfatlı raportörü Osman Can, iktisatçı başkanına destek verip anayasanın değiştirilemezlik gerekçesiyle güler yüzlü bir Frankoculuk uygulandığını söylemiş.
Franko? Franko, İspanya'nın faşist diktatörü; Adolf Hitler'in ve Benito Mussolini'nin kankası! Kilise ve toprak ağalarının desteği ile halkına kan kusturan cuntacı general.
İkinci Dünya Savaşı'nda etliye sütlüye karışmadığı için paçayı kurtaran katil.
Raportör Osman Can; 12 Eylül cuntasına, general Kenan Evren'e "Frankoculuk" göndermesi yapsa neyse de değiştirilemezliğin gerekçesine sığınıp "karşı taraf"ta olduğu hazırladığı raporlardan belli laiklik ilkesine faşist çağrışımlar yüklemesi ne demek oluyor?
Atatürk'ü çok seven romantik belgeselcinin belgesiz belgeselinde uyguladığı taktiğe ne çok benziyor bu demokrasi âşıklarının taktikleri. Oysa değiştirilemez ilkelerin başında demokrasi var; acaba elleri değmişken demokrasiyi de mi halletmeyi düşünüyorlar diye sormadan edemiyor insan!
Haşim Kılıç'ın, anayasa değişikliğinden ne beklediğinin anlaşılmasından sonra görevinden istifasını beklemek ise sanırım kimsenin aklına gelmiyor!
Can Dündar'ın 'yıkılma' belgesi
PİYASADA "romantik belgeselci" olarak anılan Can Dündar bir gazetesinin magazin ekine poz vermiş ve "Hakikaten hayatta bir şeye dikkat ettiysem o da tüccar olmamaktır. Zaten anlamam. Benim yakın çevrem çok iyi bilir ki, ben harflerle düşüp kalkarım, rakamlarla değil" demiş. Ancak belgelerle konuşanlar da 1997 yılında Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı'na gönderilen üç sayfalık "teklif mektubu"ndan söz ediyor. Uğur Mumcu belgeseli için vakıftan 415 bin dolar istemiş Can Dündar. Ve Uğur Mumcu'nun TRT'nin dolandırılması olayında Can Dündar hakkında 1992'de yazdıkları: "Geldi buraya, şu köşeye oturdu. 'Abi ben yıkıldım. Mahvoldum. Mehmet Ali'nin (Birand) böyle olduğunu bilmiyordum' filan. Sonra 'Ben daha gencim. Lütfen beni bunlardan ayırın, bir tutmayın. Ben bu işleri hiç bilmem' dedi. Ben de 'İyi, tamam' dedim. Gitti, Ama sonradan anladık ki, meğerse Mehmet Ali'nin koltuğuna yıkılmış."

Zemheri

Zekai Buluç: "Kışın zemherisine girerken fahiş zamlarla Müslümanlara gâvur eziyeti yapanlar hangi dinden acaba?"

Yağmur Deniz
Moda soru:
Atatürk'ü
Mustafalı'mı seversiniz Mustafa'sız mı?

Gidiş
Necati Cebe: "Şaban Dişli ve Dengir MM Fırat; ikincilerden ikisi de gitti. Darısı birincinin başına!"

Bağlama

Doğan Kapkıner: "Nimet Çubukçu'ya göre yurttaki çocukların ellerini York Düşesi bağlamış. Siz Türkiye'yi AB-D'ye bağladınız ya!"

Sırayla

Kemal Öncü: "Dünyayı zücaciye dükkânı gibi kırıp döken 'fil' başkanlık seçimini kaybetti; şimdi dünyayı çiftelemek sırası 'eşek'te!"
- Sabah'la atv'nin ipi Katar emirinin elindeymiş...
"RTE kefilse
sorun olmaz!"
Yandaş medya ile papaz olan Başbakan bazı yazarlarla gizlice görüştü: Sırdaş medya!
Yüksek Yerilim Hattı
 
 
 
www.TurkceKarakter.com
Bozuk görünen Türkçe harfleri düzelten site.
 
 
 


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.