18 Aralık 2008

[Saadet! Şimdi] ... Faturayı millet ödüyor

  Faturayı millet ödüyor 18.12.2008 
Kurtulmuş, hükümetin küresel krizi algılamada büyük hatalar yaptığını ve faturasını da geniş halk kesimlerinin ödediğini söyledi.
Saadet Partisi Genel başkanı Numan Kurtulmuş son yapılan kongrede taban bazında büyük bir umut doğduğunu vurgulayarak; "Türkiye'de siyasetin alternatifsiz olduğu yöndeki görüşlere ben katılmıyorum. Biz yeni politikalar ve çözüm üretmek için varız. Şu anda yaşanan Global kriz her şeyden önce bir uygarlık ve medeniyet krizidir.70'lerin başından beri Batı dünyasının dayattığı düşünce sistemi ve Paradigmanın iflas ettiği bir dönemden geçiyoruz. Bu yüzden farklı bir dünya görüşünü ortaya koyacak bir anlayışa ihtiyacımız var."şeklinde konuştu.

Hükümetin küresel krizi algılamada büyük hatalar yaptığını ve faturasını da geniş halk kesimlerinin şimdiden ödemeye başladığına işaret eden Kurtulmuş; "Hükümetin söylemleri temenniden öteye gidememektedir.2000'lerin başında ülkemiz uygulanan politikalarla küresel sisteme entegre edilmiştir. Biz bu sistemle ülkemizin krizlerden girip krizlere çıkacağını 7-8 yıl önce ifade etmiştik. Krizin nedeni hükümetin uyguladığı ekonomik politikalardır. Bu yüzden biz krizden çıkış ile ilgili olarak hazırladığımız programı 4 ana başlık halinde tasarladık. Türkiye Krizin etkilerini azaltmak için üretim maliyetini düşürecek her türlü tedbiri almalı, İstihdam artışı sağlamalı, aşırı dalgalanmalara karşı önlem alınmalı ve Türk finans sistemini güçlendirici önlemler almalıdır."dedi.

IMF ile yeniden masaya oturan AKP hükümetinin 20 milyar dolar için türlü ödünleri vermeye hazırlandığını da sözlerine ekleyen Kurtulmuş; "Dünya'da ki birçok ülke bir araya gelerek itibarı kalmamış IMF ve Dünya bankasının yerine oluşturulacak yeni modelin açılımları ile uğraşırken bizim hükümet uyguladığı politikalarla hiçbir ülkeyi olumlu bir çizgiye getirememiş olan IMF ile antlaşmaya çalışıyor. Hükümet kendi ülkesinin gücü varken kurtuluşu hala dışarıda aramaktan vazgeçmiyor" şeklinde konuştu.

Türk siyasetinin değişmez kuralının "Krizle gelen hükümetin krizle gitmesi "olarak özetlenebileceğinin altını çizen Kurtulmuş; "Hükümet Batı'da CHP, Doğuda da DTP ile çatışarak gerilim siyaseti üzerinden politika yapıyor."dedi.

CHP'nin Açılımı Bir Fırsat
CHP'nin çarşaf konusunda yaptığı açılımı ile 27 Nisan Muhtırası ile 22 Temmuz seçimlerinin gerekçelerini ortadan kaldırdığını da sözlerine ekleyen Kurtulmuş; "Her şeye karşın CHP'nin bu açılımını destekliyoruz. Biz Saadet partisi olarak toplumun kamplara ayrılarak kutuplara bölünmesinin ülkenin zararına olduğunu düşünüyoruz. Bu yüzden partimiz uygulayacağı yeni seçim stratejisi ile Türk demokrasisinde yeni bir çekim merkezi olacaktır.29 Mart seçimleri Füzenin rampadan fırlatıldığı an olacaktır" şeklinde konuştu.

http://www.saadet.org.tr/haber.asp?haber=2097


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu mesajı şu gruba üye olduğunuz için aldınız: Google Grupları "Saadet!
Şimdi" grubu.

Bu gruba posta göndermek için , mail atın :
saadet_simdi@googlegroups.com

Daha fazla seçenek için,
http://groups.google.com.tr/group/saadet_simdi?hl=tr adresinde bu grubu
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.