11 Ocak 2009

(anadoluhaber) Beyin Fırtınası (2)

Beyin Fırtınası (2)

Nedense bizlere ezberletilmiş olan halkımız cahildir. Bizden adam olmaz gibi telkinlere inanmakla kalmamış hepimiz cahil kaldığımız ve kasıtlı olarak da cahil bırakıldığımız halde bazılarımız kendilerinden daha cahil gördüklerine bakıp kendilerini akil sandılar.

Ama zannettikleri de, kandıkları da, bizler de hepimiz telkin yolu ile yapılan bir hipnozun etkisi altında kusuru halka atıp kendimizi tenzih ederek aldandık. Çocuklarımızı okula gönderdik ama sadece işe yaramaz şeylere ağırlık verip gerçekte okutamadık. Sadece Atatürk'ün geçen asrın başındaki dünyada yaptıklarını anlatarak 20. Asrı ıskalayıp 21. asra girdiğimiz halde artık hiçbir işimize yaramayacak aynı masalları internet ve uydular çağın dada sayıkladık. Yabancı dil öğretmenin yeterli olduğunu sandık. Ne kimseye öğretebildik ne vazgeçip meslek öğretmeyede uğraşmayıp yılları boş kuruntularla harcadık.

Bir sürü beş paralık değer üretmesi imkânı olmayan mesleksiz, düşüncesiz, sadece mensubu olduğu spor kulübü ile giydiği kot ve adidas ayakkabısı ile övünen nesiller yarattık.

Kimseye onur duyacağı gerçek bir kimlik ve kariyer veremezken, kendi başarısı ile temayüz edenlerinde ellerini bağladık.

Doğası gereği kimlik edinmeye çalışan mesleksiz ve işsiz, ülke için sadece kimden emir aldığını sorgulamaktan bile yoksun olarak itaat ederek vatanı kurtaracağını zannederken vatanı da milleti de batıran yabancı istihbaratların kolayca yönlendirebileceği zavallı ve cahil ilkokul ve lise mezunları ürettik.

Elli, altmış sene önceden bildiğim bir şey vardı. Karadeniz bölgesinde vatandaş bir mengene bir eğe ile silahlar imal edip kaçak olarak satıyordu. Onları yakalayıp hapse attık analarını ağlattık. Ama bu kabiliyetli kişilere bu işi devlet için yapıp geliştirmelerini isteseydik şimdiye kadar uzaya çıkardık. Maden aramayı petrol çıkarmayı aramaları halka serbest bırakmadık. Devlet olarak da çıkarmadık. Yabancılar 50 – 100 seneliğine arasın diye arazilerimizi kiraladık. Bunların hiç önemi yoktu ki Atatürk edebiyatı nemize yetmiyordu. Bundan da hiç mi hiç utanmadık

Bizim üretemediğimiz işe yara okuryazarları, mahiyetini ve neyin nesidir olduğunu bilmediğim sizlerin neden bu derece öfkelenmek yerine onun rolünü elinden alıp kendiniz yapmak sureti ile ülkenin işe yaramaz çocuklarını bir işe yarar hale getirmeye çalışmayışınızı da anlayamadığım Fethullah Gülen Hocaya neden bu kadar öfkelendiğinizi de anlayamadım.

Din konusu bir realitedir.  İsteyen dinlenir isteyen dinlenmez. Bu herkesin kendi sorunudur. Ama din diye bir olgu insanları etkilemek de dünyadaki en güçlü faktörlerden birisidir. Yok edilmesi de mümkün değildir. Üstelik dinsizlerin dindarlardan daha akıllı oldukları iddialarının da hem aslı yoktur hem de ispatı mümkün değildir.

Dünyadaki tüm ahlaki değerler din kökenlidir.  Dinsizlerin ahlaki değerleri dahi din kökenlidir. Ama onaylayarak ama karşı çıkarak dünyadaki herkes din realitesi ile doğar yaşar ve ölürler.

Bu durumda insanlar üzerinde negatif ya da pozitif bu derece etkili bir alanı yok sayan devlet adamlarından daha öngörüsüz daha cahil ve sözüm huzurdan dışarı devlet adamı kriterlerinden yoksun ve bağnaz kim olabilir.

Çünkü mademki bu bir realitedir. Siz kullanmazsanız başkaları size karşı kullanır. Sizde din karşıtı yetiştireyim derken ortalık din fanatikleri ile din karşıtı anarşistlerin eline kalır. Kendi vatandaşlarını zorla iki kampa böler ve düşmanların kullanımına kendi ellerinizle yönlendirip sonrada onları ihanetle suçlamak ya bizzat hain olmak ya da gerçek anlamda tam bir aptal olmakla ancak izah edilebilir.

Eğer devletin içinde bu durumu meydana getiren hainler ya da zeka özürlüler varsa sorunun çözümünü onlardan kurtulmakta aramalıdır.

Bu durumda karşılığı olmayan ideolojiler ile ne kadar okusa da cehaletten kurtulması mümkün olmayan zavallı mankurtlaştırılmış işe yaramazlar dışında kimseyi toplayamayanların yerine gençlerin hayaline bir ufuk gösteren ve inandıranlara sövüp saymanın ne işe yarayacağını  kim nasıl izah edebilir.

Çünkü karşılığı olan bir talep ve talipler vardır. Ya sen karşılarsın, ya da başkaları karşılarlar. İçeride zorla ideoloji dikte etmek yerine zihinleri ülke yararına dünyadaki çeşitli bilim dallarında inkişaf edecek mutlak gerçeklikler ile tahkim etmiyorsanız. Bunun suçlusu halk değildir. O gençlerde değildir.  Nasıl insan karnı acıkırda dayanamayacağı noktaya gelince nerede bulursa onu yerse, İnsanların vicdanları zihinleri de ekmek su gibi bazı duygularını ve zihni boşluğu doyuracak bilgi kültür inanç ve ilim isterler.  Bu ihtiyacı fani insanların ünlerini anlatarak ideolojiler ile karşılayamazsınız. Siz beslemezseniz başkaları size karşı yönlendirecek şekilde beslerler. Mensubu olduğunuz ideolojiler dahi bu tür beslemelerdir. Çözüm arayanların önce kendilerine biz ne yapıyoruz diye ciddi şekilde sormaları lazımdır.

Zamanında adam gibi düşünüp çalışmayanların bu gün şikâyete hakları yoktur.

Eğer silah dengesi kendiniz aleyhine bozulmuş bir dönemde devlet yönetiyorsanız. Bu silah dengesine karşı insanlara uğrunda gerekirse hiçbir karşılık beklemeden canlı bomba olacağı bir iman vermek zorundasınız.

Hem silahın hem de imanın yoksa üçüncü yol parayı veren düdüğü çalar. Düşmanlarınızdan çok paranız da olmadığına göre sizi, siz farkında bile olmadan yerler. Henüz yemiyorlarsa bu sizin direncinizden değil. Sizi kullananların size bazı işlerinde kullanmak için ihtiyacı olmasındandır.

Ben sadece kendim olarak düşünen bağımsız bir düşünürüm. Tarafsız düşünürüm. Ama şunu da söyleyeyim ki FG'nin yetiştirdiği insan yapısı statükonun yetiştirdiklerinin yanında çok daha bilimsel, becerikli, araştırmacı, dünyaya açık ve kritik etme, araştırma heyecanı taşıyan insanlar olduklarından hiç şüphe duymuyorum. Bu insanları beynelmilel siyaset senyörlerinin eline bırakmayıp bir şekilde devletimiz kendisine bağlayıp ülkeye hizmet etmelerini sağlamalıdır.

Yoksa bazılarının iddia ettikleri gibi onları başkaları kullanıyorsa bu onların değil onları değerlendirmeyi düşünmeyen ve başkalarına doğru iten çapsız devlet erkanımızın beceriksizliğindendir.

Yabancılar, Fen liselerimizde yetişen süper zekalarımızı nice cazip fikirlerle ayartıp çalarken. Yüksek talepleri olmayan bu çocukları bizim kazanamamamız öfkemize değil utancımıza neden olmalıdır.

Bir birimizi yiyerek bir yere varamayız. Bu gün Gazze de olanlar yarın doğu bölgelerimizde yabancı ordular tarafından aynen uygulanırken Kürtler bizi arkadan vurduydu masalları tesellisi ile ideolojik söylevler beceriksizlik ve sorumluluğumuzu ortadan kaldıramayacağı gibi derdimize derman olmayacak yeni bir hipnoz dalgası olacaktır. Bu arada petrolün varilini bize kaça satarlar diye de Eski Kürt vatandaşlarımıza değil Amerikan ve İsrail firmalarının gözüne bakarız.

A.D.Şimşek

 


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.