T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) Darbe Günlükleri

Nokta Dergisi 29 Mart 2007 tarihli sayisinda, eski Deniz Kuvvetleri Komutani Özden Örnek'e ait oldugunu iddia ettigi Darbe Günlükleri'ni yayinladi.

20/01/2009

Günlük'lerde TSK'nin en üst kademesinde örgütlenen 'Sarikiz' ve 'Ayisigi' kod adli darbe girisimleri cok ayrintili bicimde anlatiliyordu.

 Habere göre, Oramiral Örnek'in tuttugu günlüklerde bazi Orgenerallerin 2004′de askeri darbe yapmayi düsünüp, hazirliklarini yaptigi ancak sonradan Genelkurmay Baskani Org. Hilmi Özkök'ün tavir koymasi üzerine vazgectigi yaziyordu.

Polis 13 Nisan 2007 tarihinde  dergiyi basti ve bilgisayarlarina el koydu.

Kimse gikini cikartamadi.

Dergi kapatildi.

Oramiral Örnek günlükleri yalanladi ve kendisine ait olmadigini bildirdi.  Haberi yapan Alper Görmüs icin iftira ve hakaret davasi acti. Görmüs, 6 yil 8 ay hapis istemiyle yargilandi.

Yapilan inceleme sonrasi günlüklerin Oramiral Örnek'e ait oldugu kesinlesti. Alper  Görmüs  Mart 2008′de beraat etti.
Ergenekon tutuklusu emekli Org. Hursit Tolon, Darbe Günlükleri"nin kendisiyle ilgili olan kisimlarini dogruladi. Tolon cikarildigi mahkemede hakim Sedat Sami Hasiloglu tarafindan yöneltilen, günlükleri neden tekzip etmedigi yönündeki soruya "Kamuoyunda darbe günlükleri olarak bilinen günlüklerde benimle ilgili kisimlarda herhangi bir yanlislik görmedigim icin bu konuda tekzip yapma ihtiyaci hissetmedim" seklinde cevap verdi.

Darbe Günlükleri Ergenekon davasina temel olmasi bakimindan cok önemli.
Hemen belirtelim, günlükler Oramiral Örnek'in 1957′de baslayan askeri ögrenciliginden bu yana tuttugu 2000 sayfadan olusuyor.

Asagida yayinlanan bölüm ise Darbe planini iceren 2003 ve 2004 yillarina ait. Yaklasik 20 sayfa.

Günlüklerden bir iki carpici  örnekte verelim.

Hepimiz süpheleniyoruz: Genelkurmay Baskani dinci mi? (bahsedilen Hilmi Özkök'tür, hepimiz ise Kuvvet Komutanlari icin kullanilmis)
(8 Kasim 2003)

25 Ekim 2003: Burada Aytac Yalman, basinda gecen bir olayi Özden Örnek'e anlatiyor: Harp Okullari acilisi icin yapilacak konusmada hepimiz mesajlar vermeye karar vermistik. Genelkurmay Baskani acilistan bir gün önce konusma metinini istedi. Ben size bu metni veremem dedim. Genelkurmay Baskani peki ben kuvvet komutanlarinin metinlerini kontrol edemeyecek miyim dedi. 'Hayir, edemezsiniz diye cevap verdim. Örnek, Yalman'la yaptigi görüsmeden bahsettiken sonra, "Hepimiz artik bu Genelkurmay Baskani'yla islerin yürüyemeyecegine, korkak ve cumhuriyetci gözükmekle birlikte dinci, AKP'li görüsü destekledigine karar verdik" diyor.

İ. Baskan (Genelkurmay İkinci Baskani Orgeneral İlker Basbug) güvenilecek bir general degildi. Kendi yararini ülke yarari üzerinde tutuyordu. Ve bize kesin cevaplar vermiyordu.
(2 Aralik 2003)
Bilhassa Aydin Dogan üzerinde durarak, en büyük medya patronu olmasi nedeni ile aramizi nasil düzeltebilecegimiz konusunu arastirdik.
(18 Aralik 2003)

Taylan Bilgel ile Aydin Dogan icin konustum ve kendisine "Bizim artik medyadan destege ihtiyacimiz var. Hep bize, size güveniyoruz, diyorsunuz ama medya bize gerekli destegi vermiyor. Olaylari hükümete karsi kullanmalari lazim.
(8 Aralik 2003)

Oramiral Örnek, eski TBMM Baskani MHP'li Ömer İzgi'nin de kendilerine "Darbe yapacaksaniz hemen yapin, secimden sonraya kalirsaniz bu is olmaz, karsinizda diger partileri de bulabilirsiniz" dedigini aktariyor.

DARBE GÜNLÜKLERİ (Tam Metin)

http://tepki.milletmeclisi.com/blog/darbe-gunlukleri/

görüslerinizi sayfanin sonundaki yorumlar bölümüne yazabilirsiniz

Günlükler son derece akici bir sekilde kalme alinmis, olaylarin icyüzünü ögrenmeyi seviyorsaniz bir cirpida okuyabilirsiniz.


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.