16 Ocak 2009

(anadoluhaber) IZMIRDE ARSENIKLI SU HORTLADI!

 

BU SONUÇLAR İZMİR'İ KAYBETTİRİR

CHP'li başkanın <b>kabusu geri döndü</b>
CHP'li başkanın kabusu geri döndü
İzmir'de çeşitli ilçelerin 20 noktasından alınan su örneklerinde yapılan analiz sonuçlarına göre, 14 noktadaki arsenik miktarı sınır değerin üzerinde çıktı.

İzmir Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, 12 Ocakta Balçova, Bayraklı, Karabağlar, Karşıyaka, Buca, Bornova, Menemen, Narlıdere, Güzelbahçe, Çiğli, Gaziemir, Konak ve Menderes ilçelerinin çeşitli semtlerinden su örneği alındı.

Yapılan analizlerde 20 noktadan 14'ünde arsenik miktarının sınırı değer olan 10 mikrogramın üzerinde olduğu tespit edilirken, en yüksek arsenik miktarı, 25.4 mikrogram ile Konak ilçesi Alsancak semti Hocazade Camisi bölgesinde belirlendi. Bu bölgeyi 23 mikrogram ile yine Konak ilçesi Alsancak semti polis karakolu bölgesi, 21.8 mikrogram ile Bornova itfaiye çeşmesi, 19.4 mikrogram ile Karşıyaka Bostanlı ve Menemen ilçeleri izledi.

Karşıyaka'nın Şemikler, Örnekköy semtleri, Güzelbahçe, Bayraklı, Narlıdere, Balçova, Buca ve Çiğli ilçelerindeki arsenik ölçümlerinin 19.1 ile 13 mikrogram arasında değiştiğinin ifade edildiği açıklamada, Konak ilçesi Hatay semtindeki bazı noktalar, Gaziemir, Karabağlar ve Menderes ilçelerindeki ölçümlerin ise sınır değerin altında kaldığı, 7.1 ile 2 mikrogram arasında değiştiği saptandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, şebeke suyundaki arsenik oranının sınır değerler üzerinde çıkmasıyla, önce kuraklık kaynaklı arsenik oranı yüksek olduğu anlaşılan Göksu ve Sarıkız su kuyularını kapatmış, ancak kesintilerin gündeme gelmesiyle, vatandaşın talebi üzerine yeniden bu kuyulardan kente su verilmeye başlanmıştı. Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu ve İzmir Valisi Cahit Kıraç, şebeke suyunun içilmemesi ve gıda bileşeni olarak kullanılmaması yönünde vatandaşı uyarmıştı.AA


Yahoo! Türkiye açıldı!
Haber, Ekonomi, Videolar, Oyunlar hepsi Yahoo! Türkiye'de!
www.yahoo.com.tr --~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.