18 Aralık 2008

YAKILAN CAMİİLER 11 OLDU! YETKİLİLER HALA SUSUYOR !

İstanbul Anadolu yakasında bayram günü başlayan cami yangınlarının sayısı 11'e yükseldi. Dün Kadıköy ve Pendik'te 2 camide daha yangın çıkartıldı..

Üsküdar Acıbadem’deki Ahmet Süt Camii ile Pendik Dolayoba Camii’nde çıkan yangınlar büyümeden söndürüldü. Yangınlardan birinin kundaklama sonucu çıktığı anlaşılırken, diğerinin nedeni araştırılıyor.Yetkililer ise suskunluğunu sürdürüyor ...

Yine imam odası


Acıbadem Ahmet Süt Sitesi Gömeç Sokak’taki Ahmet Süt Camii’nde dün saat 15.30 sıralarında yangın çıktı. Yangını farkeden çevredeki çocuklar, itfaiyeye haber verdi. Diğer yangınlar gibi yine imam odasında başlayan yangına, ilk müdahaleyi çevre sakinleri yaptı.
Kısa sürede gelen Kadıköy ve Üsküdar itfaiye ekipleri yangını büyümeden söndürdü. Olay yerine gelen polis, vatandaşların cami çevresinde şüpheli iki kişi gördüklerini söylemesi üzerine araştırma başlattı.

Cemaat söndürdü


İkinci yangın ise Pendik, Dolayoba Camii’nde çıktı. Saat 17.30 sıralarında ayakkabıların konulduğu bölüme gelen iki saldırgan, yerde serili halıları yanıcı madde döktükten sonra ateşe verip kaçtı. Yangın, cemaat tarafından söndürüldü.

Yangın çıkan camilerin bulunduğu bölgelerdeki güvenlik kameralarının kayıtlarından zanlıları belirlemeye çalışan polis, yeni yangınları önlemek için de cami çevrelerinde kontrollerini sıkılaştırdı.

Bir görgü tanığı da mahallede oyun oynayan çocukların yangın sonrası bir kişinin kaçarak uzaklaştığını söylediğini belirtti. Vatandaşların verdiği eşkal doğrultusunda telsizden anons yapan polis, büyük çapta maddi hasarın meydana geldiği cami yangınının çıkış nedeniyle ilgili olarak geniş çaplı araştırma başlattı.

Kadıköy'deki Ahmet Süt Camii ile Pendik Dolayoba Süleymaniye Camii'nde çıkan yangınla birlikte İstanbul Anadolu yakasında yangın çıkan cami sayısı 1 haftada 11'e ulaşmış oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.