12 Aralık 2008

(anadoluhaber) Vaziyet Deniz Som



 Sili



Cumhuriyet 12.12.2008 - Haber:c1316


Cumhuriyet 12.12.2008

Rövanş

YÜZYILLIK büyük bir siyasi

Rövanş

YÜZYILLIK büyük bir siyasi hesaplaşmadan söz ediyor İstanbul Barosu yönetim kurulu üyesi avukat Hüseyin Özbek:
"Mütareke hükümetlerinde üç kez şeyhülislam olan Mustafa Sabri, İngiliz himayesini ve mandacılığı savunan İngiliz Muhipleri Cemiyeti'nin ve Teali-i İslam Cemiyeti'nin kurucularındandır. Ermeni tehcirinde ihmali bulunduğu gerekçesiyle işgalcilerin baskısıyla yargılanan Boğazlıyan Kaymakamı Kemal Bey'in idamı, Mustafa Sabri'nin fetvasını Vahdettin'in onamasıyla gerçekleşmiştir. Bu arada 11 Nisan 1920'de, başta Mustafa Kemal Paşa olmak üzere milli direnişin önderleri hakkında dönemin şeyhülislamı Dürrizade Abdullah tarafından imzalanan ölüm fetvasında 'Padişahın aksi emrine rağmen istilacılara karşı direnişe geçen milliyetçilerin öldürülmeleri caiz olmakla kalmayıp hatta her Müslüman'ın görevidir. Bu uğurda ölenler şehit, kalanlar gazi sayılır' denmektedir.
Kurtuluştan sonra bir İngiliz gemisiyle Mısır'a kaçan Mustafa Sabri, hilafetin kaldırılması üzerine Mustafa Kemal'in tavrını kahpelik ve hayasızlık, Türk milletini de Müslüman barbarlar olarak nitelemiştir. Mustafa Sabri ve Dürrizade Abdullah'ın, İslam dinini işgalcilerin çıkarları doğrultusunda yorumlayarak sömürüyü ve esareti meşrulaştırıp, ehveni şer olarak yansıtmasına karşılık Ankara Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti'nin kurucularından Ankara Müftüsü Börekçizade Rıfat Efendi öncülüğünde hazırlanan ve milli mücadeleyi destekleyen karşı fetva, Anadolu'daki bazı müftülerce de imzalanmıştır.
Ankara Müftüsü fitne ve fesadın hazırlayıcısı ve teşvikçilerinden olduğu iddiasıyla İstanbul 1. Örfi Divan-ı Harbi tarafından ölüme mahkûm edilmiştir! Ne var ki Börekçizade Rıfat Efendi kurtuluştan sonra 31 Mart 1924'te tayin edildiği Diyanet Reisliği'ni 5 Mart 1941'de ölümüne kadar sürdürecektir.
Sonuçta Britanya Krallığı'na kapılanmış hoca efendiler kaybetmiş, onur savaşı veren yoksul ama inançlı Türk ulusu kazanmıştır. Günümüzde ise ABD'ye, AB'ye kapılanan hoca efendiler, manevi mirasçısı oldukları Mustafa Sabrilerin, Dürrizade Abdullahların intikam günlerinin geldiği inancıyla bir rövanşa hazırlanıyorlar. Haydi, bakalım!"
Siyaset sahnesindeki politikacı esnafı

PERİKLES'İ bilirsiniz. İsa'dan 400 yıl kadar önce antik çağda yaşamış Atinalı bir devlet ve siyaset adamıdır; uzun yıllar iktidarda kalmıştır.
Necati Cebe, Perikles'le ilgili kısa bir öykü anlatıyor.
Kıssadan hisse:
"Perikles'in yine aday olduğu bir seçim gününün sabahında, bir Atinalı kendisine yaklaşır ve okuma yazma bilmediği için oy pusulasını yazıvermesini rica eder. Atinalı seçmen, yardım istediği kişinin Perikles olduğunu bilmemektedir. Perikles, 'Kimi yazmamı istiyorsun' diye sorunca, adam 'Perikles'i yazma da kimi yazarsan yaz' yanıtını verir. Perikles şaşırır ama hiç belli etmez. Gayet sakin bir ses tonuyla, 'Perikles Atinalıların en kötüsü mü ki Perikles'i yazma da kimi yazarsan yaz diyorsun' der. Atinalı 'Yoo' der ve şöyle devam eder:
'Herkes onun iyi bir insan olduğunu söylüyor. Söylüyor ama Perikles, Perikles, yine Perikles. Hep Perikles! Bu kez de bir başkası olsun!'
Perikles'ten 2 bin 400 yıl sonra ise ülkemizde neredeyse yarım yüzyıldır halkın siyaset sahnesinde görmekten gına getirdiği politikacı esnafı, bu öyküden gerekli dersi çıkarıp dinlenmeye çekilir mi, yoksa çıkmaz sokakta arşınlamayı sürdürür mü, işte orası hiç belli değil."

Açılım
Erol Barutçugil: "AKP'nin Alevi açılımı, Alevilerin arasını açmak için mi kotarıldı?"
Garanti

Mesut Başaldı: "Kara çarşafçı Baykal AKP'ye geçse; Tayyip Cumhurbaşkanı olunca rahat başbakan olur!"
Kalkış

Ahmet Önen: "Tayyip'e göre kriz inişe geçmiş. Oysa biz daha kalkışını bile görmemiştik!"
Destek

Avni Kurtuldu: "AKP'nin KOBİ'lere verdiği 'Can Suyu' kredi desteği, geçmişte ABD'nin Apaçilere verdiği 'Ateş Suyu' desteğini anımsatıyor.
Yağmur Deniz
Fenerbahçe için: Kiev'in "Ki"si gitti, "ev"i kaldı!
- Kaçak kömür yakalanmış...
"6 milyon kaçak oy da yakalansın!
 
 
 
www.TurkceKarakter.com
Bozuk görünen Türkçe harfleri düzelten site.
 
 
 


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.