14 Aralık 2008

(anadoluhaber) Yeniçağ: IMF, 'geberin'; Milli Ekonomi Modeli, 'yaşatacağım' diyor

Hasan DEMİR
hasandemir54@hotmail.com
Yazı Tarihi: 08/12/2008
IMF, 'geberin'; Milli Ekonomi Modeli, 'yaşatacağım' diyor
İşte IMF'nin "krizden çıkış" için Türkiye'den istedikleri:

* 2009 büyümen sıfır olacak. Bütçe harcamalarında 8 ilâ 10 milyar dolar kısıntıya gideceksin.
* Gıda, ilâç, tekstil ürünlerinde KDV'yi yüzde 18'e çıkartacaksın.
* Maaşlarında artışa sebep olacak personel reformundan vazgeçeceksin.
* Sağlık harcamalarında kesintiye gideceksin.

Bütün bunları yaptığında ben de IMF olarak ey Türkiye sana 19 ilâ 25 milyar dolar "faizli borç" vereceğim.. IMF'nin son 50 yıl içerisinde 19'uncu kez dayattığı ve hükümetin, "Krizden kurtulacağım" diye kabul ettiği bu şartlar kelimenin tam anlamıyla  "Türkiye'nin batırılması" ve "Türk halkının sefalete mahkûm edilmesi"dir.

Niçin böyle söylüyoruz?

Çünkü IMF Türk halkının eli para, kursağı yiyecek, hastası ilâç bulamasın istiyor. IMF şu günlerde gemi korsanlığı ile şöhret bulan Somali'de de benzer bir program uygulamıştı. Somali kendine yeterli bir ülkeydi. IMF girdi, Amerikan müdahalesi bekler hale geldi.

IMF vasıtasıyla ABD Somali'ye girecek.. Afrika petrollerine el koyacak. IMF Raunda'da, Brezilya'da, Peru, Bolivya ve Rusya'da yıkımlara sebep oldu. Ve IMF Yugoslavya'da kanın gövdeyi götürmesi sonuçlarını doğurdu.

IMF nereye girdiyse önce o ülkenin yer altı ve yerüstü servetleri yabancıların eline geçti, halk fakirleşti ve bir müddet sonra  oraya Batılı güçlerin askerleri ayak bastı. Nitekim 2004 yılı Nobel Ekonomi Ödülünü alan ABD'li profesör Edwvard Prscott, "IMF ve Dünya Bankası dünya ekonomisine faydadan çok zarar veriyor" diyor ve ekliyor:"IMF ve Dünya Bankası hükümetlerin dış politikalarını uygulamalarını sağlayan araçlar olarak faaliyet gösteriyor. Bu kurumların kriz halindeki ülkelere borç para vermesi, bir kokain bağımlısına uyuşturucu vermesinden farksızdır!"

Gerçek bu olduğu için Sayın Haydar Baş,  "IMF güdümündeki bir politika ile krizden çıkış imkânsızdır" diye bas bas bağırıyor ve bunun sebeplerini bir bir açıklıyor amma kulak veren hani?

Mutabakata varıldığında IMF Türkiye'ye 25 milyar dolar borç verdi, diyelim. Türkiye bu parayı ne yapacak?

IMF'nin direktifleri doğrultusunda fabrika sahiplerine verilecek. Yani çarçur edilecek ve Türkiye 25 milyar dolar borçlandığı ile kalacak.

Fabrika sahibine vermek parayı çarçur etmek midir? Evet, öyledir. Diyelim ki stoklarında 150 bin ürün bulunan bir fabrika sahibine sen 10 milyar dolar verdin.
 
O kişi parası olmayan Türk halkına bu ürünleri nasıl satacak? Avrupa'ya satması da mümkün değil. AB'nin en büyük gelir kaynağı Amerika'ya yaptığı ihracat. Amerika da ekonomik krizde. AB başta Türkiye olmak üzere bütün ülkelerden yaptığı ithalatta kısıntıya gidiyor.

Nitekim Türkiye'nin kasım ayı ihracatı tam yüzde 23 oranında düşmüş durumda.
Oysa Prof. Dr. Haydar Baş, para tepelerde çarçur edilmesin, tabana yayılsın. Herkese 500'er lira vatandaşlık maaşı bağlansın, diyor.

O zaman ne olur? Cebinde parası olan halk bir talep patlaması oluşturur, fabrikaların, imalathanelerin çarkları dönmeye başlar. Devlet de ekonomideki bu canlılıktan tahmin edilenin üzerinde vergi toplar ve bu vergilerle ülkenin âtıl kaynaklarını harekete geçirir.

Sayın Baş böyle söylüyor ve matematik olarak da verilen her 500 YTL vatandaşlık maaşının ve diğer sosyal yardımların bir yılda devlete dört-beş katı vergi olarak nasıl geri döneceğini bütün dünyaya ispatlamış bulunuyor. Bu sese niye kulak verilmiyor?

http://www.yenicaggazetesi.com.tr/a_haberdetay.php?hityaz=6269
www.milliekonomimodeli.com

EKONOMIK KRIZE COZUM : Tuketim endeksli (tuketimi tesvik eden) model

Milli Ekonomi Modeli nedir?

Milli Ekonomi Modeli, insanin sinirli ihtiyaclarinin sinirsiz kaynaklardan karsilanmasi ilmi; ve yine ulkelerin gerektiginde her turlu mal ve hizmeti uretebilme gucune sahip olmasinin yani sira ic ve dis harcamalarini borclanmadan temin edebilmesinin formuludur. Bu yonuyle Milli Ekonomi Modeli, ulkelerin ve milletlerin kalkinmasinin ve ekonomik bagimsizliginin tek yoludur.
 
Sayin kullanici Turkce karakter sorunu icin Gorunumden Dil kodlamasi bolumunden UTF-8' i seciniz
 


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.