16 Ocak 2009

(anadoluhaber) ERSÖZ'ÜN ERGENEKON KÜNYESİ KABARIK

ERSÖZ'ÜN ERGENEKON KÜNYESİ KABARIK

 

 

Kıbrıs'a kaçacaktı

 

Ergenekon firarisi Tuğgeneral Levent Ersöz, dün sahte sağlık raporu almak için geldiği hastanede yakalandı. Üzerinden biri sahte 2 nüfus cüzdanı, sahte pasaport ve çok sayıda cep telefonu çıkan Ersöz, ilk ifadesinde tedavisinin ardından önce Mersin'e, oradan da Kıbrıs'a kaçmayı planladığını söyledi. Kaçak Tuğgeneral'in sakal bıraktığı görüldü.

 

Aslan Değirmenci'nin haberi

 

Ergenekon firarisi Tuğgeneral Levent Ersöz, Ankara'da yakalandı. Yakalandığı yer ise GATA'dan emekli olan doktorların çalıştığı 100. Yıl Hastanesi... Tuğgeneral'in hastaneye "Sahte sağlık raporu" almak için gittiği öne sürüldü. Uzmanlar, Ersöz'ün rapor alma çabasının "Ergenekon davasında tutuksuz yargılanabilme" amaçlı olduğunu ileri sürdüler.

ERGENEKONCU PAŞANIN YANINDA MUVAZZAF SUBAY

Bir ihbar üzerine, hastanede doktor kılığına giren Terörle Mücadele ekipleri, Mehmet Orhan Gülcü sahte kimliğiyle Ankara Balgat'ta bulunan Özel 100. Yıl Hastanesi'ne rapor almak için gelen Ersöz'ü gözaltına aldı. Emniyet, Ersöz'ün üzerinde çok sayıda şifreli belge çıktığını bildirdi. Ersöz'ün üzerinden çok sayıda farklı isimlere düzenlenmiş kimlikler çıkarken, kendisine refakat eden kişinin muvazzaf bir astsubay olması ise kafaları karıştırdı. Kırşehir Alay Komutanlığı'nda görevli S.G. isimli muvazzaf astsubay polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Ersöz'e refakat eden kişinin halen orduda görevli olması 'Ersöz, TSK'nın güvencesi altında mı?' değerlendirmelerine yol açtı. Ersöz'ün yeğeni B.K. da hastanede gözaltına alınan bir diğer isim oldu. Hastanede polisin başarılı operasyonuyla gözaltına alınan emekli Tuğgeneral Ersöz'ün tanınmamak için kılık değiştirmesi dikkatlerden kaçmadı. Sakal ve bıyık bırakan Ersöz'ün, gözlük de taktığı görüldü.

 

Ersöz'ün, rahatsızlığı nedeniyle tedavi için geldiği Balgat 100. Yıl Hastanesi'nde, görevlilerin ihbarı üzerine gelen Terörle Mücadele ekiplerine bir süre direndiği, kendisinin "Mehmet Orhan Gülcü" olduğunu belirterek, bu kişi adına düzenlenmiş ve üzerinde kendi resmi bulunan nüfus cüzdanını gösterdiği kaydedildi. Daha sonra parmak izinin alınarak kimliği kendisine ibraz edilen Ersöz'ün, bunun üzerine direnmekten vazgeçtiği ve polislerce gözaltına alındığı belirtildi.

 

Öte yandan; Ersöz'ün kullandığı açıklanan kimliğin sahibi Mehmet Orhan Gülcü, Burdur Emniyet Müdürlüğü'nde ifade verdi. Burdur Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadesinin ardından serbest bırakılan SSK emeklisi Gülcü, "Kimliğim elimde, hiç kaybetmedim. İstanbul Beşiktaş Nüfus Müdürlüğü'nde benim ismime kimlik çıkarılmış. Sözkonusu kişiyi tanımıyorum. Olayla ilgim ve bilgim yok" dedi.

CEVAP BEKLEYEN SORULAR

Eski Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanı Tuğgeneral Ersöz'ün Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınmasına karar verilmiş; ancak 1 Temmuz'daki operasyondan 1 gün önce Rusya'ya kaçtığı belirlenmişti. Rusya'dan 2 ay önce Türkiye'ye geldiği öğrenilen Ersöz'ün, nasıl ve kimin yardımıyla ülkeye giriş yaptığı merak edilen en önemli ayrıntı. Ankara'ya döndükten sonra uzun süre gizlenmeyi başaran Tuğgeneral'in bu sürede nerede kaldığı da ayrıca merak ediliyor.

İLK İFADESİ, "KIBRIS'A KAÇACAKTIM" OLDU

Ersöz, ilk ifadesinde, "Kasım ayında Türkiye'ye geldim. Birçok farklı illerde bulundum. Hastaneye tedavi amaçlı geldim. Önce Ümitköy Tıp Merkezi'ne gittim. Orada tetkiklerim bittikten sonra ameliyat için 100. Yıl Hastanesi'ne geldim. Ameliyat olduktan sonra ilk önce Mersin'e, oradan da Kıbrıs'a geçecektim" diye konuştu. Levent Ersöz, Ankara'da tutuklandıktan sonra, İstanbul'a gönderildi.

SAHTE KİMLİĞİ BİZ VERMEDİK

Ergenekon soruşturmasında aranan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz için hazırlanan sahte kimlikte imzası bulunan Burdur Merkez İlçe Nüfus Müdürü Nutkuya Ardıç, cüzdanın kendileri tarafından verilmediğini savundu. Ardıç, Mehmet Orhan Gülcü ismiyle 12 Mayıs 2008'de verilen nüfus cüzdanındaki imzanın da kendisine ait olmadığını belirtti.

İŞTE HASTANE DOKTORLARI

100. Yıl Hastanesi'nde GATA'dan ayrılmış çok sayıda doktor da görev yapıyor. Ersöz'ün tedavi olacağı üroloji servisine bakan doktor da GATA'da eğitim almış ve bir dönem görev yapmış. Hastanedeki GATA'dan ayrılma doktorlardan bazılarının isimleri şöyle: Prof. Tbp. Tuğgeneral Harun Tatar (Kalp Damar Cerrahisi), Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Remzi Sağlam, üniversite öğrenimini GATA Askeri Tıp Fakültesi'nde tamamlayan Doç. Dr. Bülent Ünay (Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları)

ZONGULDAK LİMANI'NDAN GİRİŞ YAPMIŞ

Ergenekon soruşturması kapsamında aranan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün, bir süre önce Zonguldak Limanı'ndan yurda kaçak giriş yaptığı bildirildi. Alınan bilgiye göre, Türkiye'ye Zonguldak Limanı'ndan 2 hafta önce kaçak giriş yaptığı tespit edilen Ersöz, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından takibe alındı. Ersöz, "Mehmet Orhan Gülcü" sahte kimliğiyle tedavi için Balgat 100. Yıl Hastanesi'ne gitti. Üroloji polikliniğinde önceki gün yapılan tahlilleri sonrasında lazerle prostat ameliyatı yapılması uygun bulunan Ersöz'ün, dün hastaneye yatış işlemleri yapıldı. Ersöz, saat 8.30 sıralarında polis ekiplerince gözaltına alınarak hastaneden götürüldü.

ÇÜRÜK VE SAHTE RAPORCUNUN İLİŞKİSİ

Sahte rapor almak için hastaneye geldiği iddia edilen Ersöz, AK Parti kapatma sürecinde Ergenekon'un avukatlığına soyunan ve şüpheli çürük raporu ile gündeme gelen YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun görüşünü almış ve örgüt tarafından izlenecek yol hakkında strateji belirlemişti. Son günlerde Ergenekon operasyonunun derinleşmesiyle birlikte, yaptığı açıklamalarla Ergenekonculara tam destek verip, güvenlik güçlerini ve davaya bakan yargıçları suçlayan Eminağaoğlu'nun panik sebebi ise son gözaltı ile iyice ortaya çıkmış oldu.

EMİNAĞAOĞLU'NUN PANİĞİ YERSİZ DEĞİL

Ersöz, tutuklu sanık Ergun Poyraz ve YARSAV Başkanı Eminağaoğlu, soruşturma kapsamında İşçi Partisi'nde yapılan aramalarda ele geçirilen ve iddianamenin ek klasörleri arasında yer alan bir CD'de 'Yargı-Nusret SENEM' başlıklı klasörde, 'Yargıtay ile ilgili notlarım' isimli bir belgede yer alıyorlar. Bu dokümanda, "AKP dosyasını Eminağaoğlu'na iletelim, görüşünü alalım. Limandaki yemeğe yetiştirelim. Yemeğe Eminağaoğlu dışında E.Poyraz'la Levent Ersöz Paşa da gelecek" ifadeleri yer alıyor. Dosyadaki notlar bununla sınırlı değil. Yine İşçi Partisi'nde bulunan 4 No'lu CD'de de Eminağaoğlu'nun adı geçiyor. YARSAV Başkanı'nın, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül hakkında rapor hazırladığı belirtiliyor. Belge, 'A.Gül. Eminağaoğlu hazırladı' başlığıyla kaydedilmiş.

HER DARBE PLANINDA İSMİ VAR

Ersöz'ün bir Rus silah firmasına danışmanlık yaptığı ortaya çıkarken, Ergenekon sanığı emekli Orgeneral Şener Eruygur'un Fenerbahçe Orduevi'ndeki ofisinde ele geçirilen "Eldiven" kod adlı darbe planını hazırlayan isimlerden biri olduğu belirtilmişti. Ersöz'ün ismi, emekli Oramiral Özden Örnek'in "Sarıkız" ve "Ayışığı" adlı 'darbe günlükleri'nde de 'darbeyi organize eden kişi' olarak geçiyor. Ersöz ayrıca, Cumhuriyet'i kurtarmak için 100 milyar lira vermesi, Ergenekon'un tutuklu sanığı Ergun Poyraz'a İstihbarat Başkanlığı kasasından nakit para vermesi, Org. Özkök, Vecdi Gönül Abdulkadir Aksu ve Hüseyin Çelik'i fişletmesi ile biliniyor.

ERSÖZ'ÜN ERGENEKON KÜNYESİ KABARIK

1. "Eldiven" kod adlı darbe planını hazırlayan ekibin içinde yer aldı.

2. "Sarıkız" ve "Ayışığı" darbe günlüklerini organize etti.

3. MİT Müsteşarlığı'nın toplantıları hakkında Cumhuriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Balbay'dan gizli bilgiler aldı.

4. Ergenekon üssüne dönen Cumhuriyet gazetesini kurtarma operasyonu için 100 milyar ayarladı.

5. Ergenekon'un tutuklu sanığı Ergun Poyraz'a jandarma kasasından para verdi.

6. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya tarafından AK Parti hakkında açılan kapatma davasıyla ilgili iddianameye delil olarak giren kitapları yazdırdı.

7. Orgeneral Hilmi Özkök ve bakanlardan Vecdi Gönül, Abdulkadir Aksu ve Hüseyin Çelik'i fişledi.

8. İrtica yalanıyla birçok subayı fişledi.

9. Gizli istihbarat belgelerini Doğan Medya Grubu'na sızdırdı.

10. Ergenekon operasyonu başlamamış olsaydı Doğan Medya Grubu ile ortak kitap çalışmalarına imza atacaktı.

 

VAKİT- ASLAN DEĞİRMENCİ


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.