28 Ocak 2009

(anadoluhaber) -Kemalist Mahallesinde "Salyangoz Satmak"-

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.

TPE.org.tr guncellendi!!
Yazar Okan Arslan   
Degisen dunya kosullari, Kemalizm'in getirdigi ve sonsuza kadar baki kalacagina iman edilen ilkelerin sorgulanir hale gelmesini sagladiginda ise, Kemalistlerin tepkisi dogrudan ice kapanmaci bir reaksiyon olmustur. Kemalizm, anti-emperyalist oldugunu belirterek, Kuresellesme surecini dogrudan emperyalizmin yeni bir boyutu olarak okumus; Avrupa Birligi surecini de Turkiye'yi bolmek isteyen guclerin projesi olarak algilayarak, Turkiye'yi yalnizlastirmayi ongoren her tur projeyi kabul etmistir. Teknolojik gelismelere bagli olarak ulus devletin sinirlarinin asilmasi; insanlarin dunyanin baska bir ucundaki insanlarla kaynasmasi; Turk kimligi disinda kalan gruplarin kimlik talepleri; Turkiye'de yarginin demokratiklestirilmesi; asker ve sivil iliskilerinin yeniden duzenlenerek, askerin sadece savunmayla alakadar olmasi vb. duzenlemeler, Kemalizm nazarinda "vatana ihanet" olarak degerlendirilmis; bu tur dusunce ya da girisim icinde olanlarsa "vatan haini", "satilmis", "Takkeli ve Takkesiz Libos" vb. sevimsiz yakistirmalara maruz kalmistir.
Yorum yaz!
Devamini oku...