26 Kasım 2008

(anadoluhaber) Weiterl.: islam ve din kültürünü iktisat olarak deyil idial olarak ortadan kadiran rejim ataist meteryalist bir ruhun icinde kuhnesidir.

 
 
-------Originalmeldung-------
 
Datum: 26.11.2008 22:47:34
An:
Betreff: kaldirdiklarini camilere hayvan doldurduklarini, kitaplari yaktiklarini, islam ve din kültürünü  " koministlerin yikimi iktisat olarak`" dinleri ise türkiye ataisstllailleri  idial olarak ortadan kaldiran rejim ataist meteryalist bir ruhun icinde kuhnesidir.
 
kuhne  asaglik ruhlar buna nasil cesaret ettiler bunu hala anlamis deyilim..
türk milleti alevisi, kizilbasi, sünnisi ve anadolulu türklerin yok edilmesi, sürec hic beyenmedigim yavuz, kanunu döneminde baslatilmistir.
allah bu iki isyankar kulunu anadoluyu istila eden dinsizligin baslangicinin önderleri olarak tarihi kaderi yasatmistir..
ve sonuncusu ise o kimoliksiz kisidir.
onun kimligi yoktur.
o uydurma bir komutan ve kukla bir adam olarak lanse edilmistir.
selam
 
 
-------Originalmeldung-------
 
Von:
Datum: 26.11.2008 21:13:49
An: a se
Betreff: RE: BAkin senelerdir baykal düsmanligi yapan ben bile yumsadim, neden mi Biz hakikatin yanindayiz düsmanligimiz insana deyil insanin insana zulüm muameklesinedir. buda Ataist meteryalist ve bir ucu marxsizim olan Ataistlaiklige, türkiyenin rejiminedir.
 
SEN TURKIYENIN LAİK REJIMININ TADINI ALAMAMISSIN BIZLER O TADI ALDIGIMIZ ICIN COK MUTLUYUZ YUCE ALLAH IN BU MUTLULUGU SANADA NASIP ETMESINI NIYAZ EDERIZ...SIMDI SANA TARIH VE BILIMSEL KITAPLARDAN BULDUGUM BIR GERCEGI SIRRI  IFSA EDEYIM...BU GUN SENIN SOYLEDIGIN AGZINDAN DUSURMEDIGIN ATEIST,MATERYALIST,BIR UCU MARKSIZIM...DIYE UCUNU KACIRDIGIN SOZLER LAİK TURKIYE CUMHURIYETINE HIC UGRAMAMIS...ISTER INAN ISTER INANMA!!!!GORUNEN O KI TURKIYENIN LAİK REJIMINI BUTUN DUNYA SAYGI ILE ALKISLIYOR.. NEDERSIN!!!  


Date: Sat, 22 Nov 2008 08:40:33 +0100
From: a.selam@arcor.de
To: birer-37@hotmail.com; anadoluhaber@googlegroups.com; yenisafak@googlegroups.com; BURAKCANLI@googlegroups.com; konusanturkiye@bestfm.com.tr
Subject: BAkin senelerdir baykal düsmanligi yapan ben bile yumsadim, neden mi Biz hakikatin yanindayiz düsmanligimiz insana deyil insanin insana zulüm muameklesinedir. buda Ataist meteryalist ve bir ucu marxsizim olan Ataistlaiklige, türkiyenin rejiminedir.

 Yazarlar
22 Kasım 2008

Oktay EKŞİ

 oeksi@hurriyet.com.tr

Butto'nun izinde


BU tartışma Türkiye için yararlı oldu. Birbirimizi anlama noktasına geliyoruz. Çünkü, kafamızda bazı kıyafetlerin dinsel bir simge olduğu algısı var. Bu tartışmadan, baskıcı ve karşısındakini dışlayan hatta faşizme kayan bir laiklik anlayışı yerine; gerçek laik, demokratik bir anlayışın ortaya çıkmasını umut ediyorum."

Yukarıdaki sözleri CHP Genel Başkanı Deniz Baykal dün söyledi.


Bu tartışmanın Türkiye için yararlı olacağı doğru da, ondan "Baskıcı ve karşısındakini dışlayan hatta faşizme kayan bir laiklik anlayışı" mı yoksa "gerçek laik, demokratik bir anlayış" mı doğa cak o pek belli değil.

Belki de biz onu veya ötekini beklerken tamamen başka bir şey yani, "laikliği koruyamaz hale gelmiş bir Türkiye" çıkacak.

Örneğin Anayasa Mahkemesi, Anayasa'nın 10'uncu ve 42'nci maddelerini değiştiren yeni bir yasanın Anayasa'ya aykırı olup olmadığı konusu karşısına geldiği zaman;

"Anayasa'nın değişmez maddeleri başka, bunlar başka! Yasa koyucu belli usullere uyarak Anayasa'yı değiştirdiyse, bize laf düşmez" diyecek.

Başta -belki de Tayyip Erdoğan'dan daha da heyecanlı bir şekilde- Deniz Baykal olmak üzere pek çok politikacımız, "Üniversite öğrencilerinin türbanlı olarak öğretim kurumlarına girmesi, onların şahsi tercihleridir. Buna kimse karışamaz" görüşünü savunacak.

Türkiye yıllardır çözemediği bir problemi çözdüğünü sanmanın bayramını yaşayacak.

Tamam da... "Türban bir siyasi simgedir. Bunu kamusal alanlarda, özellikle okullarda kullanmakta ısrar edenler aslında şeriat özlemcilerinin siyasi emellerine hizmet ediyorlar. Onunla kalmayıp öteki öğrenciler üzerinde de baskı kurmak istiyorlar. O nedenle gerçek özgürlükçü yaklaşım, bu baskıya izin vermemeyi gerektirir" diyenler bugüne kadar kendilerini mi yoksa başkalarını mı aldatıyorlardı, sorusuna kim ne yanıt verecek?

Bu ödünü ötekiler izleyince, yani "Üniversiteden mezun olan türbanlı bir kız öğrenci kaymakam olunca neden türbanını çıkartsın?" denince ne olacak?

Kamu görevlilerinin de türbanla veya çarşafla işe gelmelerine ve o kıyafetle çalışmalarına sıra gelince Deniz Baykal, "Yooo! O kadar değil! Biz Atatürk devrimlerine bağlı bir partiyiz. Kamu kurumlarında çarşafla görev yapılmasına karşıyız" diyerek engel olabilecek mi?

Deniz Baykal bu son "çarşaf" olayında kendi sözlerindeki kadar "samimi" de olabilir, "seçim" yatırımı olarak bu ödünü verebilir de... Bizce iki halde de sonuç değişmez:
Sonuç dediğimiz, "laiklikten bir kere ödün verince onu ötekilerin izlemesine kimsenin engel olamayacağı" gerçeğidir.

Bu dediklerimiz doğru mu değil mi merak edenler hem bizim yakın çağ siyasi tarihimize hem de -kendisi de laik bir kişi olan- Zülfikar Ali Butto'nun açtığı taviz yolundan giden Pakistan'ın bugün geldiği noktaya baksınlar.

"Bir defadan bir şey olmaz" mı diyorsunuz?

Olur mu olmaz mı, bekleyin, görürsünüz.
KOSTENLOSE Animationen für Ihre E-Mails zu Weihnachten - von IncrediMail!

Tamamıyla yeni Windows Live Messenger ailesine katıl Buraya tıkla!
 
 
KOSTENLOSE Animationen für Ihre E-Mails zu Weihnachten - von IncrediMail!
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.