30 Ocak 2009

(anadoluhaber) Nikita Krushcev'in ayakkabısı ve Başbakanımızın resti

Sayın Başbakan BM. de bir zamanlar Sovyetler Birliği devlet başkanı Nikita Kruscev'in geleneksel İngilizce yerine konuşmasını Rusça yapmaya başlaması üzerine salondan  çıkan anlamıyoruz gürültüleri sırasında (o zamanlar anında çeviri sistemleri ve kulaklıkları gelişmemişti) ayakkabısını ayağından çıkarıp pat, pat kürsüye vurarak Sovyetler büyük bir ülkedir. Bilmiyorsanız öğrenin bundan sonra Sovyet delegeleri bu kürsüde Rusça konuşacaklar. Ya Rusça öğrenin ya da tercüman bulundurun diye oradaki ABD ağırlıklı yönetim kadrosunu ve gürültü eden delegeleri fırçalamıştı. Dünya diplomasi tarihinde bir ilk olan bu davranış şekli sanırım Başkanımız tarafından daha geliştirilmiş ikinci tarihi olay olarak anılacaktır. Bazı ülkelerin hala Türkiye'yi doğu karakolu zanneder gibi davranışlarına karşı Nikita Kruscev'in ayakkabı ile verdiği mesajı Sayın Başbakanımız Davos da bir kere daha ama daha zarif bir şekilde TC. Devleti adına ben bir aşiret lideri değilim, Ben TC. Başbakanıyım derken yapmış ve tarihe yazdırmıştır. Artık bu bir daha unutulmayacak daima hatırlanacak ve Türk delegasyonuna göbeğini kaşıyan adamlar der gibi bakanlar edeplerini takınacaklardır.İçeri de, dışarıdan aldıkları güçle, TC. Hükümetlerinin tümüne patronluk taslayanlarda artık ayaklarını denk almalıdırlar. Ne Türkiye eski Türkiye'dir, nede Başbakan eski başbakanlara benzemektedir. Devlet koruma görevlileri de artık Başbakanın hayatını korumakta çok daha müteyakkız davranmak zorundadır diye düşünüyor ve Sayın Başbakanımızı tebrik ediyorum.

A.D.Şimşek


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.