12 Ocak 2009

(anadoluhaber) Hannah Arendt ve Insanlik Durumu

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.

TPE.org.tr guncellendi!!
Hannah Arendt ve Insanlik Durumu
Yazar Bahadir Kula** (Konuk)   
I nsanlik Durumu gunumuz siyasetini ve toplumsal dunyasini anlamamiza yardimci olan parlak tezlerle dolu. Arendt'in, toplumsalin yukselisiyle birlikte emek toplumundaki kamusal alan yitimi ve insanin biyolojik yasaminin toplulugun bir cins olarak butununu ilgilendirir bicimde insanlik gundeminin en ust basamagina yukselisine dair teshisi, Foucault'nun modern cagda biyopolitigin insanin biyolojik varligini icerimleyisine dair anlatilariyla kosut bir bicimde gunumuz dunyasinda olan bitene dair ozgun bir elestiri olarak karsimiza cikiyor. Fakat bize her zaman icin gerekli olan bir elestirel okumanin sonucunda burada da sorunlu noktalarin varligini tespit edebiliyoruz. Arendt icin siyasete ve eyleme iliskin her turlu aracsal yaklasimi elestirmek oyle bir noktaya varmaktadir ki "Tanri'nin dogayi yapmasi gibi insanin tarihini yaptigina dair inanci" elestirmeye kadar varmaktadir.
Yorum yaz!
Devamini oku...