13 Aralık 2008

(anadoluhaber) Prof. Dr. Nevzat Tarhan, CHP’nin ‘sosyolojik’ durumunu ve milletin açılımlara bakış açısını değerlendirdi

"Asıl patron millet"

CHP'nin çarşaf açılımından sonra bazı imamları belediye başkan adayı olarak göstermesi kamuoyunu meşgul etmeye devam ederken, Türkiye'nin en önemli psikiyatri uzmanları arasında gösterilen Prof. Dr. Nevzat Tarhan, CHP'nin 'sosyolojik' durumunu ve milletin açılımlara bakış açısını Vakit'e değerlendirdi.

ASLAN DEĞİRMENCİ'nin haberi

Siyasi partinin halkla iyi ilişkiler kuran parti olduğunu belirten Tarhan, "CHP sonunda toplumun sosyolojik talebini gördü" dedi.
CHP, PATRONUN 'MİLLET' OLDUĞUNU KABUL ETMEK ZORUNDA
CHP'nin inanç değerleri konusunda iyi bir fırsat yakalamak için hazırda beklediğini ifade eden Tarhan, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "CHP'de son süreçte 'Sosyolojik taban varsa, biz de bu talepleri kendi politikalarımız ve söylemlerimiz ile tanımlamamız lazım' görüşü ağırlık kazandı. 'Bu konuda adım atmalıyız' görüşü ön plana çıktı. Bu siyasi bir parti için akıllıca bir politika. Siyasi partiler patronun millet olduğunu kabul etmek zorundadır. Peki, kendilerine göre modern diye değerlendirdikleri başörtü şekli varken, niye çarşaf üzerinden böyle bir açılım yapıldı, bunu anlamak zor tabiî. Baykal'ın bazı çok farklı ve akıllı çıkışları oluyor. Çarşaf konusu da bunlardan biri diye düşünüyorum. Çarşaf görünce neye uğradığını şaşıran kendi içlerinde radikal bir kesim var. Bunların aşırı tepkilerini kırmanın en kolay yolu 'ölümü gösterip sıtmaya razı etme' metodu olsa gerek. Baykal da çarşafı göstererek 'Bu konuda toplumsal talep var. Açılım yapmamız lazım' deyip en azından başörtüsüne karşı daha az tepki verilmesini sağlamaya dönük bir politika izlemiş olabilir diye düşünüyorum."
CHP, KOMİK DURUMA DÜŞTÜ
CHP'nin açılımlarının çelişkiler ile dolu olduğunu vurgulayan Tarhan, "Bir tarafta bazı CHP'lilerin bu açılımları varken, diğer taraftan bunu kabullenemeyenlerin oluşu ve tepkilerini dile getirişi ise onları cidden komik duruma düşürdü. CHP Genel Sekreteri Sav'ın ise hakaretlerinden sonra bir özeleştiri gelmemesi de büyük çelişki" dedi.
"RESMİ İDEOLOJİ, TOPLUMDA TRAVMA ETKİSİ YAPTI"
Dindar kesimin özgürlükler açısından son 7 yılda gözle görünür bir baskısının olduğunu belirten Tarhan, "CHP bunu görmezden gelemezdi. Hatta bu baskı artık CHP tabanını da sarmaya başladı.Toplum, baskısını ve tepkisini sürdürmeye devam ederse, CHP taleplere daha fazla sessiz kalamaz. CHP içinde gelecek farklı muhalif seslere toplum tepkisiz kalmamalı. Susmamalı. Millet isterse onun gerçeğinden kimse uzak duramaz. Üniversitelerde sürdürülen başörtüsü yasağı bile kalkar."

ASLAN DEĞİRMENCİ / VAKİT-

 


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.