14 Ocak 2009

(anadoluhaber) HAMAS sanal dünyada da İsrail'in karşısında

HAMAS sanal dünyada da İsrail'in karşısında
Hamas'la İsrail arasında sanal dünyadaki savaş da kızıştı. İsrail, Youtube'a yönelirken Hamas, Paltube adlı site kurdu
Çarşamba, 14 Ocak 2009 21:40

Dünya Bülteni/ Haber Merkezi

Gazze Şeridi'nde süregelen savaş, sanal alemde de karşılığını buldu. İsrail işgal güçlerinin saldırılarının başladığı 27 Aralık itibariyle Youtube'de İslami Direniş Hareketi Hamas'ın yaptığı saldırıları gösterirken, Hamas da yeni bir site açarak İsrail vahşetini ve saldırılarının acımasızlığını bütün boyutlarıyla gözler önüne seriyor.

Hamas kurduğu paltube adlı sitede, İsrail'in basına uyguladığı yasak nedeniyle muhabirlerin çekmelerinin mümkün olmadığı görüntüleri yayınlıyor, haberler yayınlanıyor.

Sanal savaşta, İsrail tarafı ise havadan uçaklarıyla çektiği görüntüleri youtube'da yayınlayarak, mescitleri ve hastaneleri kendilerine sığınak yaptığını iddia ettiği Hamas'ı terörist bir hareket olarak göstermeye çalışıyor.

Hamas ise İsrail'in bu iddialarına açtığı paltube adlı siteyle ve bu sitede yer alan görüntülerle karşılık verdi. Sitede İzzettin el-Kassam Tugayları'nın düzenlediği eylem ve operasyonların görüntüleri yer alırken, İsrail askerlerin acziyeti ve direnişçiler karşısındaki zaafını sivillere yönelik katliamlarla telafi etmeye çalışan İsrail'in ihlallerini teke teker gösteriyor.

Ana serverının Rusya'nın başkenti Moskova'da olduğu belirtilen sitede, ilginç olay ve görüntüler de yer alıyor.

İsrail ise Youtube'de yayınladığı görüntülerde daha çok kendi katliamlarını, insan hakları ihlallerini kamufle etmeye ve yaptıkları vahşeti gerekçelendirmeye çalışıyor.

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.