5 Ocak 2009

(anadoluhaber) RE: ŞAŞIRTAN YEMEK HABERİ SİZİN Mİ SAYIN TINAZTEPE ???

Sayın Hikmet Bey,

Bir isim benzerliği mi var acaba ? Aşağıdaki haber size mi ait ????

--------------------------------------------

Şaşırtan yemek

İzmir'de düzenlenen ve Devlet Bakanı Mehmet Aydın'ın da katıldığı 'Çağdaş Toplumda Dinin Yeri' konulu yemekli toplantıda davetlilere içki servisi yapıldı
İzmir Prenses Otel'de AK Parti üyesi Hikmet Tınaztepe tarafından düzenlenen 'Çağdaş Toplumda Dinin Yeri' konulu yemekli toplantıda içki servisi yapıldı. Davetlilerin bir kısmı şarap ve rakı içti. İzmir Prenses Otel'de AK Parti üyesi Hikmet Tınaztepe'nin başkanlığını yaptığı organizasyon komitesi tarafından düzenlenen yemekli toplantı önceki gece saat 21.00'de başladı. Toplantıya Devlet Bakanı Prof. Doktor Mehmet Aydın ile eşi Nihal Aydın'ın ın yanı sıra Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, İzmir Valisi Yusuf Ziya Göksu, CHP İzmir Milletvekili Muharrem Toprak, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Alıcı, bazı belediye başkanları ve işadamları da katıldı.

'YOBAZLIK YOK'
Toplantıda konuşma yapan Diyanet'ten Sorumlu Devlet Bakanı Aydın, gazetecilerin içki servisi konusunda kendisine yönelttiği soruları yanıtladı. Bakan Aydın; çevresini rahatsız etmemek koşulu ile herkesin istediğini yapabileceğini söyledi. Bunu sadece alkolle sınırlamamak gerektiğini ifade eden Aydın "Toplumun her alanında insanlar başkalarını rahatsız etmiyorsa, başkasının hayat tarzından rahatsız olmuyorsa, birinin yaptığını ilericilik diğerinin yaptığını çağdışılık gibi ilkel değerlendirmelere sokmuyorsa insanlar neye inanıyorsa onu yapsınlar" dedi. İnsanların inandıkları şeyi yapmanın şartları olduğunu vurgulayan Aydın "Bu bir hoşgörü, anlayış içinde olmalı. Bir rahatsızlık uyandırmama çerçevesi içinde olmak zorundadır. İsteyen içer, isteyen içmez. Ama en ufak bir rahatsızlık olmadı. Bu soru belki bundan 10 sene sonra hiç sorulmayacak. Bu toplumda problem değil, İçiyor, içmiyor. Kişi kendisi bilir. Alışkanlığı vardır, zevk alıyordur. Öbürünün alışkanlığı yoktur ve benim gibi birisi olursa içmez" dedi.

'DİNİ SİYASET BOZDU'
Türkiye'de din konusunda değişik akımların olduğunu dile getiren Bakan Aydın, şöyle konuştu "Bunlardan biri geleneksel anlayıştır. Yani orada oruç tutulur, ezan okunur, namaz kılınır, dini hayatın içinde epeyce zengin ve farklı durumlar var. Bu bir bakıma herşeyin olup bittiği ana arterdir. Bu anlayışın güçlü olduğu toplumlarda değişmenin daha istikrarlı olduğu görülüyor. Geleneksel din anlayışında asla yobazlık yok. Eğer modernler onları bozmamışlarsa hiçbir Anadolu köyünde taassup göremezsiniz. Anadolu dindarlığında özü itibariyle taassup yok. Büyük ölçüde Türk geleneksel dindarlığını zedeleyen siyaset oldu."

'DEVLET KARIŞMAMALI'
Atatürk'ün laikliği, din ile vicdan özgürlüğünü güvence altına almak olarak tanımladığını hatırlatan Bakan Aydın "Laiklik, din işleri ile dünya işlerini birbirine karıştırmamak ve din hürriyetinin teminatı olmaktır. Çünkü eğer devlet dini inanışlar karşısında tarafsız değilse birini tutmak zorundadır. O tuttuğu şey ya devlet dini olur ya devletin desteklediği din olur. Bundan da öteki inanışlar ve dinler zarar görür. Devletin böyle bir hakkı yok"diye konuştu. Organizasyonu düzenleyen AK Parti üyesi Hikmet Tınaztepe ise, "İzmir'deki sermaye dışarı çıkıyor. Devlet büyüklerinden akıl almak için böyle bir toplantı yapmaya karar verdik. Ama masalarda içki nedeniyle gazetecilerin bu sorularıyla karşılaştık" dedi.

_____

From: anadoluhaber@googlegroups.com [mailto:anadoluhaber@googlegroups.com] On Behalf Of Hikmet Tinaztepe
Sent: Saturday, January 03, 2009 7:57 PM
To: <anadoluhaber@googlegroups.com> <anadoluhaber@googlegroups.com> <anadoluhaber@googlegroups.com>; anadoluhaber
Subject:

Degerli arkadaslar.
Milli Gorus'e dil uzatilmasiyla baslayan ve bu gune kadar suregelen
atismalarin sona ermesi dilegi ile son bir soz almak ve konuyu
kapatmak istiyorum.
Ilk olarak bir arkadasin Miting nedeniyle yapilan duyuruya laf atmasi
haliyle beni enterese ettiginden cevap verme geregi duydum.
Surasi mutlak bir gercektir ki, MILLI GORUS dusuncesinin dile geldigi
yillarda hatirlayanlar bilirlerki Uc tane musluman bir evde toplanip
dini sohbet yaptimi Ani bir baskina ugrar ve dogru kodesi boylardi.
Varmi itirazi olan???
Gerisini daha sonra anlatayim.
Hikmet TINAZTEPE


_____

avast! Antivirus <http://www.avast.com> : Gelen mesaj temiz.


Virus Veritabani (VPS): 090104-0, 04.01.2009
Test zamani: 1/5/2009 20:03:56
avast! - telif hakki (c) 1988-2009 ALWIL Software.


_____

avast! Antivirus <http://www.avast.com> : Giden mesaj temiz.


Virus Veritabani (VPS): 090105-0, 05.01.2009
Test zamani: 1/5/2009 20:22:15
avast! - telif hakki (c) 1988-2009 ALWIL Software

No virus found in this outgoing message
Checked by PC Tools AntiVirus (5.0.0.22 - 10.100.072).
http://www.pctools.com/free-antivirus/

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."

*Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.