21 Aralık 2008

(anadoluhaber) ÇAY'DA SİS DAĞI'LMIYOR ..

   AKSİNE .. SİS DAĞI'LIYOR ..
----------------------------------------------------------
 ASLINDAN AL HABERİ  ..
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 
SP´den AKP´ye eleştiri ..
Kurtulmuş, partisinin Derince İlçe Belediye Başkan adayı Halit Altuntaş´ın seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye´nin zor günler geçirdiğini ifade ederek, halkın giderek fakirleştiğini ve işsizliğin giderek arttığını ileri sürerek, ´´´´Hükümet dediğin halkını fukara yapmaz, çalışıp kendi ihtiyacını karşılayabilir hale gelmesini sağlar´´ dedi.Kurtulmuş, partisinin Derince İlçe Belediye Başkan adayı Halit Altuntaş´ın seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi.Açılış nedeniyle geçit mevkisinde düzenlenen törende konuşan Kurtulmuş, hükümetin, kömür ve gıda yardımlarını ´´marifet´´ gibi anlatmasını doğru bulmadığını dile getirerek, ´´Hükümet dediğin halkını fukara yapmaz, çalışıp kendi ihtiyacını karşılayabilir hale gelmesini sağlar. Allah´ın izniyle bu ancak Saadet Partisi, milli görüş iktidarında olacaktır´´ diye konuştu.Konuşmasında, yerel seçimlere de değinen Numan Kurtulmuş, belediye başkan adayı Halit Altuntaş hakkında şu görüşleri bildirdi:´´Derinceliler Halit Altuntaş´ı iyi biliyor. Kendisi bir süre dinlenmeye çekilmişti, yani maçın devre arası olmuştu. Ama maç yeniden ikinci yarısına başlıyor ve Halit Altuntaş yeniden sahaya çıkıyor. 29 Mart akşamı Altuntaş yeniden Belediye Başkanı olacak, bu başarı Saadet Partisi´nin yurt genelindeki başarılarının önemli bir başlangıcı olacaktır. 30 Mart tarihinden sonraki hedefimiz ise Saadet Partisi´nin Türkiye´de yeniden iktidar olmasıdır.´´Kurtulmuş, konuşmasının ardından Halit Altuntaş´ın elini havaya kaldırıp, ´´Bu kardeşiniz artık Derince´nin yeni başkanı olacaktır´´ dedi ve Altuntaş´ın adaylığını onayladı.Kurtulmuş ve beraberindekiler, daha sonra da Altuntaş´ın seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

GİRESUN SPOR - RİZE SPOR MAÇI ..

----------------------------------------------------------------------------------

Komşulara Yakışmadı ..

 
image
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Giresun Taraftarı Olay Çıkardı ..

(Spor Merkezi)-
1.Ligin 16. haftasında Ç.Rizespor ile Giresunspor arasında Rize Atatürk stadyumunda oynanan karşılaşma sırasında ve maç sonrasında iki takım taraftarları arasında olaylar çıktı. Olaylarda Giresunsporlu iki taraftar yaralandı.

Ç.Rizespor 1-0 yenik düştüğü karşılaşmanın 42. dakikasında Erman’ın attığı golle 1-1’lik eşitliği yakaladı. Bu golden sonra iki takım taraftarları arasında sözlü sataşma başladı. Ardından Giresunsporlu taraftarlar söktükleri koltukları Ç.Rizesporlu taraftarlara fırlattı. 

Polisin yetersiz kaldığı olaylar sırasında Ç.Rizespor Başkanı Kadir Çakır ile Giresunspor Başkanı Olgun Peker sahaya indi. İki başkanın taraftarları uyarmasının ardından olaylar durdu. Ancak iki takım taraftarları maç sonunda yine birbirine girdi. 

Giresunsporlu taraftarlar söktükleri koltukları yeniden Ç.Rizesporlu taraftarlara fırlatırken; bazı taraftarlar ise koltukları kırıp ateşe verdi. Çıkan olaylarda Giresunsporlu iki taraftar hafif şekilde yaralandı. 

Yaralı taraftarlara saha içindeki sağlık görevlileri müdahale etti. Polisin müdahalesiyle sona eren olaylar sonrası Giresunsporlu taraftarlar sıkı güvenlik önlemleri altında şehirden çıkarıldı.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

KARŞILAŞMADA OLAY!

 

Karşılaşma sırasında 41. dakikada Giresunspor'un attığı golün ardından sevinç tezahüratları yapan taraftarlarımıza, 42. dakikada Çaykur Rizespor'un attığı gol sonrası el hareketleri ve küfürle karşılık veren Çaykur Rizesporlu taraftarlar olay çıkardı. Koltukların sökülerek taraftarımıza atıldığı şiddet olayları güvenlik güçlerinin müdahalesi ile sona erdi. http://www.bursadakaradeniz.com/

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SİS DAĞI'LMIYOR .. 

    - - BU NE DUMANDIR ..

-----------------------------------------------------------

Seçim kömürü zehirliyor ..
Doğalgaza yüzde 80´lik zam ve AKP´nin bedava kömürü semtleri dumanaltı yaptı.

Doğalgaza yılbaşından beri gelen zam yüzde 80’i bulunca tüketim düştü, vatandaş alternatif ısınma araçlarına yöneldi.

Elektrikli ısıtıcı ve kömür sobalarının kullanımı artıyor...İstanbul’da abone sayısı 300 bin artmasına rağmen doğalgaz tüketimi yüzde 35 düştü.

Belediyelerin düşük kaliteli bedava kömürü, kenar semtleri dumanaltı yapıyor.

Doğalgaza art arda gelen zamlar ve havaların nispeten iyi gitmesi vatandaşa doğalgazın vanasını iyice kıstırdı. Abone başına düşen tüketim miktarının düşmesi de bu yargıyı doğruluyor. Tüketimdeki ani düşüş, sadece bu yıl havaların nispeten iyi gitmesiyle açıklanamaz. Doğalgaz zamları sonrası hanehalkı evindeki doğalgazı üşüme pahasına da olsa yakmaz oldu ya da çok az yakıyor.

Doğalgaz tüketiminin bir başka düşüş sebebi de soba kullanımının artması. Kiralık konutlarda da sobalı evlere ilgi arttı. Çünkü bazı bölgelerde doğalgaz faturaları ev kirasının yanında büyük bir külfet haline geldi. İstanbul’da İGDAŞ verilerine göre kentteki konutlarda geçen yılın kasım ayında toplam 450 milyon metreküp gaz kullanırken, rakam bu yılın aynı ayında 290 milyon metreküpe geriledi... Üstelik aynı dönemde abone sayısı 300 binden fazla arttı.

4 MİLYAR METREKÜPTEN 3.40’A İNDİ

İGDAŞ, 2007 yılında kente toplam 4,09 milyar metreküp gaz verdi. Bu yılın ilk 11 ayında ise kente toplam 3,40 milyar metreküp gaz verildi. Bu da kasım ayında yaşanan yüzde 35’lik doğalgaz tüketimi daralmasını doğruluyor. İGDAŞ Genel Müdürü Bilal Aslan, vatandaşın alternatif yakıtlara yöneldiği iddialarına katılmıyor. Aslan, “Hava sıcaklığı geçen yıla göre 5 derece yükseldi. Bu nedenle de tüketim düşük kalıyor” dedi... Doğalgaz gibi çevreci ve temiz bir yakıtın kullanımının azalması hava kirliliğine de yol açıyor. İstanbul’da uzun yıllar sonra ilk kez hava kirliliğinden tekrar söz edilmeye başlandı. Özelikle varoşlarda akşam saatleri kömür isi ve ağır duman kokusu solunuyor.

Bu kasım 3,2 C daha sıcak

DOĞALGAZ tüketimindeki azalışa yüksek zammın yanında hava sıcaklıkları da etki yaptı. İstanbul Meteoroloji Müdürlüğü verilerine göre bu yıl kasım ayındaki hava sıcaklıklarının, geçen yıl kasım ayına göre 3,2 derece yüksek olduğu gözlendi. 2007 Kasım ayında ortalama sıcaklık 9,8 derece iken, bu yılın kasım ayında 13 dereceye çıktı. Ancak aralık ayında havanın daha soğuk geçmesi bekleniyor.

Bedava kömür havamızı bozdu

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi’nin internet sitesinde her gün düzenli olarak yayınlanan hava kalitesi ölçüm sonuçları da İstanbul’un havasının son dönemde kirlendiğini doğruluyor. İstanbul’un havası her gün 10 ayrı noktadan ölçülüyor. 2007 yılı genelinde, 1 (İyi) ile 6 (Tehlikeli) arasında verilen ölçüm değerlerine göre 10 bölgenin 8-9 tanesi her gün “1” çıkıyordu. Ancak son dönemde bazı bölgeler yoğun olarak 2 (Orta) çıkmaya başladı. Hatta aralık ayı verileri, geçen yılın aynı dönemine göre şehrin havasının kirlendiğini açıkça gösteriyor. Geçen yıl 18 Aralık’ta şehrin 10 noktasının da ölçüm değeri 1 iken, bu yıl 18 Aralık’ta ölçülen 9 noktanın 7’sinin ölçüm değeri 2 çıktı. Beşiktaş ve Ümraniye dışındaki, tüm bölgeler (Kartal, Kadıköy, Üsküdar, Beşiktaş, Sarıyer, Yenibosna, Esenler, Saraçhane) 6 üzerinden 2 aldı.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SİS DAĞI'LIYOR .. KAÇINILMAZ BİR ŞEKİLDE ..

------------------------------------------------------------

49- ÇAYKUR NAKLIYE IHALESI ..

Çay Isletmeleri Genel Müdürlügü'nün (ÇAYKUR) 2005 yili çay nakliyesi isinin, Basbakan Erdogan'in yakinlari iki tasima kooperatifi ile 2 nakliye firmasina ihalesiz bir biçimde ve yüksek fiyatlar karsiliginda verildigi iddia edildi. Akyüz Uluslararasi Nakliyat'in sahibi Sayim Akyüz, olayi suç duyurusu ile yargiya tasirken, durumu mektupla Basbakan ve Bakanlara sikayet etti. Çaykur, toplam 70 bin 500 tonluk 2005 yili paketli çay nakliyesi için 1,2 ve
3 Subat 2005 tarihlerinde Istanbul, Izmir, Ankara, Kayseri, Samsun, Mersin, Diyarbakir ve Erzurum hatlari için ihale açti. Ankara, Istanbul, Izmir, Samsun ve Mersin için en düsük teklifi Akyüz Nakliyat verdi. Ancak, Akyüz Insaat kisa bir süre sonra ihalelerin iptal edildigini ögrendi ve iptal gerekçelerinin bildirilmesini talep etti. Birkaç hafta önce ikinci en iyi teklifi verdigi hatlar için Akyüz'e "Fiyati asagi çekebilir misiniz?" diye soran Çaykur, iptal gerekçesinde kurumun tüm nakliye isinin tek bir firmaya verilmesinin "riskli" olacagi endisesinin kararda etkili oldugunu ifade etti. Akyüz Nakliyatlar'in yillardir 7-8 katrilyonluk TEKEL ürünlerini tasimakta oldugunu ifade eden Akyüz, iptal gerekçelerinin hiçbirinin dogru olmadigini söyledi. Akyüz, 25 Mart'ta yazdigi bir mektupla, olayi Basbakan Erdogan'a da sikayet etti. Iadeli taahhütlü gönderilen mektubuna, Erdogan'in "Yolsuzlugu kim yaparsa, bizim getirdigimiz adamlar dahi olsa kafasini koparacagiz" sözünü animsatarak baslayan Akyüz, "Bilginiz olmadigina inandigimiz, size yagcilik adina yapilan ihale yolsuzlugu ile Hazine'ye milyarlara malolan olayi arz etmek istiyoruz" dedi. Çaykur ise, suç duyurusuna konu olan olayla ilgili sessiz kalmayi tercih etti.

NOT: Konuyla ilgili kamuoyunu tatmin edici bir açiklama yapilmamistir.

ILAHI BIR TESADÜF! -  http://bozkurt60.blogcu.com/akp-nin-yolsuzluk-dosyasi_3462976.html

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

ÇAY'DAKİ ÇETE'YE YOLUN SONU .. D..4-...

-------------------------------------------------------------
http://www.63haber.com/haber_detay.asp?haberID=1431

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

 

 


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.