6 Aralık 2008

(anadoluhaber) DOĞU TÜRKİSTAN DA KI OLİMPİYAT SALDIRISINA İDAM KARARI

"Semen Yolu Kahramanları" Hakkında İdam Kararı Verildi

05.12.2008   

 İnsan hakları ihlalleri konusunda dünyada birinci sırada gelen Çin'e 2008 yılı dünya Olimpiyatlarına ev sahipliği yapma hakkının hangi uluslar arası kıstaslara göre verilmiş olduğu bu güne kadar zihinleri meşgul eden oldukça karmaşık bir sorudur.

Fakat bilinen bir gerçek var ki, o da işgalci Çin'in Olimpiyatların Pekin'de yapılacağı fırsatından istifade ile "Olimpiyatların Güvenliğini Teminat Alına Almak" bahanesiyle Doğu Türkistan Türkleri üzerinde devlet terörü estirdiğidir.

Çin devleti Doğu Türkistan'ı işgal ettiği 1949 yılından beri Doğu Türkistan Türkleri üzerinde gizli ve aleni soykırımlarını, asimilasyon politikalarını, insanlık dışı baskı zulüm, yıldırma, sindirme ve sürgün yöntemlerini zaten sürdürmekteydi.

Doğu Türkistan'da tahammül sınırlarını aşan Çin zulmüne karşı bu güne kadar meydana gelen 500'ün üzerindeki büyüklü küçüklü milli ayaklanmalara ek olarak ta sayısız münferit karşılık verme eylemleri gerçekleştirilmiştir.

Bu durum ise Doğu Türkistan Türklerinin Çin işgaline ve zulmüne boyun eğmediklerini, esareti asla ve asla kabul etmediklerini açık ve net olarak gözler önüne sermektedir.

Söz konusu münferit karşılık verme hadiselerinden biri de, dünyadaki birçok basın ve yayın organlarında da yer aldığı gibi 04.08. 2008 günü Doğu Türkistan'ın Kaşgar şehrinde meydana gelmişti.

Kurbancan Ablimit ve Abdurahman Azat isimli iki Doğu Türkistanlı genç, kendi aralarında aldıkları bir kararla Çin silahlı polis birliklerinin Kaşgar şehri Semen yolu bölgesinde yer alan askeri eğitim kampına ani bir saldırı düzenlemişlerdi. Bu saldırı sonucunda 16 Çin askerini öldürmüş, 16'sını da yaralamış ve kendileri de yaralı olarak ele geçmişlerdi. Çin devleti bu vakayı dünya kamuoyuna  "Doğu Türkistan terör güçlerinin Pekin Olimpiyatlarının güvenliğine karşı yürüttükleri hareket" diye tanıttı.

Doğu Türkistan halkının kendi ararlarında "Kaşgar Semen Yolu Kahramanları" olarak adlandırdıkları Bu gençler aradan geçen 3 ayı aşkın bir süre sonra 11.11.2008 Salı günü Kaşgar'da mahkemeye çıkartıldılar. Mahkemeye dışarıdan katılma fırsatını elde eden ve Semen Yolu Kahramanlarını son defa görme imkânına erişen bazı kişilerin naklettiklerine göre, Kurbancan Ablimit ve Abdurahman Azat Çin polis ve jandarmaları eşliğinde boyunlarına zincir ve kementler takılı olduğu halde mahkeme salonuna getiriliyorlar. 

Duruşma sırasında kendilerine sorulan sorulara cesurca ve temkinli cevaplar vermişlerdir.

Abdurahmancan Azat ve Kurbancan Ablimit kendilerine sorulan sorulara özetle: "Bizi horlayan zulmeden Çinli saldırganlardan intikam almak için cihadı farz bilerek bu işi yaptık…. Bizim bu eylemi yapmamızın sorumlusu zalim ve işgalci Çin devletidir. Bizim neden böyle bir eylem yaptığımızın cevabını Çin hükümetinin kendisinin vermesi gerekir. Biz Allah'ın yolu Peygamberimiz Muhammed'in işareti gereğince Ana sütünü helal bilerek vatanımızı işgal eden zalim düşmanları vatanımızdan kovup atmak istedik…." Diye cevap veriyorlar…

Duruşmaya gözlemci olarak katılan Çinli yetkililer mahkeme salonunda geçen bu konuşmaları mahkeme salonundaki bazı kişilerin dışarı sızdıracakları ve dilden dile dolaştırılacağı endişesi ile duruşmanın derhal durdurulmasını emretmişlerdir.

Duruşmanın sonunda ise, Doğu Türkistan halkının ebedi kahramanları olan Kurbancan Ablimit ve Abdurahmancan Azat'a ölüm cezası verildiği açıklanmıştır…

Doğu Türkistan'da zulüm var oldukça Kurbancan Ablimit'ler ve Abdurahmancan Azatlar da hep var olacak ve işgalci Çinliler de "kâbus"lar görmeye devem edeceklerdir…

 

KAYNAK:

www.doguturkistancumhuriyeti.tr.gg

MEHMET EMİN BATUR

 



Windows Live Messenger'ın için ücretsiz güncelleştirme! Buraya tıkla!
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.