15 Aralık 2008

[Komplo Teorileri] ... Yeni bir terör dalgası mı yoksa...

Anasayfaya Dön //

Karakter boyutu : 12 Punto14 Punto16 Punto18 Punto

Yeni bir terör dalgası mı yoksa...

Hindistan'da meydana gelen terör saldırısı ile ilgili gelişmeleri Dış Politika Yazarımız Bünyamin Bozkurt yazdı...

15 Aralık 2008 / 10:05

Mumbai terör saldırısının hem Yeni Delhi hem de İslamabad üzerinde oluşturduğu karabulutların gün ve gün arttığı görülmektedir. Terör saldırısının oluşturduğu kara bulutların artmasında her iki ülkedeki radikal kanatın dillendirdiği savaş çığırtkanlığının önemli bir payı olduğu da aşikâr. Bu savaşın Hindistan Yarımadası için bir yıkımı da beraberinde getireceği de diğer bir gerçek.

Saldırı sonrası yaşanan gelişmelere bakıldığında ise yaşanan durumun iki ülke arasındaki ayrışmanın derinleştiğini göstermektedir. Zira Radikal Hindular güvenlik güçlerinin yürüttükleri soruşturmaların sonuçlarını dahi beklemeden bu saldırının Pakistan tarafından organize edildiğini ilan etmiş ve bir an önce hesabın görülmesini talep etmiştirler. Hindistan"daki radikal unsurların içişleri bakanını istifaya zorlamaları, ülkenin değişik bölgelerinde Müslümanlara yönelik operasyonların yapılması, İslamabad büyükelçisinin Yeni Delhi"ye geri çağırılması, Mumbai saldırısıyla dolaylı bağlantısı olduğu ilan olunan bazı Pakistanlı İslami Cemaat Liderlerinin kendilerine teslim edilmesine yönelik taleplerin olması iki ülke arasındaki ilişkilerin yakın bir zamanda normale dönmesini imkânsız kılmaktadır.

 


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu gruba posta göndermek için , mail atın :
E-KomploTeorileri@googlegroups.com

Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese 'LiSTEDEN CIKIS' veya
'REMOVE' konulu e-posta gönderin:

E-KomploTeorileri@googlegroups.com

Daha fazla seçenek için,
http://www.groups.google.com.tr/group/E-KomploTeorileri
web adresinden bu grubu ziyaret ediniz...
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.