23 Aralık 2008

(anadoluhaber) ÇAY'DA HESAP DÖNDÜ ..

ÇAY ÇETE'SİNİN ÇAY-KUR' DAKİ ÇETE'Sİ HESAP VERİYOR .. HESAP DÖNDÜ ..
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
YOLSUZLUKLA MÜCADELE DE, VATAN SAVUNMASI'NIN GEREĞİDİR:
 
Değerli arkadaşlar, yazarlar,ilgililer, gruplar ve okuyucular... Ülkemizi savunmak ve Ulusumuzu aydınlatmak, karınca kadar bir katkı yapmak istiyorsak  herkes bildiğinden geri durmamalı..  Memleketimizin geleceği de yolsuzluklarla mücadelede başarı kazanılmasıyla önemle ilgilidir ..
 
Vatanımıza fiili dış saldırı olsa, Ordunla, askerinle, gönüllünle savunursun... Silahla, süngüyle, kazmayla.. Teröriste karşı;  silahınla, askerinle, polisinle ..  Çünkü fiili saldırı vardır..  Ancak yolsuzluklarla, vatandaşı fakirleten, devletin kurumlarını soyup, iç kurdu gibi kemiren, halkın inançlarını da zayıflatan haramzadelere karşı nasıl savaşırsın?.. Hele devlet memuruysan ..  Mecburen ve zorunlu olarak yürürlükteki hukuk kurallarıyla, gerektiğinde onaylanmış gözüken uluslararası hukuk kurallarıyla..  Zor şartlarda, devamlı güçlülerce üstü örtülmeye çalışılan, her türlü yıldırma yöntemlerine karşı, şansını zorlayıp, mücadele edeceksin ..  Başka yol da yok ..  Hiç bir çalışma gayret boşuna değildir, belkide tahminlerin üstünde önem taşıyabilir..
 
Büyük kısmın dışında, ne yazıkki tarih yazılarımızın biraz aksine, yolsuzluklarla ilgili yazılarım artınca, birkaç grubun şahsımı üyelikten çıkardığını, bir kısmınında bu yazıları yayınlamadığını izledim.  Bende diyorumki bu yazılar boşuna değildir, önemlidir. Şimdi sizden rica ediyorum,  M.Mazlum dizisi ve diğer yolsuzluk yazılarımı, diğer gruplara, arkadaşlarınıza, ulaşabildiklerinize yollarmısınız ..
 
ÇÜNKÜ ÖNEMLİDİR.. SICAK TEMAS HER YERDE ..  M.KÖSE ..
---------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Mustafa KÖSE

 Tarih Bilinci

 

 

                             - MEMUR MAZLUM BEYİN ANILARI(12) -

                                

-- YOLSUZLUKLAR ORTADA, GEREĞİ YAPILMALI ..–

 

Konu: M.M.

İlgi: Çete dökülüyor, zaman daralıyor ..

Mazlum’la ilgili yazıları gelişmelerin yoğunlaşması üzerine sıklaştırmak zorunda kaldık. Mazlum çok ustaca ancak kendini feda edebilecek düzeyde bir hukuk mücadelesi yürütmüş, artık memleketin başındaki en yetkili Makam’ın bile bunca kanundışı işlem, girişim, açık yolsuzluklar karşısında gereğini yapmaktan başka çaresi kalmamıştı. Kendisine en yakın, üst görevler verdiği birkaç bürokratı feda etmesi gerekiyordu. Mazlum’a göre bu kişilerin uzun zamandır yolsuzlukları örtme gayretleri son gelişmelerle açıkça ortaya çıkmış, gelişen hukuki kararlarla derhal “görevlerinden alınmaları” savcılıklar ve devletin yetkili en üst birimlerinin soruşturmalarını sağlıklı yürütebilmeleri için zorunlu hale gelmişti. Belgeli ve bilgili suç iddiaları o kadar kabarıktı ki ..  Mızrak artık çuvala sığmıyordu..

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Mazlum bana ilgili savcılıklar ve devlet yetkili birimlerindeki, belge ve bilgilerdeki suç iddiaları ile ilgili kapsam açıklamasını da sona yaklaşan yazı dizimizde, bu yazıda yazmamı istedi, bu suç çeşitleri şunlardı;

 

" Haksız menfaat temini, irtikap, kuruma bağlı şirketlere haksız gelir sağlamak, şirketlerle maddi çıkar sağlayıcı kurum aleyhine ticari işler yapmak,  rüşvet, ihaleye fesat karıştırmak, ihale yasasına uymamak, kurumu zarara uğratmak, kurumu bankalar aleyhine zarara uğratmak, israf, görevi ihmal, görevi kötüye kullanmak, hileli mal satın almak, kurum çalışanlarının gelir kaybına sebep olmak, hukuka aykırı mali sözleşmeler yapmak, suç olan hususu bildirmemek, devlet araç ve aletlerini özel işlerinde kullanmak, komplo düzenlemek, siyasi kadrolaşma, sendikal örgütlenmelerde taraf olarak müdahale etmek,  yasalar gereği vermesi gereken belgeleri vermemek, kullandırtmamak, işkence benzeri yöntemlerle ifade almak, tehlikeli işler yönetmeliğini defaten ihlal, şirket sözleşmesi gereklerini yerine getirmemek, aşırı reklam, sözde reklam şirketlerine haksız gelir aktarımı, kamuoyunu yanlış bilgilendirmek, satılmayacağı belli mal çeşidi üretimi, aksine tanınmış ve satılan mal çeşitlerinin üretimden kaldırılması.. kurumu zarara uğratmak.. Hediye yasasına aykırı davranmak, kurum lehine görevini yapan memurları cezalandırmak..  "

 

Mazlum dedi ki bu liste uzar..  Hayat bu ya bilhassa bende Kurum’daki bu hususları, görevlerimle de ilgili olduğundan, TBMM.’nin kabul ettiği uluslararası yolsuzlukla ilgili sözleşme yasaları ve TCK. 278. ve 279.md. çerçevesinde, ihbar ve şikayet etmek durumunda kaldım, ki bu hususların önemli bir kısmı trilyonları ifade eder ihlallerdir..

Dayanamadım, abi bu dediklerin, bunlar bir ÇETE, hem de ORGANİZE bir ÇETE. Bende öyle iddia ettim, ancak bu çalışma artık benim boyumu geçti, hangi savcılığa, hangi Birim’e ne yolladığımı, belgeleri karıştırıyorum, yüzlerce belge teslim ettim, çünkü .. 

                           En sonunda bende işi Hükümetin Başına havale ettim..

                                              

                   GEREĞİNİ YAPTIRSIN, YETKİ DE ONDA GÜÇTE…

 

Herkes Görevini yapmalı... Yetimin yoksulun hakkı korunmalı...

 

----------------------------------------------------------------------------------

 

- -  YOLSUZLUKLARLA SAVAŞMAK ..

              

            Burada önemle belirtmek gerekir ki, Devletin, Yolsuzlukla Mücadele Birimleri, Teftiş Kurulları vb... hala siyasetin ve siyasasal iktidarın, Başbakan'ın, Bakanların ve Genel Müdürlerin izin ve emriyle görev yapmaktadırlar.

 

              Uluslararası  Yolsuzlukla Mücadele Hukuku, BM ve AB'nin aldığı kararlar, kabul ettiği Sözleşmeler, anlaşmalar vardır. Devletimiz son yıllarda bunların çoğunu imzalamış, Meclis onayıyla kabul etmiştir. Ancak bunların uygulanmasıyla ilgili gereken yasaların büyük çoğunluğu çıkarılmamıştır. Öncelikle Siyasetten ve Siyasi İktidardan bağımsız hareket edebilen, ilgili onaylanan sözleşmeler gereği "BAĞIMSIZ YOLSUZLUKLA MÜCADELE BİRİMİ" oluşturulmalıdır.

               

              Etkili ve Yetkili böyle bir BİRİM başarıyı arttırabilir.. Birde ilgili konularda ki Dokunulmazlıkların kaldırılması, Hortumcuların, bol paralar harcayıp Meclis'in çatısı altında toplaşmaları engellenmelidir... Meclisinizdeki milletvekili dokunulmazlıkları hukukun işleyişine engel olmayacak şekliyle kaldırılmalıdır.

 

             Yolsuzlukla mücadele de VATAN VE CUMHURİYET SAVUNMASI'nın gereğidir. Devleti, kurumlarımızı ve her alanda usulsüzlük yaparak, hileyle, hukuğa aykırı işlemlerle haksız kazanç sağlayanlar, servetlerine servet katıp yetimin yoksulun hakkını yiyenler kim olursa olsun hesap vermeli, cezalarını çekmelidir. Ne yazık ki bugün çekilen halkımızın yoksulluğunun, gelir dağılımındaki eşitsizliklerin, işsizliğin, en önemli nedenlerinin başında ülkemizdeki yaygın yolsuzluklar ve bunları yapanların yeterince ortaya çıkarılamaması ve ortaya çıksa da gerekli cezaları almaktan çoğu kez güçlerini !!  kullanarak  kurtulmalarıdır..

 

-----------------------------------------------------------------

  " RİZE VALİSİ " NİÇİN MERKEZE ALINDI ? ? ..

-----------------------------------------------------------------------------------

         
ASLANKAYA´DAN VALİ ESEN TEPKİSİ
CHP Rize İl Başkanı, Valisi Kasım Esen´in merkeze alınmasını gerektirecek bir hatası olmadığını belirterek bu durumu hoş karşılamadıklarını söyledi.

 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize İl Başkanı Mehmet Aslankaya, Rize Valisi Kasım Esen'in merkeze alınması için Rizeliyi üzecek bir hatası olmadığını belirterek bu durumu hoş karşılamadıklarını söyledi.

CHP İl Başkanı olarak Kasım Esen'in görevinden alınmasını hoş görmediğini anlatan Aslankaya, şöyle konuştu: "Bu kararnameler bizim düşüncemiz ve talebimiz doğrultusunda olmuyor. Hükümetin çıkarttığı bir kararnamedir. Ana muhalefet partisinin il başkanı olarak belki zaman zaman aramızda kırgınlıklar olmuştur ama Sayın Esen'in Rizeliyi üzecek bir yanlışı olmamıştır."

Kasım Esen'in, Rize Milletvekili Ali Bayramoğlu ile ters düştüğü için merkeze alındığını ileri süren Aslankaya, sözlerine şöyle devam etti: "Valimiz, Rizelinin tek geçim kaynağı olan çayın 4. sürgün hasadıyla ilgili bazı açıklamalar yapmıştır. Valimizin bu açıklamaları Rize Milletvekili Ali Bayramoğlu'nu rahatsız etmişti. Devletin valisine çok ağır bir tepki koyma yetkisini kendisinde bulmaması gerekirdi. İnanıyorum ki Ali Bayramoğlu ile ters düşmesi neticesinde valimiz merkeze alınmıştır. Bu benim için uygun bir olay değil."

----------------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------------------

DEPREMZEDELERİN AHINI ALDI,

"GENEL MÜDÜR"  OLDU ..

-----------------------------------------

REKLAM YILDIZI'NA HESAP              SORAN YOK !!

Çaykur genel müdürlüğü görevine getirilmeden önce, Erenler belediye başkanlığı yapan Yüce, başkanlık yaptığı süre içerisinde YIMPAŞ’a ait bir inşaatta usulsüz ruhsat verdiği, başkanlık görevi süresince SP’lilerle sürekli ters düştüğü, Saadet partili bazı vatandaşlarla ciddi tartışmalar yaşadığı, deprem sonrası erenler belediyesini yaklaşık 10 Trilyon lira borç bırakarak Çaykur genel müdürü olduğu ortaya çıktı.

Üreticinin alın terini reklama yatırdı, Kendi medyasını oluşturdu, Üreticiyi ve Çaykur´u perişan etti ........

.... - -  İHBARDIR .. * * * * * >>>>>

----------------------------------------------------------

E.YÜCE,  YOLSUZLUKLARIN ÜSTÜNÜ ÖRTMEK İÇİN BÜTÜN GÜÇLERİNİ KULLANIYOR .. ÖYLEYSE ..  BÖYLE ..
 

HAYIRLI İŞLER  E.YÜCE ..   FABRİKANIZ HAYIRLI  OLSUN .. 

 

HANGİSİ DOĞRU ..

 

ÇAY-KUR  GENEL  MÜDÜRÜ EKREM YÜCE NE YAPIYOR ?? !!

 

1-      KENDİSİNE AİT BİR FABRİKAYI DENETLİYOR ..   GEZİYOR !!

 

2-      BİR DOST ZİYARETİ ..

 

3-      ÇAY-KUR’A AİT YENİ BİR ÇAY FABRİKASININ AÇILIŞINI YAPMIŞ, BÜROKRATLARIYLA DOLAŞIYOR ..

 

4-      BAYİ ŞİRKETİNE VE ORTAKLARINA !! AİT  “ŞEKER FABRİKASINI”

GEZİP BİLGİ ALIYOR ..

 

5-      HAYIR .. HAYIR .. ÇAY-KUR’UN KENDİ BİR ŞEKER FABRİKASI AÇTI, ÇAY ÜRETİMİ AZ GELDİ.. TEBRİKLER ..

 

6-      ASLINDA BU FABRİKA, ÇAY-KUR MARKA, LOGO, RESİM VE ADINI PAKETLERİNDE KULLANARAK HAKSIZ KAZANÇ SAĞLAYAN, İHBARLARA RAĞMEN SUÇU VE SUÇLUYU KOLLAYAN E.YÜCE’NİN

HİMAYESİNDE .. BAYİLERE YÜKSEK FİYATLA SATILAN VE SATTIRILMAYA ÇALIŞILAN KESME ŞEKER VE TOZ  … ?? !!

 

7 -  3. ve 5. ŞIK HARİÇ HEPSİ DOĞRU OLABİLİR  ..  HAYIRLI İŞLER E.YÜCE ..

           --------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------

 

 

 

 

SAMSUN, TEKKEKÖY İLÇESİ, KUTLUKENT BELEDİYESİ TARAFINDAN YAPTIRILAN ATATÜRK'ÜN DOĞDUĞU EVİN AYNİSİ ..

 

Kutlukent belediyesi tarafyndan yapylan Atatürk evi samsun-ordu karayolunun 8.km olup, 25 haziran 2006 tarihinde müze olarak açylmy?tyr.

            Atatürk’ün Selanik’te do?du?u evin birebir örneğidir. Dy? mekan aynydyr. Bahçesi ise ?elale ve de?irmenle ?ekillendirilerek, evin arkasyna havuzlu ?elale; baty yönüne kurtulu? sava?yny anlatan Atatürk ve ona destek verenlerin minyatür panosu yapylarak, Atatürk ve kurtulu? sava?y anlatylmy?tyr.

            Atatürk Evi’nin iç mekany aynen kopyalanmy?tyr. Birinci kat idari bölüm ve kütüphane, ikinci kat mutfak, anne ve babasynyn yatak odasy, misafir odasy, üst kat merdiven ba?lantysy, lavabo ve tuvalet. Üçüncü kat ise Atatürk’ün kyyafet odasy, çaly?ma odasy, banyo bulunmaktadyr. Salonun bir bölümünde ise mübadele dönemine ait e?yalar dekore edilmi?tir.

            Atatürk Evi bahçesine 1949 yylynda yykylyp yok olan Amasya tamimi binasy (Saraydüzü ky?lasy), Erzurum Sivas kongre binalary, ilk TBMM binasy 1/20 ölçekli minyatür maketleri yapylarak Atatürk evi ve inkylap tarihi açyk müzesi konumuna getirilecektir.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

ALMA MAZLUM'UN AHINI,   ÇIKAR AHESTE AHESTE ..                   ATALAR SÖZÜ ..

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.