22 Ocak 2009

(anadoluhaber) Re: WG: {Arena-siyaset} Kitlesel.com* Gücünüz yetiyorsa bu gizli elleri kesin!

Yani ETÖ ile uğraşmayın mı denilmek isteniyor(!)

2009/1/21 azmi berberoglu <azmiberberoglu@yahoo.de>


--- Almina Türkcan <alminaturkcan@gmail.com> schrieb am Mi, 21.1.2009:
Von: Almina Türkcan <alminaturkcan@gmail.com>
Betreff: {Arena-siyaset} Kitlesel.com* Gücünüz yetiyorsa bu gizli elleri kesin!
An: kuvva-i-milliye@googlegroups.com, arena-siyaset@googlegroups.com, avrupakemalistplatform@googlegroups.com, add-akdeniz@googlegroups.com, aydinlik-gelecek-hareketi@googlegroups.com, biz-turk-milliyetcileriyiz@googlegroups.com, demokratz-biz@googlegroups.com, dusunce-iklimi@googlegroups.com, dnm-ler-unsubscribe@yahoogroups.com, gizli_tarih@googlegroups.com, haberonline@googlegroups.com, HABERVER@yahoogroups.com, milletim@googlegroups.com, Nediryani@googlegroups.com, ortakmekan@googlegroups.com, oybirligi@googlegroups.com, osmanpamukoglu@googlegroups.com, oncevatandergisi@googlegroups.com, TURKIYEHABER@yahoogroups.com, turkgucu@googlegroups.com, turancatli@googlegroups.com, zemheri@googlegroups.com, uzunuzadiya@googlegroups.com, turancatli9@googlegroups.com, sanalocak@googlegroups.com
Datum: Mittwoch, 21. Januar 2009, 14:02






Gücünüz yetiyorsa bu gizli elleri kesin!
21 Ocak 2009 - 00:46

Türkiye'nin petrol denizi üstünde olduğu ancak birilerinin petrol çıkarmamıza izin verilmediğini söyler dururuz hep..


Hatta internetteki mail zincirlerinde de dolaşan buna benzer mailler vardır. İşte bu iddiaları yazan Referans gazetesi yazarı Yiğit Bulut şunları yazdı:

PETROLÜMÜZ VAR İRADEMİZ YOK

Sevgili dostlar, son günlerde "internette" bir belge dolaşıyor. Belgenin özü şu; Türkiye'de petrol var!

Bütün aklım, bilgim ve kalbimle katılıyorum; Türkiye bir petrol denizi üstünde oturuyor! Peki neden?

İnternette dolaşan bu belgeden aylar önce yazdım, bir daha yazmaya çalışacağım. Son iki yıldır "bu iddiayı" yazmak için sürekli araştırma yapıyorum hatta yüzlerce sayfa resmi belge inceledim. Size bu belgelerde adı geçen yörelerimizden birkaç örnek vereyim; Adıyaman, Edirne, Antalya, Hakkari, Sivas, Saros Körfezi, İskenderun, Erzurum, Van, Kastamonu ve daha sayamayacağım birçok bölgemizde "arama-kapatma-engelleme" şeklinde gerçekleşen, "yaşayanların" resimleri ile kaydettiği yüzlerce olay var...

YABANCI ŞİRKET 'PETROL YOK' DİYE KUYUYU KAPATTI

Birini tam olarak aktarayım; Adıyaman'da petrol araması yapan yabancı ortaklı bir şirket "Burada petrol yok" diyerek kuyuyu kapatıyor. Prof. Muammer Aksoy ve yanındakiler savcılığa başvurarak "bu kuyunun" bilerek kapatıldığını iddia ediyorlar. Savcı 3 yıl bu olay üstünde araştırma yapıyor ve 3 yıl sonra bu kuyu açılıyor. Bugün hâlâ o kuyudan saate 20 varil petrol üretiliyor...

İNÖNÜ'NÜN BİLE DOKUNAMADIĞI YASA

Sevgili dostlar, konu bugün yaşananlarla da bitmiyor. İsterseniz 1960'lara hatta 1950-1960 arasına dönelim. Türkiye'de o zaman tartışılan konu yine petrol. Bir kanun yapmak gerekli ve aranan isim hemen bulunuyor; İsrail petrol kanununu yapan hukukçu-jeolog Max Ball.

Dönemin Başbakanı Adnan Menderes, Ball'ın gelişi dolayısıyla şu açıklamayı yapıyor; "Biz, petrol kaynaklarımızın üretilmesinde ecnebi sermaye ile işbirliğinin zaruri olduğuna inanan bir parti ve hükümetiz..." Aynı dönemde İsmet İnönü'den karşı açıklama geliyor; "Tarihte yabancılar kapitülasyonlar himayesiyle Türkiye'yi istismar ettiler, petrol kanunu bir kapitülasyon kanunudur. Biz bu memleketi sokakta bulmadık yabancı ellere kaptırmayız. Bu kanunun her maddesi Türk Devleti'nin petrol işletmemesi üzerine kurulmuştur. Bırakmam yakalarını..." Böyle söylüyor ama 1960 sonrası "gücüne" rağmen, İnönü dahi bu yasayı asla "elleyemiyor."

Uzun lafın kısası; ne 1980 sonrasında ne 28 Şubat sürecinde ne de sonrası "güçlü iktidarlar" döneminde "kimse" Türkiye'deki petrolü çıkarma "yetisine" sahip olamadı.

ERGENEKONU BIRAK PETROLE BAK

Bugün de "Biz temizlik yapıyoruz" diyenlere sesleniyorum; eğer bir "gizli el-gizli örgüt" varsa; Türkiye'nin yeraltı kaynaklarını "engelleyen" bir "güç" olduğu kesin! Haydi gücünüz yetiyorsa "kırın bu elleri", yapın İnönü'nün bile yapamadığını!

Son söz: Başbakan dün hâlâ "Nabuco'dan" bahsediyordu. Şimdi soralım; bırakın petrol çıkarmayı Türkiye NABUCO ile "bütün haklarını" devretmiyor mu? Detaylara iyi bakın!



Yiğit BULUT / Referans



--
''TÜRK MİLLETİ!.. Sen ANADOLU denilen yurda sonradan gelme değil; ilk yerleşip medeniyet kuranların çocuklarısın!''..

Bu memleket tarihte Türk'tü, bugün de Türk'tür ve ebediyen Türk olarak yaşayacaktır.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!!

M.Kemal Atatürk




--
''TÜRK MİLLETİ!.. Sen ANADOLU denilen yurda sonradan gelme değil; ilk yerleşip medeniyet kuranların çocuklarısın!''..

Bu memleket tarihte Türk'tü, bugün de Türk'tür ve ebediyen Türk olarak yaşayacaktır.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!!

M.Kemal Atatürk








--
Blog Adresim
http://sivilinisiyatif.blogspot.com
(www.vtunnel.com adresinden girebilirsiniz. Yasak yok.)
Bu Sitede Yer Almayan İletiler Bana Ait Değildir.
-------------------------------------------------------------------------
Şimşekleri üstüne en çok "oyunları bozanlar" çeker!
Zulüm, kısmak istediği sesi nârâ yapar!
Ve bazı ölüler, yaşayanlardan çok daha yüksek sesle konuşur...
Malcolm X onlardandı.

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.