22 Ocak 2009

(anadoluhaber) Babamın intiharı şüpheli

Babamın intiharı şüpheli

 

JİTEM'ci emekli Albay Abdülkerim Kırca'nın şüpheli intiharı, akıllara 3 Şubat 1994 yılında intihar eden Tunceli Jandarma Komutanı Albay Kazım Çillioğlu'nu getirdi. Çillioğlu'nun oğlu Tayfun Çillioğlu, Vakit'e şok açıklamalarda bulunarak, "Babamın ölümünün intihar olduğuna inanmıyoruz. Babam birilerinin çıkarlarına ters düştüğü için öldürüldü" iddiasında bulundu.

 

ASLAN DEĞİRMENCİ'nin haberi

 

İsmi Güneydoğu'da işlenen faili meçhul cinayetlerle gündeme gelen JİTEM Diyarbakır eski Bölge Komutanı Albay Abdülkerim Kırca'nın, Ankara Güvercinlik Askeri Lojmanları'ndaki şüpheli intiharı, akıllara 3 Şubat 1994 yılında Tunceli Jandarma Komutanı Albay Kazım Çillioğlu'nun intiharını getirdi.

ÇELİŞKİLER VE DERİN ŞÜPHELER

O gün makamında ölü bulunduğu açıklanan Çillioğlu'nun, ölüm raporunda evinde intihar ettiği belirtilmişti. Ölümünden sonra sadece dış otopsi yapılarak 'intihar etti' raporu verilen ve dosyası kapatılan Çillioğlu'nun şüpheli ölümü hakkında 8. Kolordu Komutanlığı Askerî Savcılığı da kovuşturmaya gerek olmadığı yönünde karar vermişti. Öldüğünde ise, Albay Çillioğlu'nun yanında, "Bu, Türklüğün var olma mücadelesidir. Bir an önce geniş kapsamlı düşünmeliyiz" yazılı bir not bulunması, akıllara etnik yapılara gizlenerek örgütlendiği tespit edilen Ergenekon'u getiriyor.

"BU CİNAYETLERİN ARKASINDA DA ERGENEKON MU VAR?"

Ergenekon iddianamesinde yer alan çok sayıda eylem, "Etnik ayrımcılığa teşvik" olarak yer almıştı. ETÖ üyelerinin etnik ayrımcılığı körükleyerek, kaos meydana getirmeye yönelik fiili çalışmalarda bulunduğu iddianamede belirtilirken, Çillioğlu'nun yanında bulunan notta Türklük vurgusu yapılması, "Bu cinayetlerin arkasında da Ergenekon mu var?" sorusunu gündeme getirdi.

İKİ SUİKASTTAN KIL PAYI KURTULDU

Ölümünden sonra sadece dış otopsi yapılarak 'intihar etti' raporu verilen ve dosyası kapatılan Çillioğlu da, Kırca gibi JİTEM'in kurucuları arasında gösteriliyor. Merhum Eşref Bitlis'in düşen uçağında olması gerekirken son anda binmeyerek ölümden kurtulan Kırca, aynı yıl Tunceli Jandarma Genel Komutanlığı'na ait helikopterde olması gerekirken, son anda başka bir açıklanmayan görevinden dolayı helikoptere binmeyerek yine hayatta kalmayı başarmıştı. Çünkü o helikopter de düşmüş ve biri Kırca'nın mesai arkadaşı olmak üzere toplam 3 subay şehit olmuştu.

Çillioğlu'nun oğlu Tayfun'un Vakit'e anlattıkları ise dehşet verecek cinsten...

"KENDİ İÇLERİNDE BÖLÜNME VARDI"

Olayın intihar olduğuna asla inanmadığını belirten Tayfun Çillioğlu, "Biz aile olarak intihar olmadığına inanıyoruz. Kendisi hayat dolu bir insandı ve ordunun yetiştirebileceği önemli isimlerden biriydi. Çantalar dolusu 'takdir belgesi' var. Aklımıza gelen, birilerinin çıkarlarına ters düşerek öldürüldüğü yönünde... Kendi içlerinde Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis'in şehit edilmesinin ardından bölünme olduğunu da duyduk. Bu bölünme, bir konuda anlaşmazlık meydana getirmiş olabilir. İçeride ve dışarıdaki durumdan rahatsız olduğu kesindir. Acaba babam içeriye sızan bazı hainleri gördü, onların işlerine canlı şahitlik etti ve bu yüzden onları deşifre etmesi mi engellendi? Babamı birileri etkisiz hale mi getirdi?" diye sordu.

"BABAM ENGELLENİYORDU"

Babasının terör örgütü PKK'ya karşı etkin mücadele veren biri olduğunu vurgulayan Çillioğlu, operasyonlarda zaman zaman babasının arkadaşları ile fikir ayrılıkları yaşadığını söyledi. Çillioğlu, "Operasyonlarda babamın yapmak istediği hamlelerin içeriden birileri tarafından engellendiği ve zaman zaman farklı düşüncelerden dolayı aralarında tartıştıklarını biliyoruz. Babam koltuğunda oturmadı, hep çalıştı. Mesai kavramı hiç olmadı ve terörle mücadele kapsamında en üst seviyede görev aldı. Onunla birlikte görev yapan arkadaşları onun ruh ve manevi özelliklerini çok iyi biliyorlar. Onlar da anılarını anlatmalı" diye konuştu.

ŞOK İFŞAAT

Şüpheli intihardaki en önemli ayrıntıyı ise Çillioğlu, şu sözleri ile anlattı: "Olayı aydınlatacağına inandığım ve sır olarak kalan en önemli durum; sanki babamın orada 'ölü' olarak bulunabileceği hissiyle hareket edilmesidir. Babama arkadaşları gün içerisinde ulaşamadıklarını, yetkili mercilere iletince, Bölge Komutanlığı tarafından bir heyet oluşturulmuş. Heyet, babamın evine gelince direkt kapıyı kırarak içeri girmiş. Heyette ise otopsi raporu verecek yetkililerin bile olması 'sanki özel bir hazırlık yapıldığı' görüntüsü veriyor. Sanki babamın ölümü bekleniyordu. Muhtemel bir sonuca varılmış ve heyet ona göre yönlendirilmiş. Bunun bir dayanağı olmasa, ölü bulma ihtimaline karşı hazırlık yapılarak gidilir mi? Bu konu hakkında o dönem yetkililerle konuşmalarımız oldu, ancak sonuç alamadık."

"BABAM DA ÇOK SEVDİĞİ EŞREF PAŞASIYLA ŞEHİT OLACAKTI"

Merhum Eşref Bitlis Paşa ile babasının ilişkisinin en üst seviyede olduğunu belirten Çillioğlu, "Eşref Paşa, bölgede yaşanan olayları istişare etmek üzere babamı Ankara'ya davet etmişti. Babam gitmiş ve görüşmenin ardından, Eşref Paşa, babama kalmasını, beraber Diyarbakır'a aynı uçakla geçmeyi teklif etmiş. Babam, çok sevdiği ve saydığı Paşasına, 'İznim yetersiz komutanım. Benim dönmem gerek' diyerek ayrı bir uçakla Diyarbakır'a döner. Eşref Bitlis Paşa'yı Diyarbakır'a götürecek uçak düşerken, o uçakta olması beklenen babam ise işi gereği binmemişti. Ve çok sevdiği Paşası o uçağın düşmesi sonucunda şehit olmuştu. Babamın Tunceli ve Diyarbakır'da görev yaptığı yerlerde yaşadığı çok sayıda sıkıntı var. Bu sıkıntılar içeriden ve dışarıdandı" diye konuştu.

 

VAKİT- ASLAN DEĞİRMENCİ

 

 


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.