T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) JİTEM'e kamerayla suç üstü!

JİTEM'e kamerayla suç üstü!
JİTEM'e kamerayla suç üstü!
28 Ocak 2009 Çarşamba 00:42
DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan yiğeninin çektiği bu görüntüler çok tartışılacak.
DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Ergenekon soruşturması kapsamında yakalanan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün 2001'de yeğenini ölümle tehdit ettiğini öne sürdü.
 
Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Kaplan, HADEP'li Serdar Danış ve Ebubekir Deniz'in kaybolmalarından önce yeğeni Faik Kaplan'ın o dönem Silopi'de görev yapan Tuğgeneral Ersöz tarafından gözaltına alındığı anlattı.

Kaplan, ailenin girişimde bulunması üzerine yeğeninin serbest bırakıldığını ancak kaldığı evin Ersöz'ün ekibince dört gün gözaltında tutulduğunu belirtti. Evin etrafında dolaşan kişilerin ve bu ekibe ait 73 AC 079 plakalı aracın görüntülerini gazetecilere izleten Kaplan, bu bilgileri Silopi Savcılığı'na ulaştıracağını vurguladı.

İşte o görüntülerden bir kare...



Kayıp yakınlarından 'Asit kuyuları açılsın' davası

Şırnak'ın Silopi ilçesinde 47 kayıp yakını, kayıpların BOTAŞ'ın asit kuyularına atıldığı iddialarının araştırılması için Silopi Cumhuriyet Savcılığı'na başvuruda bulundu. "Karakutu: Ergenekon'un karanlık ismi Tuncay Güney" isimli kitapta Silopi ilçe idari sınırları içinde yer alan BOTAŞ Askeri Tesisleri'nde JİTEM tarafından 1990'lı yıllarda öldürülen çok sayıda kişinin asitle yakıldıktan sonra gömüldüğü iddiaları, kayıp yakınlarını harekete geçirdi.

Silopi'de bir araya gelen 47 kayıp yakını, BOTAŞ kuyularının açılması talebiyle hazırladıkları dilekçeyi Silopi Cumhuriyet Başsavcılığı'na ulaştırılması için ilgili makamlara verdi. Silopi Adliyesi'ne gelen vatandaşlar dilekçelerini, Baro Başkanlığı'na bağlı avukatlar nezaretinde Silopi Cumhuriyet Savcılığı'na teslim etti.


Yahoo! Türkiye açıldı!
Haber, Ekonomi, Videolar, Oyunlar hepsi Yahoo! Türkiye'de!
www.yahoo.com.tr --~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.