25 Aralık 2008

(anadoluhaber) Fwd: ickisiz mekanlar...




Murat beyden gelen asagidaki iletiyi okuyunca aklima baska bir sey daha geldi... Eskiden İstanbulda baharda Malta koskunde erguvanlari ve bogazi seyrederek icki icme keyfimiz vardi... Belediyeler AKP hukumetine gectiginden beri o keyfimizi de elimizden aldilar. Yanilmiyorsam en az 10 sene oluyor...
Yavas yavas basladilar. Kimse ses cikarmadi.
Simdi artik gozumuze sokarak devam ediyorlar ama yine fazla tepki yok...

O "demokratik" AKP hukumetini destekleyen "sozde demokratlar" bogaz kenarinda hic icki icemeyince bakalim ne yapacaklar?!
"Kimse kimsenin ozgurlugunu kisitlayamaz" degil mi?
 isteyen turban takar. isteyen mini sortla dolasir.
"Okula turbanla gitmek laik olmamizi engellemez."
Kafayi kapatip popoyu acmakta da bir sakinca yoktur. Cok estetik ve mantikli(!)
isteyen ayran icer, isteyen raki...
Ama ayrani istedigin yerde icer, rakiyi icecek yer arasin. Cok demokratik!

Cok sinirleniyorum. Cok!



Değerli dostlar,

cok sevdigim bir arkadasimdan aldigim bir iletiyi, Istanbul'un (Türkiye'ni) nereye gittigini daha iyi anlayabilmeniz icin sizlerle paylasmak istiyorum. Bahsi gecen yer, bogazin en güzel manzaralarindan, insanin ici acilarak oturdugu, bir yudum rakisi ile keyif yaptigi bir yer:

„Vaniköy'de rahmetli anaciginla gittigimiz, cok güzel günler gecirdigimiz TEK (Türkiye, Elektirik Kurumunun) yeri uzun bir zaman kapatildi, cünkü orada icki, veriliyordu. Kapatilma sebebi, Lokantayi yenilemeydi, ve uzun bir zaman acilmadi.
Simdi acildi. ....
Icki yasaklandi...
Artik biz oraya gidip, Istanbul Bogazi' nin en güzel yerinde, istedigimiz sekilde hür bir durumda bulunamayip, istenilen sekile uymak zorundayiz...
Avrupa Birligine girmeyi cok arzu eden HÜKÜMETIMIZ, Avrupa birligine bu davranisiyla sikayet edildigi takdirde, ne kadar ceza ödeyecegini bildigi halde, israrla bizi araplastirmaya calisiyor.
Biz Türküz, Ata'mizin sayesinde anamizin, babamizin kim oldugunu biliyoruz. BILMIYENLEREDE,  Ailenerini, kimin d……. arastirmalarini önermiyoruz!, cünkü onlar d…… alismis, ''alismis kudurmustur' tezine uyum saglamis, bir nesilden geliyorlar.Yüce Atamiz' in ön görüsleri Nutkunda bize bildirdigi gibi , yasadiklarimizla ispatlanmistir.

Kafayi buldum, müslümanligi (Hazreti Muhammedi) anlamayip, kullanallara, bir yazi yazayayim dedim...
Ictigimde zemzem suyu!!, onunda cilkini cikarmislar, artik Mekkede zemzen suyu cikmiyormus, cünkü insaatlar dolayisiyla, kökünü kurutmuslar?????.
Ieride zemzen suyu yerine Raki verirler....
Ama Türkiye'ye faydasi olmaz. cünkü Tekel'ide amerikaya sattilar.(amerika bilincli kücük yazilmistir.Ama yazmakla bu isler olmuyor).
Murat'cigim sana ve Hanife'ye cok selam ediyorum, Öpüldünüz
PS: Sakin yengeme Yavuz kafayi bulmus deme, kafayi buldugum halde bile,kafayi bulamiyorum....."

 

Evet degerli dostlarim,

bunlari yazan, dogma büyüme Istanbul'lu, Avrupa görmüs, cok iyi bir aileden gelen makine mühendisi bir arkadasim. Birlikte Istanbul'un en güzel yerlerinin tadini cok cikarttik ama gördügünüz gibi bircok tarihi mekanlardaki isletmeler gibi belediye eline gecen yerlerde iski yasak ediliyor, Moda iskeleside bunun en güzel örneklerinden biri, yakinda Kalamis, Fenerbahce'deki isletmelerde ayni duruma düsecekler sanirim.

Unutmayalim, dogru Tekel satildi ama hala Türk Rakisi üreten müesseseler var ve senelerce Yeni Raki icen ben simdi Efe (Siyah) iciyorum.

Kalin saglicakla ve gülmeyin aglanacak halimize…..

 




--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.