3 Aralık 2008

(anadoluhaber) ALPEREN OCAKLARI İZMİR İL BAŞKANLIĞI BAĞYURDU'NDA ZİYARET-İ İSTİŞAREDE BULUNDU

       Alperen Ocakları İzmir İl Başkanlığı 01 Aralık 2008 akşamı, Alperen Ocakları Bağyurdu Belde Başkanı Sn. İsmail İÇÖZ ve yönetimini ziyarette bulundu. Yapılan ziyarete Alperen Ocakları Kemalpaşa İlçe Başkanı Sn. Murat ÇENGEL ve yönetimide iştirakte bulundular. İstişare sünnettir diyerek söz alan ev sahibi Sn. İÇÖZ, Bağyurdu'ndaki faaliyetlerinin lise öğrencileri ve özel sektörde çalışan gençlere yönelik olduğunu; Lakin Türk gençliğinin töresinde vazgeçip İslami yaşamından giderek yozlaştığını üzülerek ifade etti. Alperen Ocakları İzmir İl Başkanı Sn. Ercan SEYHAN'ın rahatsızlığından ötürü katılamadığı ziyarete, İzmir Alperen Ocakları Teşkilatlanmadan sorumlu İl Başkan Yardımcısı Sn. Tamer KARASU ve İl yöneticileri iştirak etmişlerdir.İstişare gecesinde söz alan Sn. KARASU şunları ifade etti:

       "Ocak Başkanlığının ateşten gömleğe benzediğini ve mukaddes bir görevi yılmadan mücadele ederek icra ettiğini dile getirdi. Teşkilatındaki bir neferin Rahman ve Rahim olan Allah'a, kendi benliğine, ailesine ve topluma karşı çirkin duygu, düşünce, hal ve hareket içerisinde olduğu vakit bunun vebalini taşıdığını yada tam tersine imanlı, saygılı ve sorumluluk sahibi olduğunda bu güzelliklere vesile olacağını dikte etti. Ruhumuzun İslam, Bedenimizin Türk olduğu fikrinden yola çıkarak, ırkçılığın İslam dininde yeri olmadığını ırk ayrımı yapmaksızın kucaklayıcı ve hoşgörülü olunmasını söyledi. Bu günlerde siyasi partilerin gündeminde olan Alevi ve Kürt açılımını değerlendiren Sn. KARASU, Alevi dedelerin devletten istedikleri Cem evlerinin ibadethane olmasını, Alevi dedelere İmamlar gibi maaş bağlanmasını, kira, elektrik, ve su masraflarından muaf tutulmak istemelerini şiddetle kınadığını ve bunların saçma sapan istekler olduğunu ifade etti. Alperenlerin davası Nizam-ı Alem İlayı Kelimetullah olduğunu hatırlatarak, Alperenlerin,Dünyaya Allah'ın adını yaymaya gayret sarfeden, bu uğurda her türlü çileye ve zahmete talip idealist ülkücülerin birlikte rahmet ayrılıkta azap vardır hikmetince hareket ettiğini ancak Aleviliği İslam dışında bir oluşum bir azınlık durumuna sokacak böyle bir yapılanmanın da karşısında olacağını ifade etmiştir.Bugün Ali (R.A.)siz Aleviliğin geldiği noktaya baktığımızda,İslamiyeti, Efendimizi,Hz.Ali ve Sahabenin tümünü kabulde tereddüt etmeyen Hacı Bektaş-ı Veli Hz.yolundan giden diğer Alevi kardeşlerimizden ayrıldığını görüyoruz.Aleviliği İslam dininin dışında ateist militanların yuvasına dönüştürmeye çalışan bu zihniyetin karşısındayız.

       Teşkilatlanmadan Sorumlu Sn. KARASU'nun Kürtlerle ilgili bazı zatları rahatsız edecek konuşması şu şekilde:

       Kürtlerin kökü Orta Asya'dan göç eden Atalarımızın olduğunu fakat bugüne baktığımızda sanki ayrı bir ırkmış gibi lanse edilmesinin emperyalizmin kirli oyunlarından ibarettir dedi. Kur-an'ı Kerim'in ne Türkçe nede Kürtçe çıkartılması anlaşılır halde olamayacağını, aksine Kur-an'ı Kerim'i anlamak için Fıkıh İlminin öğrenilmesi gerektiğini anlattı. Fıkıh İlminin kaynağı Hadislerdir, Hadislerin kaynağı ise Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)'dir diyerek Kürt açılımında son noktayı koydu.

       Türk gençliğini Elmasa benzeten Sn. Tamer KARASU, çamura bulaşsa bile değerini kaybetmediğini, Türk insanının mayasından gelen, alkolikte olsa, berduşta olsa ve hatta eroin bağımlısı bile olsa kazanıldıktan sonra vatana millete yararlı insan haline geldiğini ifade etti". 

       İstişarede söz alan İzmir Alperen Ocakları Sosyal Faaliyetlerden sorumlu İl Başkan yardımcısı Sn. Selçuk DİZKARA, Türk gençliğinin küçük bir serçeye benzediğini, fazla sıkıldığında öldüğünü bıraktığımızda ise uçtuğunu ifade ederek; Alperen Ocaklarının gençler için çağa ayak uydurması gerektiğini mesela; Spor, müzik, tiyatro, folklor gibi faaliyetlerin gerek Ocak içinde gerekse okullarda hayata geçirilmesinin zorunlu hale geldiğinin önemini vurguladı.

       İzmir Alperen Ocakları Kemalpaşa İlçe Başkanı Sn. Murat ÇENGEL, sosyal faaliyetlere ek olarak Ocak içerisinde Televizyon, Bilgisayar, İnternet ve Uydu gibi araç gereçlerin ilgi çektiğini, bunların lüks olmaktan ziyade günümüzün ihtiyaçları olduğunu hatırlattı.

       Sevgili hemşerilerimiz; Türk milleti rastgele meydana gelmiş bir millet değildir. Halifeliğin Türk Sultanlarına kalacağı tesadüf hiç değil. Türk milleti hadislerle övülen bir millettir.           




--
H.Gökhan ALTAY
Alperen Ocakları
İzmir İl Başkanlığı
Basın Yayın Masası Başkanı

Bedenimiz TÜRK,
Ruhumuz İSLAM,
Ruhsuz Beden İse Cesettir.
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.