23 Aralık 2008

(anadoluhaber) MEB, Yanlışta, halk isyanda! İHL'ler kapanmasın!

Milli Eğitim Bakanlığı'nın tasarruf genelgesi adı altında Anadolu İmam Hatip Liselerini kapatmaya çalışması ve bütün uyarılararağmen yanlışında ısrar etmesi tepki çekiyor. Genelgenin bir an önce geri çekilmesini isteyen İmam Hatip Camiası ve Sivil Toplum örgütleri eylem hazırlığında...

ÖNDER Genel Başkanı Yusuf Ziyaeddin Sula:

Genelge geri çekilmeli

Önder Genel Başkanı Yusuf Ziyaeddin Sula, Anadolu İmam Hatip Liseleri ile ilgili genelgenin uygulanması ile birlikte bu okulların şahsiyetlerinin yok edileceğini belirterek, "Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bugün iyi niyetli olarak yapıldığı belirtilen bu açıklamanın yarın başkaları tarafından farklı amaçlar kullanılmayacağını kim garanti edecek. Yani İmam Hatip Liseleri ile Anadolu İmam hatip Liseleri ayrı okullardır. Böyle bir çalışmaya neden gerek duyuldu. Ü kuruş kağıt tasarrufu için bu kadar okulu yok etmeye değer mi? Yapılan bu değişiklik ile resmen okulların müktesebatı ortadan kaldırılıyor. Bu ne gibi bir amaç için yapıldı? Bunu anlamak mümkün değil" dedi. Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Milli Eğitim Bakanına bu genelgenin iptali için yazı gönderdiklerini belirten Yusuf Ziyaeddin Sula, "Katsayı sorunu ve kesintisiz eğitim gibi konularda hiçbir şey yapılmazken böyle bir değişime neden gerek duyuldu. Eğer bu yanlıştan geri dönülmediği takdirde, önümüzdeki günlerde gerek mezun dernekleri gerekse okul aile birlikleri ile irtibata geçeceğiz ve bu konunun peşini bırakmaya hiç niyetimiz yok. Bizim tavrımız net ve bu genelgenin iptal edilmesini istiyoruz" diye konuştu.
Türkiye İmam-Hatipliler Vakfı Genel Başkanı Ahmet Ağırbaşlı:

İktidar, İHL'leri mağdur ediyor

Türkiye  İmam-Hatipliler Vakfı Genel Başkanı Ahmet Ağırbaşlı, İmam Hatip Lisesi (İHL) ve Anadolu İmam Hatip liselerinin tek çatı altında birleştirilmesi kararının biraz zorlama ile alındığını savunarak, ''Bu nedenle, yanlış anlamaları ortadan kaldırmak için genelgenin yeniden gözden geçirilmesini arzuluyoruz'' dedi. Türkiye İmam-Hatipliler Vakfı Genel Başkanı Ahmet Ağırbaşlı, İmam Hatip Liselerinin 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu ile var olan, Türkiye'nin devlet-millet işbirliği ile kurulmuş, hayatiyetini böyle sürdürmüş tek ortaöğretim kurumu olduğunu ifade eden Ağırbaşlı, ''her dönemde siyasilerin ilgi odağı olmuş, buna rağmen hiçbir siyasi kuruluşa angaje olmamış ve olmayacaktır da'' diye konuştu. Ağırbaşlı, bugüne kadar iktidarların, sanki genel bir düzenlemenin içinde imiş gibi görünüp İHL odaklı çalışmalarda bulunarak İHL'leri mağdur ettiğini ileri sürerek, şunları kaydetti: ''Bu tür çalışmaları yapanlara milletimiz gereken cevabı gerektiği zaman vermiştir. Milli Eğitim Bakanlığının ortaöğretimde okul çeşitliliğinin azaltılması ile ilgili genelgesi de biraz önce sözünü etiğim şeyin intibaını uyandırmıştır. Söz konusu genelgede, İHL ve Anadolu İHL'lerinin, tek çatı altında birleştirilmesi kararının biraz zorlama ile alındığını düşünüyoruz. "
Diyanet-Sen Genel Başkanı Ahmet Yıldız:

Hükümet İHL'leri iyice geri plana itti

Dİiyanet-Sen Genel Başkanı Ahmet Yıldız, "1950'li yıllardan beri eğitim sisteminin içerisinde yer alan İmam Hatipler, milletin bağrından çıkmış eğitim yuvalarıdır. Halkımız bu okulları geleceğin teminatı olarak görüyor ve bu okulların sonuna kadar yanındadır" dedi. Yıldız, "İktidarın bu okulların popülaritesini düşürecek kararlara imza atması son derece yanlıştır. Hükümetin İmam Hatiplerin önündeki engelleri kaldırmak yerine iyice arka plana atmasının karşısındayız. Bu genelgeden bir an önce vazgeçilmelidir. Geri adım atılmalıdır. Diyanet-Sen olarak hiçbir zaman bu okulları geriye atacak adımları kabul etmeyiz" ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim'den açıklama

Lise türlerini 79'dan 15'e indiren ve'Anadolu' İmam Hatip Liselerinin 'Anadolu' ismini kaldırarak sadece İmam Hatip Lisesine dönüştürülmesine ilişkin yayınlanan haberler üzerine Milli Eğitim Bakanlığı yazılı bir açıklama ile 4 Aralık 2008 tarihli genelgeyi savundu. Bakanlıktan konuyla ilgili yapılan açıklamada sözkonusu haberin, Bakanlık tarafından ortaöğretimde okul çeşitliliğini azaltarak bunun yerine program türünü esas alan 2008 yılı 81 no'lu genelgeden yola çıkılarak yapıldığı belirtilerek, buna ilişkin haberin birçok basın yayın kuruluşunda doğru bir şekilde yayınlanırken Milli Gazete'de kamuoyunu yanıltıcı şekilde verildiği ifade edildi.

Aynı sistem uygulandı

Açıklamada şu görüşlere yer verildi: "Konunun özü şudur. Bakanlığımız, ortaöğretimde yeni bir yapılanmaya gitmiş ve bu çerçevede lise türlerini azaltmış program çeşitliliğini artırmıştır. Diğer lise türlerinde olduğu gibi Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'ne bağlı olan İmam Hatip Liseleri ile Anadolu İmam Hatip Liseleri'nde aynı sistem uygulanmıştır." Bu amaçla İmam Hatip Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Liselerinin tabelalarının 'İmam Hatip Lisesi' adı altında birleştirildiği kaydedilen açıklamada, İmam Hatip Liseleri olarak birleştirilen okullarda İmam Hatip Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi alt programlarının uygulanacağı dile getirildi. Anadolu İmam Hatip Lisesi programlarına önceden olduğu gibi Anadolu Liseleri öğrenci alım sistemi çerçevesinde öğrenci alınmaya devam edeceği savunulan açıklamada, "Bu düzenleme sadece İmam Hatip Liseleri için yapılmamıştır. Meslek Liselerinin tümü bu kapsamda ele alınmıştır" denildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Görüleceği üzere içeriği, sistemi, statüsü ve programı hiçbir şekilde değiştirilmemiş ve teknik bir düzenlemeden ibaret olan bir çalışmayı 'Anadolu İHL'ler kapatılıyor 'şeklinde haberleştirmeyi, hiçbir iyi niyet ve ahlaki değerlerle bağdaştırmamız mümkün değildir.  Ayrıca olmayan bir olaydan yola çıkarak konuyu yorumlayan sivil toplum örgütlerinin saygıdeğer başkanlarını da gerçeği öğrenmeye davet ediyoruz. Bu konuda bakanlığımızın bütün birimleri bilgi vermeye hazırdır"
 
www.millifikir.tr.gg  sitemize davetlisiniz.
 


Diğer Windows Live™ özelliklerine göz atın. Sadece e-posta iletilerinden daha fazlası
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.