19 Aralık 2008

(anadoluhaber) ABDU-ALLAH GUL TURK CIKTI! ADI SOYADINDAN ZATEN BELLI DEGILMI?


Cumhurbaşkanı'nın annesinin etnik kökeni tartışmalarından sonra, Gül'ün soyağacının 600 yıllık bir geçmişi ortaya çıktı.
 Foto galeri için tıklayınız

İşte Gül'ün soyağacı!

CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman'ın "Abdullah Gül'ün annesinin etnik kökeninin Ermeni olduğunu"' iddia etmesi ile başlayan tartışma devam ederken Gül'ün soyağacının 600 yıllık bir geçmişi ortaya çıktı. Gül'ün büyük büyük dedesi olan Satoğlu ailesinin şimdiki torunları tarafından hazırlanan ''satoglu.com'' internet sitesinde ayrıntılar yer alıyor.

Soyağacının en başında Sivaslı ''Sarraf Hüseyin Efendi'' bulunuyor. Gül'ün anne tarafı Sivas'a, baba tarafı ise Siirt'e dayanıyor. Gül'ün anne tarafı Sivas'ta, "Sarrafzadeler" olarak tanınıyor. Abdullah Gül'ün anne tarafının soyağacı 1482'de ölen Hüseyin
Efendi'nin oğlu Şeyh İbrahim Tennuri'nin oğlu Şeyh Kasım'dan başlıyor. Şeyh Kasım'ın kızı Ayşe, Kayseri'li Süleyman Efendi'yle evleniyor. Bu evlilikten Kadı Bedreddin Mahmud doğuyor ve Kayseri'nin en zenginlerinden biri oluyor.

SATOĞLU AİLESİ
Soyağacı Cumhuriyet'ten sonra netleşiyor. Sarrafzadeler Ailesi'nden gelen Fatma Hanım, Hacı Mükremin Satoğlu ile evleniyor. Bu evlilikten doğan, ''İbrahim Nafiz'' Abdullah Gül'ün büyük büyük dedesi… İbrahim Nafiz'in çocuklarından Mehmet Ali ise Abdullah Gül'ün dedesinin babası Mehmet Ali Satoğlu…
1968'de ölen ve din adamı olan Mehmet Ali Satoğlu iki kez evlendi. Birinci karısı Adeviye'den, Abdullah Gül'ün dedesi İsmail doğdu. İlkokul öğretmeni olan İsmail Satoğlu'nun evliliğinden de, Abdullah Gül'ün annesi doğdu ve ona da ''Adeviye'' adı verildi.

Abdullah Gül'ün dedesi İsmail Satoğlu, İzmir'de ilkokul öğretmeniydi. Kızı Adeviye kız sanat okulunda okurken, Kayseri'de Tayyare Fabrikası'nda çalışan Ahmet Hamdi Bey ile evlendi. Evliliklerinin ilk yıllarında Kayseri'deki Satoğlu Apartmanı'nda yaşadılar. Abdullah Gül de bu apartmanda doğdu.


Yahoo! Türkiye açıldı!
Haber, Ekonomi, Videolar, Oyunlar hepsi Yahoo! Türkiye'de!
www.yahoo.com.tr --~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.