11 Ocak 2009

(anadoluhaber) Fwd: VALLA TANIMAM HABERiM YOK!!




Subject: Fwd: FW: VALLA TANIMAM HABERİM YOK!!


VALLA TANIMAM HABERİM YOK!!


Aysel Ketenci Tayyip Erdoğan'ın halasının kızı.
Aysel Ketenci'nin eşi Osman, Erdoğan gibi aslen Rizeli. Taksileri var. Kasımpaşa Huzur Taksi'nin işletmecisi olarak tanınıyordu.
Aysel-Osman Ketenci çifti, 2001 yılında kızları Esma'yı Burak Erdoğan ile evlendirince, Tayyip Erdoğan ile akrabalıklarını iyice pekiştirmiş oldular.

Burak ile kayınpederi Osman, Turkuaz Gemicilik'te ortaklar.

 
Ketenci ailesi diğer kızları Şehriban'ı ise, 2007 yılında, şimdilerde Deniz Feneri davası ile yıldızı parlayan Kanal 7'nin patronu Zekeriya Karaman'ın oğlu Habib ile evlendirdi.

 
Medya, Başbakan Erdoğan ile Zekeriya Karaman arasındaki bağı, bu dolaylı akrabalık ilişkisiyle kısıtlı ele alıyor. Bundan cesaret alan Erdoğan da, ' Milletten Deniz Feneri numarası ile tırtıklanan paralarla Kanal 7 kurulmuşsa ve başında Zekeriya Karaman varsa, Ankara temsilciliğini yıllarca Zahid Akman yapmışsa bana ne ? ' havalarında.  

 
Ama acaba Erdoğan ile Karaman'ın ilişkisi, ortak bir dünüre sahip olmakla mı kısıtlı ve tüm bu adı geçenler birbirini yeni mi tanıdı ?

 
Elbette değil.

Haftalar, hatta aylardır bir gazeteci Tayyip Erdoğan ile Zahid Akman, Zekeriya Karaman ve Kanal 7 arasındaki ilişkiyi, bu ilişkinin ne kadar eski olduğunu, bir anısını aktararak yazıyor… ama herkes kulağının üzerine yatmakta.
Söz konusu gazeteci Sabahattin Önkibar. Tanıklığının önemi, bir zamanlar 'sağ' kesimle çok yakın ilişkiler içinde bulunmasından kaynaklanıyor. Yakınlığı o derecede ki, Melih Gökçek kendisine 'Sebo' diye hitap etmekte.

 
Sabahattin Önkibar'ın (Sebo'nun) ilk kez 3 Ocak 2008'de yazdığı, 4 Eylül 2008'de de yinelediği anıyı okuyalım :  

 
Yıl 1993.
O yıllarda RP mebusu olan Melih Gökçek arar ve aramızda şu diyalog geçer:
- ' Sebo, Tayyip Erdoğan'ı tanıyor musun? Partimizin İstanbul İl Başkanı.'
- Tanırım hemşerimdir. Niçin sordun ?
- 'Ya kendisi yarın Ankara'ya geliyor. Bir özel TV kurma konusu var. Sen TGRT'nin kuruluşundan tecrübelisin, sana bazı teknik sorular soracaklar. Öğlen yemekte beraber olabilir miyiz ?'
- Elbete oluruz, ama Tayyip bey Ankara'ya misafir geliyor, ayıp olur, davet sahibi ben olayım. Yarın öğle için Büyük Ankara Oteli'nde yer ayırtıyorum.
- 'Tamam Sebo, yarın öğlen buluşuyoruz.'

Yemekte buluştuk...
Yemekte o güne kadar görmediğim ve tanımadığım Tayyip beyin asistanları tavırlı iki isim de var.
Peki kim midir bunlar ?
Zekeriya Karaman ile Zahit Akman.
Bugün bunlardan biri Türkiye'nin en önemli TV kanallarından birinin (Kanal 7) sahibi, diğeri de Türkiye adına TV'lerin devlet komiseri..
Tam burada duralım ve soralım:

Zekeriya bey, bugün değeri yüzlerce milyon dolar olan ve o günün şartlarında kuruluşu da abartısız 200 milyon civarı kaynak gerektiren bu TV'ye söyler misiniz hangi kaynakla sahip oldunuz?
Evet kamu adına, inanç adına, ahlak adına, vicdan adına soruyorum bu parayı nereden buldunuz ?
Siz ki Kanal 7 öncesinde maaşla çalışan sıradan bir insandınız. Piyango mu çıktı, define mi buldunuz, nereden geldi bu paralar ? '

 
Sebo'nun ' Nereden geldi bu paralar ? ' sorusu Almanya'daki yargılama ile bir ölçüde yanıt bulmuş oluyor. Şimdi şu soru açıkta; ' Kanal 7'yi kurup yönetecek olanların, Zekeriya Karaman ile Zahid Akman'ın önüne düşüp iş takip eden Erdoğan bu çarkın neresindeydi ?'

Bu konu kapatılacaktır. Sebo'nun tanıklığı da duymazdan gelinecektir. Ama sizin haberiniz olsun.

------------------- 




--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.