T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) AHMET İDİZ...SEVGİLİ AZMİ BEY'İN GÜZEL YAZISINA İSTİNADEN YORUMUM OKUYUN DEĞERLİ DOSTLAR

Sevgili Azmi Bey;
 çok güzel konuya değindin ve yazılarımıza renk kattın.Modern insan kimdir dersen?
Yerinde müdahele edebilecek yapıya sahip,kötülüğe dur diyebilecek,eleştiri yaptığı kadar eleştirenede müsade edebilecek,hayata modern bakabilecek kişiler ,bana göre modern insandır..Bir kimse kendini sahipleniyorsa insandır.Eşi ve çocuğuna örnek olabiliyorsa,ailedir.Çevresine ve Ülkesine seyirci ve boşverci olmuyorsa o zaman Halk oluyor.Demekki burada olay ilk bizlerden başlıyor.Benim memurum işini bilir dendiğinde herkez rüşvet vermek yerine napıyorsun kardeşim? deseydi,durum daha farklı olurdu.Bizler bir olay olduğunda tam tersini yapan milletiz.Zam gelse sesi çıkmayan,hatta daha fazla alan ve kullanan milletiz.Toplumca hareket etmeyi bilmiyorsak,başımıza geleni çok görmeyeceğiz.Benim karnım doyuyor,işim var nasıl olsa diyip başkalarını düşünmezsek kaybeden hep biz oluruz.Eğer sen kapına gelen 1 torba kömüre hayır kardeşim diyebiliyorsan ne mutlu sana.Halbuki o kömür seni 1 gün ısıtıp 364 gün soğutacak.Yardım, gerçekten yardıma muhtaç olanlara aylık olarak yapılandır.Yoksa sembolik olarak yapılan değildir.Televizyonlarda reklam amaçlı hayır yapmak hiç değildir.Hala benim milletim sadece oy zamanı anıldığını anlamıyorsa ne denilirki? başka.....
En basit örneği yol işine bir bakalım.senelerdir bir şey döşense yollar 50 kere kazılır ve kapanır.Gelişmiş Ülkelerde ise daha önceden planlanmış büyük yeraltı kanalları vardır.Boz yap olmaz.Düne kadar Dünya'yı dize getiren biz Osmanlı torunları daha geriye düştük.Hazırcılık ve tembelcilik içimize işlemiş.robot insan olmuşuz.
Bugün dokunulmazlık konusunu nasıl tartışabilirizki?
Geçmişte Koalisyon zamanını hala unutamıyom.Birbirlerine azılı düşman 3 parti günah çıkardı.Ve tek başına başa gelemeyince birbirlerinin iğrenç dosyalarını canlı yayında akladılar.Dünyada görülmemiş bir olayı Türk Halkı olarak sadece izledik.
Eğer adalet gerçekten uygulanacaksa bu oğlunda olsa hesabını vermeli demektir.
Bir şey daha...
Ben hiç görmedim.Bakan başbakan oğlunu güneydoğuda ne tesadüf değilmi?
Herhalde şöyle bir şey geçiyordur;
Aman oğluum sen orda karda kışta naapcan? bey hemen şuna bir kıyak evimize en yakın ve sıcak neresiyse oraya torpil veya buna benzer şeyler.Seninki çocuksa diğerleri ne çocuğu?
Hele güneydoğuda hiç.o acı şehit haberlerinde şehit düşen mehmetçiğin ailelerine dikkatli bakın.Başka bir şey demiyorum.Bizler adaleti yasaları elimizde oynatan vekillere sahip oldukça Avrupadan ADALET BEKLEYEMEYİZ......
HELEKİ MÜSLÜMAN DÜŞMANIYSA.......
 
Saygılar tüm dostlarıma....
Ahmet İdiz.....
 


 
15.01.2009 tarihinde azmi berberoglu <azmiberberoglu@yahoo.de> yazmış:
Sayin IDIZ,
Siyaset özellikle gelismis bati ülkelerinde, standartlari cok yüksek ve ahlaki olarak yapilmakta, dolayisiyla sorunlari cözebilmektedir.
Türkiye gibi azgelismis ülkelerde, neredeyse(istisnalar haric) tüm siyaset ehlinin elleri ve gecmisleri, bir sekilde " kirli ".  Halk mevcut demokrasi denilen oyunda sadece figüran.
Hani su Halk iradesi filan diye yutturmaya kalkistiklari sey ise kocaman bir Palavra. Tüm belirleyici irade, birkac siyasi liderin ellerinde. Onlarin iki dudagi arasindan dökülen hersey,Türkiyede  Kutsanmis irade olarak algilanmakta ve hersey buna göre sekillenmektedir.
Birkac siyasi lider halihazirda, Erdogan, Baykal, Bahceli 'dir. Bu kisilerin diktatör olduklarini söylemek insafsizlik olmaz sanirim. Birakin Liderlere karsi cikmayi, elestiremezsiniz, yaparsaniz, derhal kapidisari ederler sizi. Dogrulari asla seslendiremezsiniz.. Düsünün Deniz Feneri soygunu yapiliyor, koskoca partiden cit cikmiyor, hepsimi suc ortagi, hepsimi namussuz bunlarin.? Tabiiki hayir. Yapilanlarin haksizlik, ückagitclik, Allah ile aldatma vs. oldugunu cogu biliyor, ancak söyleyemiyor, karsi cikamiyorlar. Sadece bu sahtekarliklarin sus payi olarak kendilerine verilecek , avantalari, ihaleleri bekleyip, alip yiyorlar.(ama ayni soygunu rakipleri yapsa, yaygaradan gecilmez) Muhalifler dahami iyi derseniz, gecmiste onlarida gördük, bunlar kadar olamasalarda, onlarda ayni corbanin kasigi.

Herkes kendine göre bir cözüm yolu bilip söylüyor, buda tipik azgelismis ülke insanlarina özgü bir gelisme. Zira bilgi sahibi olmadan Fikir sahibi olmak yaygin bir moda. Kimse kendini ve dolayisiyla haddini bilmiyor, bilemiyor.

Simdi bunlari yazdigim icin cogu kisi kizacaktir, yazilanlarin gercek olduklarini bile bile yapacaklardir bunu. Herkesin keyfi bilir tabiiki. Unutulmamasi gereken en önemli gercek, kendi elleri kirli olan insanlarin (hangi parti-kurum ve inanc sahibi olurlarsa olsunlar) temizlik yapabilmeleri mümkün degildir.

Türkiyeyi ayaga kaldiracak, sistemi oturtacak seylerin basinda, Siyasetin demokratiklestirilmesi, Dokunulmazliklarin Kaldirilmasi ve herkesin neyi, nasil elde ettiginin hesabini verecegi bir,  nereden buldun yasasi gelmektedir.  Dünyada yasanan tüm kötülükler tümüyle insanlarin cikar hesaplarindan kaynaklanmaktadir. Bundan korunmanin yolu'da, herkesin Dokunulabilir kilinmasi, elde ettigi her kurusun, yaptigi her icraatin hesabini verebilir olmasidir.
Dokunulmazlik denince herkes , salt siyasetcileri anliyor, oysa Türkiyede Rüsvetci bir memura bile, eger sucüstü hali yoksa, yörenin en yetkili ita amirinin olurunu almadan dokunamazsiniz.

Sonuc olarak, sineklerle ugrasmayip, batakliklarin kurutulmasi bir zarurettir. Toplum olarak uyanirda bir araya gelirsek (ki zor görünüyor) belki bir sansimiz var.

Kalin saglicakla,
--- ahmet idiz <ahmetrobin@gmail.com> schrieb am Do, 15.1.2009:
Von: ahmet idiz <ahmetrobin@gmail.com>
Betreff: (anadoluhaber) AHMET İDİZ...TÜRK OLMAK ,BİRLİK OLMAK ,TEK YÜREK OLMAK ,YORUMUMU OKUYUN İZLEYİN.......
An:
Datum: Donnerstag, 15. Januar 2009, 12:32

Değerli dostlar ;
Benim dinimin bekçisi Akp değil, Atatürk'ünde Chp değil.
Biraz halkçı düşünürseniz ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız.
Son olarak yerel seçimlere yaklaşırken ,hepsinin gerçek yüzünü ve bir oy için neler yaptıklarını gördük.
Kesinlikle bana göre Vatan için ;Millet için,Ulus için bir şeyler yapan varsa ispatlasın.Başbakan demek.çocuk oyuncağı demek değildir.Geçmişte karşı çıktığı olaya bugün sahip çıkmakta değildir.Siyaset palavradır.Sadece menfaat içerir.Şahsini ve çevresindekilerini beslemekten başka işe yaramaz.Aksini iddia eden ispatlasın.En son doğalgaza %80 zam geldi.Maaşımızı alıp götürüyor.Halkımın tepkisizliğinede bir alkış diyorum.
HEMDE KOCAMAN ALKIŞ AAAH AZİZ NESİN AAAHHH..
 
AHMET İDİZ.......
 
 
BU VİDEOYU DEFALARCA İZLEDİM ÇOK GÜZEL SİZLERLE PAYLAŞTIM...
 
http://izlemex.blogspot.com/2009/01/dikkat-krlmaz-2008-ksa-film-her-trk.html

--
Milliyet blogtaki yazdığım yazıları  bu linkten görebilirsiniz

http://blog.milliyet.com.tr/ahmetrobin

Beni uzaklarda arama
Dostların buluştuğu yerdeyim

Ahmet İdiz..





--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.