2 Kasım 2008

[Komplo Teorileri] ... Re: Barack Hüseyin Obama niçin tercih edilir

OBAMA CFR üyesidir. Yılın ilk aylarında CFR'de yaptığı konuşma Obama'nın temel görüşünü yansıtıyor. ABD'nin dünya politikasını sürdüreceği konusunda CFR üyelerini ikna etmek için yapılmış bir konuşmaydı. Onun dışında ne dese boştur. CFR'de yaptığı konuşmada İran, Irak, Afganistan ve Pakistan üzerinde ABD'nin uyguladığı politikaları sürdüreceğini söylemişti. Özellikle İtn'ın durdurulması gereği üzerinde durmuştu.
 
ABD'nin dış politikası CFR'de belirlendiğine göre, seçilecek başkan kim olursa olsun, o yolda yürüyacektir. Bir farkla, Her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır.
 
endererdemil@yahoo.com
endererdemil@gmail.com



From: Ali Haydar HAKSAL <alihhaksal@gmail.com>
To: e-komploteorileri@googlegroups.com
Sent: Sunday, November 2, 2008 12:41:41 PM
Subject: [Komplo Teorileri] ... Barack Hüseyin Obama niçin tercih edilir

Barack Hüseyin Obama niçin tercih edilir

Ali Haydar Haksal

Barack Hüseyin Obama'nın abede başkanlık seçimine adaylığı belki ilk bakışta bu çok masum, demokratik bir hak olarak görülebilinir. Martin Luther King'den sonra zencilerin bir başarısı olarak düşünülebilinir. Öyle de yorumlanıyor. Fakat bir de bir başka açıdan bakılınca sorunun öyle olmadığı, bir başka boyutu olduğu görülecek.

 

Türkiye'de bir yayın organı özellikle bir başka boyutunu öne çıkarma çabasında. Bunun gazetecilik ile ilgisi de yok olayın boyutu başka. Önce ailesinin kökleri araştırıldı, Müslüman oldukları, hatta Barack Hüseyin Obama'nın köyüne gidip üzerine Müslüman giysileri giydiği, başına sarık sardığı görüntülendi. Bütün bunlar abede medyasında geniş bir yer aldı. Daha sonra kardeşinin günde bir dolara çalıştığı, açlık ve sefalet içinde olduğu ortaya çıkarıldı. Yani bu adamın bir ikilik içinde olduğu anlatılmaya çalışıldı. Türkiye'deki deyimiyle bu bir takiyye midir? Niçin bir zenci bu kadar çok önemseniyor olabilir?

 

Bir diğer açıdan da bakılınca koca abede'de ülkenin seçmen kitlesini etkilemeyecek zenci ırkına sahip olduğu gerçeği. Zenciler abede'de kaç milyon seçmene sahip ki, azınlıklardan olan, köklerinin Müslüman olduğuna dair kuşkular olan biri niçin bu kadar öne çıkarılıyor? Barack Hüseyin Obama çok özellikli birisi midir ki?

 

Barack Hüseyin Obama Ermeni Patrik tarafından kutsandı.

 

Barak Hüseyin Obama İsrail'de soykırım anıtını ziyaret etti, başına kipa geçirdi, ağlama duvarı önünde duada bulundu, duvardaki oyuka bir kâğıt bile sıkıştırdı. Bunları yazdık. "Barack Hüseyin Obama, Hıristiyanların mı, Yahudilerin mi tanrısına duada bulundu" diye bir soru sorduk. Bu soru bir başka boyutuyla büyük bir gürültü kopardı.. Yardımcılığına Josep Biden seçildi. Bu da onun iradesi dahilinde miydi? Obama'nın yanına çok kuvvetli bir partner. Ermeni soykırımı iddiasının Abede'deki sözcüsü. Türkler şimdi ne yapacak. Obama seçimi kazanacak gibi de görünüyor. Bu da bir başka çelişki. Türkiye'nin işi zor.

 

Karadeniz'de olduğu gibi.

Bu neyin çekişmesidir.

 

Aynı partideki beyaz ırk mensupları da büyük bir destek veriyor. Afrika ve Orta Doğu düzleminde olaya bakılınca bu yeni bir süreç. Abede yeni bir şeyi keşfetti. Takiye. Onun üzerinden Orta Doğu'ya daha sempatik bakılabilinir. Tabii asıl önemlisi Abede'ye sempatik bir yaklaşım gerekir.

 

Orta Doğu, İslâm dünyasında itibarı sarsılan Abede'nin kökleri Müslüman olan zenci biriyle karşılanması. Dahası hem Afrika, hem Orta Doğu'dan sempatik bakış gerekli.

 

Zaten Abede'de başkanlar semboliktir. Sadece üslup farklılıkları vardır. Cumhuriyetçilerle Demokratlar arasında öyle büyük bir uçurum olamaz.

 

Usain Bolt ülkesi adına koştu. Bir zenciydi. Çok sevdik. Yürekten de alkışladık. Onun adı Hüseyin miydi? Bilmem ki… Fakat o, Barack Hüseyin Obama'nın yerinde de olabilirdi. Veya abede adına da yarışabilirdi. Usain Bolt ülkesi adına koştu çok büyük sempati topladı. Abede adına koşsaydı belki daha büyük bir gürültü koparabilirdi. O zaman kazanan Usain Bolt olmaz, abede olurdu.

 

Abede Malcolm X'e tahammül etmedi. Bir suikast sonucu öldürüldü.

 

Abede güçlü Müslümanlara ve güçlü bir İslâm devletine tahammül etmez, edemez. Ruhuna aykırıdır.

 

Kullanmayı çok iyi bilir.

Mafya mantığı ve ruhu onları çekip çevirir.

Barack Hüseyin Obama çizgi dışına bir adım atamaz.

Gücü de yoktur. Elinden tutup oraya buraya çekip götürüyorlar. O da sürükleniyor.

 

Abede için önemli olan bir işi, bir rolü başarıyla götüren aktörlere olan gereksinimdir. Bu Bush'muş, Obama'ymış fark etmez.

 

Emperyalizm için her yol mübahtır



--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu gruba posta göndermek için , mail atın :
E-KomploTeorileri@googlegroups.com

Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese "LİSTEDEN ÇIKIŞ" konulu e-posta gönderin:
E-KomploTeorileri@googlegroups.com

Daha fazla seçenek için,
http://www.groups.google.com.tr/group/E-KomploTeorileri
web adresinden bu grubu ziyaret ediniz...
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.