18 Ocak 2009

(anadoluhaber) 'Pislikten bıktım' diyen siyasetçi AKP'yi şok etti

Buca''da 15 yıldır belediye başkanlığı görevini yürüten AKP'li Cemil Şeboy 'Siyasetin pisliklerinden bıktım' diyerek aday olmadı. İzmir'de AKP yönetimi bu son dakika çekilmesi karşısında şaşkın

 

İZMİR - AKP teşkilatları, İzmir'in Buca İlçesi'nde 15 yıldır belediye bakanlığı yapan Cemil Şeboy'un adaylıktan çekilmesinin şaşkınlığını yaşıyor. Şeboy, adaylıktan son anda çekilmesini ailevi nedenlerle açıkladı. Şeboy, "Artık kendimi sivil moda aldım. Siyasetin pisliklerinden bıktım" dedi.

AKP Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı iken Buca Belediye Başkan adayı gösterilen Cemil Şeboy, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın resmi aday açıklamasına saatler kala İzmir İl Başkanlığı'na giderek adaylıktan çekildiğini söyledi.  Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy ise adaylıktan son anda çekilmesini şöyle anlattı:

"Artık kendimi sivil moda aldım. Hürriyetime kavuştum. 15 yıldır yaptıklarım ortada, veremeyecek hesabım yok. Partimin içinde istemeyenler vardı, isteyenler vardı. Hepsi kendini aday olmak için kaptırmış. Yanımda aday adaylarından bir tek Mehmet İlkbahar vardı. Bu siyasetin pisliklerin bıktım artık. Bunlarla uğraşmaya gücüm yok. Eşim de bir dönem daha aday olmamı istemiyor. Artık kendim için yaşayacağım."

AKP İzmir Milletvekili Mehmet Tekelioğlu, Şeboy'un Buca'dan aday olmak istemediğini, parti üst yönetiminin ısrarıyla teklifi kabul ettiğini ancak ailevi nedenlerden dolayı vazgeçtiğini öne sürerek, "Kendisine 'biz Buca'da seçimi sizinle alacağımıza inanmıştık' dedim. Adaylıktan çekilmesine üzüldük" dedi.

Tekelioğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gelişmeyi 'Kendi takdiri' sözleriyle değerlendirdiğini vurgulayarak, Buca adayını belirlemek için önümüzdeki hafta çalışacaklarını söyledi. Tekelioğlu, "Aceleye getirmemek için adayımızı açıklamadık. Görüşmeler gerekirse anketler yapacağız" diye konuştu.

Öte andan şaşkınlık içinde olan partinin kulislerinde Şeboy'un Cumhuriyet Savcılığı'nın Buca Belediyesi'ne yönelik soruşturma nedeniyle aday olmadığı konuşuluyor.



--
_________________________________
Söyleyecekleri olanlara:
http://groups.google.com/group/arena-siyaset
_________________________________


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.