17 Ocak 2009

(anadoluhaber) Gündemimiz Gazze...

Yaşasın Gazze'nin direnişçi gazileri! Müslümanlarla ilgili konu gündemin ilk sırasına otursa hemen devreye giren menfi medya konuyu, gündemi değiştirirler. Şimdi dünyada yaşanan en vahşi bu dengesiz savaşı Türkiyeli Müslümanların gündeminden uzaklaştırmak için son hızla ve 9. dalgayla Ergenekon'u gündemde sımsıcak tutmaya son gayretleriyle çabalıyorlar.

Ama olmuyor. Neden? Çünkü İsrail İşgal devletinin kurulduğu 1948'den beri onu ilk tanıyan müslüman devlet Türkiye idi ama Türkiye halkı değildi. İşte onun gibi orta doğudaki liderler ve idareciler her ne kadar bu savaşa diplomatik ve siyasi çözümle yaklaşmayıp sadece kınamakla kalmalarına rağmen sivil halklar sürekli diri ve bilinçli olarak sıcak yardımlarını yoğun bir şeklide canla başla sürdürmeye devam ediyorlar.

KANDURDURAN

Bakar mısınız en son habere! Bir Türk mucit doktor beş bitkiden oluşan yaptığı ilaçla kan durdurucu bir tedavi yöntemi bulmuş. Adını da patent enstitüsünden 'Bloodstopper' olarak alarak Türk Kızılayı vasıtasıyla Gazze'ye göndermeye başlaşmışlar bile. Görüyor musunuz Allah'ın yardımını? Bu ilaç anında akan kanı durdurma özelliğiyle böylesi savaşlarda yaralıların birebir aradığı ilaç. Elhamdülillah demek lazım.

MORALESİN MORALİ

Bizimkiler 'bakkal yönetmiyoruz' desinler elin Güney Amerikalı, Venezüella ülkesinden sonra  Bolivya Devlet Başkanı Morales de İsrail başkonsolos ve diplomatlarını savaşta çocuk ve sivil öldürüyorlar diye sınır dışı ederek mazlum Filistinlilere Morales moral desteği veriyor.

ÇİZER HASAN AYCIN

Yanlış yapanı hemen çizer atar. Çizmek birini hayattan silmek demektir. Son zamanların meşhur deyimlerinden oldu bu kelime; çizmek. Çizgi alanında çizmek şiirde, edebiyatta hicivle eşanlamlı. Taşlamak, hicvetmek. Kötüyü, eğriyi, yanlışı zemmetmek, yermek. Yere geçirmek, ya da 2.80 yere uzatmak. İşte karikatür kelimesi yerine çizmek sözcüğünü tercih eden Hasan Aycın da bu anlamda yani batıl zihniyeti,anlayışı taşlama anlamında hep çize geldi kurşundan kalemini, mürekkebini kullanarak. Efendimizin(a.s.) -Ya Hassan, hicvet! Diye tavsiyede bulunduğu Muallaka şairi Hassan Bin Sabit'e düşmanlara ok ve mızraka bedel silah yerine geçecek sanat silahını kullanmasını öneriyordu.

İşte günümüzün bu en değerli çizerlerinden sevgili Hasan Aycın'a o akşam ödül plaketleri verilirken konuşma yapmak isteyip istemediğini soran sunucuya şöyle cevap vermişti bu kalender ve mahcup sanatçı yüzlerce seyirci karşısında sıkılarak: "Zaten konuşamadığım için çiziyorum"

MİLLİ BİLİNÇ

Geçen akşam küçük yeğenim Abdullah aradı. İngilizce sınavı varmış. Bendeniz de emekli İngilizce hocası olduğumdan yeğenlerime yardımda kusur etmemeye çalışıyorum.'Buyur yeğenim' dedim. 'Dayı', dedi. 'Kahrolsun İsrail' İngilizce'de nasıl söylenir.

"Damn with İsrail".(Maşallah Çağlayan mitinginde bulunmanın bereketi demek)


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.