3 Ocak 2009

(anadoluhaber) Laricani: İran’ın ulusal güvenliği Gazze'de başlar

Laricani: İran'ın ulusal güvenliği Gazze'de başlar
İran Meclis Başkanı, Gazze'nin İran'ın ileri karakolu olduğunu ima etti.
Cumartesi, 03 Ocak 2009 13:16


Dünya Bülteni/ Haber Merkezi

İran Meclis başkanı, Gazze'nin güvenliğinin İran'ın güvenliğiyle yakından irtibatlı olduğunu belirtti, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısının başarılı olmasının, ülkesinin bağımsızlığını tehlikeye atacağını söyledi.

Zahidan'ın kentinde kalabalık bir topluluğa konuşan Laricani, "Gazze'nin güvenliği, İran'ın güvenliği demektir. Şayet İsrail saldırılarında başarılı olursa bu, İran'ın bağımsızlığının tehlikeye gireceği anlamına gelir" ifadesini kullandı.

Aynı toplantıda, Laricani'den önce konuşan  İran Cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedinecad ise "Arap Birliği şimdi Gazze'ye yardım etmeyecekse ne zaman yardım edecek?" dedi. İran Cumhurbaşkanı "Bunlar, Filistinli ve Arap değil mi? Öyleyse Arap Birliği ne zaman gücünü kullanacak, ne zaman harekete geçecek?" ifadelerini kullandı.

Arapların heyetler oluşturulmasının ya da açıklamalar yapılmasının yeterli olmayacağını savunan Ahmedinecad, bu acziyetin İsrail'e saldırılarına devam etme cesareti verdiğini kaydetti.


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.