29 Ocak 2009

(anadoluhaber) AKTÜEL: Filistin böyle yok oluyor

AKTÜEL: Filistin böyle yok oluyor
HABER

Filistin böyle yok oluyor
İsrail'in Yahudi yerleşim birimleri kurarak Filistin topraklarını azar azar nasıl işgal ettiği ve genişlemenin 2008'de en yüksek seviyeye çıktığı İsrail merkezli örgütün raporunda ortaya çıktı.

İsrail merkezli barış örgütü Peace Now, Batı Şeria'daki yerleşim yerlerinin 2008 yılında önceki dönemlere göre daha hızlı çoğaldığını bildirdi. Örgüt, "2008 yılında Batı Şeria'daki Yerleşim Çalışmaları" adıyla hazırladığı raporunda 2008 yılında Batı Şeria'da bin 518 yeni yerleşim biriminin inşa edildiğini kaydetti. Raporda 2007 yılında inşa edilen yerleşim birimi sayısının 800 olduğu ve 2008'deki artışın yüzde 60 oranında gerçekleştiğine dikkat çekildi. Rapora göre 2008'de Batı Şeria'da bin 518 yeni yerleşim birimi inşa edildi. Bu yerleşim birimlerinden 261'i, yerleşim yerlerinin uç noktalarında veya kenar kesimlerinde inşa edildi. Yeni yerleşim birimlerinin yüzde 61'i (927 yerleşim birimi) Batı Şeria'daki güvenlik duvarının batı kısmı boyunca, yüzde 39'u ise (591 yerleşim birimi) doğu kısmı boyunca inşa edildi. Rapora göre kenar mahallelerdekilerin hariç tutulduğu yeni yerleşim biriminin sayısı ise bin 217. Bu rakamın 748'ini kalıcı yerleşim birimi, 509'unu ise karavanlar oluşturuyor. Bu rakamlar 2007'de sırasıyla 442 kalıcı yerleşim birimi, 368 karavan şeklindeydi.

Gönderen: tufan Tarih: 29.01.2009 )
(Devamı...
  www.aktuel-dergi.org

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.