31 Ocak 2009

(anadoluhaber) Fwd: Davos tiyatrosunda roller iyi oynandı




Mahiye Morgül

 

                   Davos'da İran'ı Yalnızlaştırma Operasyonu

 

Dünyanın gündemini değiştiren bir tiyatro oyununu dün akşam (29 Ocak 2009) hep birlikte AKP'nin özel kanalı gibi kullandığı TRT 2'den naklen izledik. Panel şeklinde bir oyundu. Adı;  "Gazze Ortadoğu için model."

Davos'ta oynanan bu oyunda, başrolde Şimon Perez vardı, ama oyun içinde R.T.Erdoğan ondan rol kaptı!

Oyunun kötü bir yöneticisi vardı, ama o da onun rolüydü; dakika tutmayı bilmiyor, konuşmacının omuzuna vurarak sözünü kesiyor, ikinci tur yaptırmıyor, soru sordurmuyor, vb. Perez'in rolü ise Erdoğan'ı kızdırmaktı...

Koca kurt Perez bilmez miydi bu kadar saldırmanın karşı tarafı haklı durumda bırakacağını ve sonra da "özür" dilemenin karşı tarafı tamamen haklı çıkaracağını?

Başbakan Erdoğan, Davos'un kapanış toplantısına kalmayıp o gece o anda İstanbul'a dönmeye karar verdi ve az sonra  TRT 2Atatürk havalimanından canlı yayına geçti.

 Saat 24.00 de Atatürk Havalimanına ilkin ortaokul çocukları (belli ki yurt öğrencileri) ellerinde Filistin ve Türk bayraklarıyla görünmeye başladı. Kalabalık büyüdükçe yaş grubu da büyüdü, bayraklar o anda dağıtılıyordu. Biraz sonra özel basılmış pankartlar görünmeye başladı.

Üç tane söz vardı, bütün pankartlarda aynısı yazıyordu. Sanki daha önce hepsi bir elden hazırlanmış gibi.

"Hoş Geldin DÜNYA LİDERİ" (Büyütülmüş harflerine dikkat ediniz)

"Dünya başbakan görsün"

"Davos Fatihi"

Perez'e veya İsrail'e karşı yazılmış olan bir tane bile pankart yoktu.  Ne ilginçtir, aniden dünyanın başbakanı oluvermişti R.T.Erdoğan.

Başbakan basına açıklama yaptı, Davos'tan ayrılırken Perez ondan özür dilemiş ve "Türkiye'deki yatırımlarımız devam edecek" demiş. Yani, borsalara da mesaj verildi; "Telaş etmeyin, sorun yok!"

Bugün saat 14.00 de metro açılışını yapacağını duyurdu orada. Demek ki Davos'tan önce bunu biliyordu başbakan.  Davos'tan bir gün önce ayrılmış olmasaydı bu açılışa nasıl katılacaktı, çok tuhaf!

Bu olay bana birkaç gün önce yine TRT 2'de konuşan Amerikalı gazetecileri, şöyle bir şey diyorlardı: "İran'ın Hamas'a silah desteği verdiği biliniyor. İran'ın Müslüman ülkeler üzerinde önemli itibarı var. Bu itibarın kaldırılması gerekir. Bize Türkiye gibi her tarafla eşit ilişkisi olan ılımlı Müslüman bir ülke lazım…"

Gecenin 24.00'de, başbakanın Davos'u terk edeceğini önceden biliyorlarmış gibi hazır bekleyen, TRT muhabirleri tüm dünyadan canlı yayına alındı. Mesajlar heyecanlıydı Arapların gururu okşanmıştı.  Türk vatandaşı olmak isteyen doktorlar bile vardı. "Türkiye bizim ikinci vatanımız. Bize böyle lider lazım" diyorlardı.

TRT 2'nin canlı yayın konukları da nasıl olmuşsa gecenin o saatinde telefonla bağlanmamış, stüdyoda hazır bekliyorlardı. İçlerinden Can Baydaroğlu bir önemli analiz yaptı, Davos krizinin(!) sonuçlarını üç cümlede özetledi:

1-"Herkes artık bilecek ki Türkiye'siz barış yok."

2-"Erdoğan iç politikada güven tazeledi."

3-"Arap liderlerin hepsinin önüne geçti. Çavez bile Erdoğan'ı kıskanacak."

Bu analizden sonra gülerek şunu ekledi:

"Perez öyle bir pozisyona getirdi ki, ona müstehak oldu. Bu kriz buraya kadar getirilmeyebilirdi. Toplantıdan önce metinler görülür, kimin ne konuşacağı bilinirdi. Bu hale niçin getirildi? Niyet bu idiyse çok iyi başarıldı. Artık Arap dünyasının bütün liderlikleri sallanmaya başladı."

Bravo Can Baydaroğlu'na. Ama bunu ti'ye alarak söyledi, vurgulamadı. TRT 2'de başka türlü de söyleyemezdi.

Anladım ki hep beraber bir oyun izlettirildik.

Eğer bu bir oyun olmasaydı, başbakan Erdoğan'ın bu kadar esip gürleyebilmesi için Türk Silahlı Kuvvetlerini arkasına almış olması gerekirdi. Hem Türk Ordusunu çetecilikle suçlayacaksın, Ergenekon operasyonlarının savcısı olacaksın,  Türk ordusunu gözden düşürme operasyonları yapacaksın, hem de İsrail'e kafa tutacaksın!

Bu kovboy kurnazlığını ben yutmadım.  Eğer bu bir oyun olmasaydı,  değil İstanbul'a inecek uçağın kapısı, arabasının kapısı bile açılmazdı.

Yavrum Gazze, canım Filistin, sevgili Arap, Kürt, Türk, Fars kardeşlerim, biricik yurdum Türkiye'm, yani Ortadoğu'm, size daha çoook gözyaşı dökeceğim!

Çünkü bu gece, postmodern Davos darbesiyle, herkesin gözü önünde, tıpkı 11 Eylül filmini ekranda izler gibi, BOP eşbaşkanı RTE, Arap ülkelerinin liderliğine getirildi; artık  "Ortadoğu'nun her yeri Gazze"!

30.1.2009



--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.