T a r a f s ı z D e ğ i l i z

ÖLÜME GÜLEREK GİTTİLER!

Endonezya hükümeti, kendilerinden af talebini reddeden İmam Samurda, Ali Gufron ve Amrozi Nurhasim'i kurşunlayarak şehit etti...

Endonezya'nın Bali Adası'nda 2002 yılında düzenledikleri bombalı saldırılarda çoğunluğu turist olan 202 kişinin ölümüne yol açtığı yıllardır tutuklu yargılanan 3 Endonezyalı dün akşam saatlerinde kurşunlanarak idam edildiler.

Endonezya televizyonu, İmam Samurda (38), Ali Gufron (Muhlas) (48) ve Amrozi Nurhasim'nin (47), gece yarısından sonra tutuklu bulundukları Nusakambangan Adası'nda edildikleri bildirildi. Endonezyalı yetkililerin ise konuyla ilgili açıklamayı ilerleyen saatlerde yapmaları bekleniyor.

Baş savcılık ofisi sözcüsü Jasman Pandjaitan 24 Ekim’de yaptığı açıklamasında, "Endonezya baş savcılık ofisi Amrozi, Samudra ve Ali Gufran'ın infazını 2008 Kasım başlarında gerçekleştirmeye karar verdi" demişti. İdam kararı 2003 yılında verilmişti. Savunma avukatının kararı temyize götürmesinden ötüre tenfiz kararı bugüne kadar ertelenmişti.

Yüksek Mahkeme'nin temyiz başvurularını reddetmesinin ardından Devlet Başkanı Susilo Bambang Yudhoyono'dan af istemeyi reddeden üç kişi, "şehit olarak ölmek istediklerini" söylediler.

12 Ekim 2002'de Bali'nin Kuta şeridindeki Paddys's Bar ve Sari Club'te meydana gelen iki patlamada 202 kişi ölmüştü. Ölenlerin 88'i Avustralyalı ve 38'i Endonezyalıydı.

Endonezya Hükümeti, 3 Endonezyalının şehadetinden ötürü ülkenin her bir köşesindeki güvenlik tedbirlerini artırdı. Ülkedeki Müslümanların, kararına karşı bir eyleme girişmesi öngörülüyor.

Amrozi, Samurda ve Gufran’ın cenazesine çok sayıda Endonezyalı katıldı.

























0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.