30 Aralık 2008

(anadoluhaber) Weiterl.: ÝLMÝ MERCEK

 
 
-------Originalmeldung-------
 
Datum: 29.12.2008 15:34:33
Betreff: İLMİ MERCEK
 
 

 

Değerli okurlarımız,

Derginiz İlmi Mercek bu ay da size yine üzerinde önemle düşünülmesi gereken konularla ulaşıyor. Kapak konusunu oluşturan makalede, "Nasıl bir dünyada yaşıyoruz?"

"Gerçek dünya dediğimiz aslında tam olarak nedir?" "Rüyamızda gördüğümüz dünyanın, içinde bulunduğumuz dünyadan farkı nedir?" sorularının cevabı veriliyor. Dünyanın gerçekte çok daha farklı bir yer olduğunu kavramanıza neden olacak bu yazıyı büyük bir ilgiyle okuyacaksınız.

Allah'a iman etmeyen, O'nu gereği gibi takdir etmeyip kulluk görevini yerine getirmeyen her insan, sonsuz ahiret hayatında cehennemle karşılık görecektir. Bu açık gerçeğe karşın, insanların bir kısmı bir tür sarhoşluk içindedirler. Bu insanlara verebileceğimiz en belirgin örnek ise evrimcilerdir.

Evrimciler, Allah'ın apaçık olan varlığını inkar etmek için (Yüce Allah'ı tenzih ederiz) tüm hayatlarını harcamaktadırlar. Bu sapkın ideolojiyi savunmayı hayatlarının amacı haline getirmişlerdir. Kuşkusuz bunun Allah Katındaki karşılığı da çok şiddetli olacaktır. Dünya hayatında insanları Allah'ın yolundan saptırmak için söyledikleri her yalan ve yazdıkları her bilim dışı senaryo kendi kafalarındaki haliyle cehennemde de karşılarına çıkacaktır. Tıpkı evrim hikayelerindeki karanlık dünya gibi, azap dolu -Allah'ın dilemesi dışında- sonsuz bir yaşam süreceklerdir. (En doğrusunu Allah bilir.)

Derginizde yer alan önemli makalelerden EVRİMCİLER YAZDIKLARI HER BİLİM DIŞI SENARYOYLA CEHENNEMDE KARŞILAŞACAKLARDIR başlığını taşıyan bu makaleyi de büyük bir dikkatle okuyacaksınız.

Derginizde yer alan diğer bazı konular ve konu başlıkları şunlardır:

KAPAK KONUSU
Varlıkların Asıllarını Duyularımız Yoluyla Göremez, Hissedemez ve Duyamayız
Yaşadığımız dünyaya ait her türlü niteliği, her özelliği ve bildiğimiz herşeyi duyu organlarımız aracılığıyla öğreniriz. Duyu organlarımız aracılığı ile bize ulaşan bilgiler, bir dizi işlem sonucunda elektrik sinyallerine dönüşür ve bu sinyaller beynimizin ilgili noktalarında yorumlanır. Beynimizin bu yorumları sonucunda biz örneğin bir kitap görürüz, çileğin tadını alırız, ıhlamur ağaçlarını koklar, ipek bir kumaşın dokusunu bilir veya rüzgarda sallanan yaprakların hışırtısını duyabiliriz.
Dünya hakkında algıladığımız tüm hisler, görüntüler, tadlar ve kokular, aslında aynı malzemeden, yani elektrik sinyallerinden meydana gelmektedirler. Elektrik sinyallerini bizim için anlamlı hale getiren, bu sinyalleri koku, tat, görüntü, ses veya dokunma olarak yorumlayan ise beyindir.  Beyin gibi ıslak etten oluşan bir maddenin, hangi elektrik sinyalini koku, hangisini görüntü olarak yorumlayacağını bilmesi, aynı malzemeden birbirinden çok farklı duyular ve hisler meydana getirmesi ise büyük bir mucizedir.

İNSAN MUCİZESİ
Anne Karnında İlk Nefes Öncesi Yapılan Hazırlıklar

BİLİM DÜNYASI
Işık Evrende Nasıl Hareket Ediyor?

EVRİMCİLER YAZDIKLARI HER BİLİM DIŞI SENARYOYLA CEHENNEMDE KARŞILAŞACAKLARDIR

HAYVANLAR ALEMİ
Kış Uykusuyla Hayatta Kalan Canlılar

İslam Dünyası'nda Geçen Ay

Bir Ayet Bir Açıklama

Bu Ay Neler Var?

Göz Kapağı Gözümüzü Nasıl Korur?

Moleküllerdeki Muhteşem Anahtar - Kilit Sistemi

Kuran Bilgisi

Lokman Suresi

İmanın Derinleşmesinde Zor Anların Önemi
Zorluklar, iman etmeyen kişiler için bir tür azaba dönüşürken,  Müslümanlar için eşsiz birer güzelliktir. İmanlarının derinleşmesi için değerli bir vesile, neşelerinin, coşkularının, birbirlerine olan sevgi ve bağlılıklarının güçlenmesi için  bir fırsattır.

Bu sayımızla beraber Harun Yahya (Adnan Oktar)'nın Evrim Açmazı 1 kitabını hediye veriyoruz.

Saygılarımızla,

www.ilmimercek.org


 
 
Tierisch gut! KOSTENLOSE E-Mail-Animationen - von IncrediMail! Hier Klicken!
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.